Çorlu İmam Hüseyin Camii (Foto)
Ehl-i Beyt, 16 Şubat 2014 06:14Caferiyol aylık bültenin ?Kutlu bir davaya gönül verenler? başlığıyla yayınladığı camilerimiz ve kuruluş sürecini anlatan haber söyleşisi, bu ay Çorlu İmam Hüseyin Camii'ni okuyucularına tanıtıyor.
Camilerimizi ve yapılış sürecini tanıttığımız Kutlu bir davaya gönül verenler sayfamızda bu ay Çorlu’da bulunan İmam Hüseyin Camii’ne yer verdik. Bu güzel camimize hizmet eden, maddi ve manevi katkılar sunan, dernek yönetimini ve Cami imamını sizlerle tanış etmeye çalıştık. Sohbetimize Cami imamı H.Aydın İnalkaç ile başladık.
Değerli hocamız H.Ş. Aydın İnalkaç tahsil hayatını şöyle anlatıyor: Serhat ilimiz Iğdır’ın Kasımcan köyünde ilkokulu Iğdır merkezde ortaokulu bitirdikten sonra, 1985 yılında Mukaddes Kum kenti ilim havzasına gittim. Burada ilahiyat eğitimi aldıktan sonra vatani görevimi yapmak üzere, 1996 yılında ülkeme geri döndüm. Vatan görevi bittikten sonra Kars’ın civar köylerinde hizmetlerde bulundum. Daha sonra İstanbul’a gittim. Burada bir yıl Esenyurt İmam Hasan Camii’nde görev yaptım. Daha sonra Bağcılar Yunus Emre Köprüsün yanında açılan 14 Masum mescidinde 3 yıl halkımıza hizmet yaptım. Bu hizmetlerin ardından bir yıla yakın bir zamandır bu mektebe gönülden hizmet etmek üzere, İmam Hüseyin Camii’de göreve başladım. Ben öncelikle bu camimizin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Onlar çok güzel işler başardılar. Karşılığını da hem bu dünyada hem de ahret gününde Allah’tan mutlaka alacaklardır.
Faaliyetlerimiz konusuna gelince diğer camilerimizde olduğu gibi bu şirin camimizde de aynı istikamette programlarımız ve faaliyetlerimiz oluyor. 14 Masumun viladet ve şehadet günlerinde, Ramazan ve Muharrem aylarında kutlama ve yas programlarımız oluyor. Yaz dönemi Kur’an kurslarımız oluyor. Hafta içi ve hafta sonları çeşitli konularda sohbetlerimiz oluyor. Özellikle İmam Hüseyin (as)’ın kutlu viladetinde kutlama programı yapmaya gayret ediyoruz.
Onun adıyla müzeyyen camimiz ve cemaatimizin kendi inanç ve kültürünü yaşayıp yaşatmak, milli ve manevi değerlerimizi doğru bir şekilde öğrenip yaşamasına gayret ediyoruz. Bölgemizde yaşayan bu ülkenin her rengiyle dostluk ve kardeşlik duyguları içerisinde bir arada var olmaya çaba gösteriyoruz diyen Cami imamı H.Ş. Aydın İnalkaç gençlere, topluma ve İslam dünyasına şu tavsiyelerde bulunuyor: Gençlerimize benim tavsiyem, inançlarını doğru olarak öğrensinler. Okusunlar, bilinçlensinler.
Toplumumuz birliğini ve dirliğini korusun. Birliğe zarar veren her şeyden uzak dursun. İslam dünyasına gelince her zaman aklıselimle hareket etsin, sağduyuyla hareket edip vahdetini korusun. Bu konuda yapılabilecek ne varsa yapsın. İhtilaflı konulardan uzak dursun. Bölgemizde yaşananlar, dünyada yaşananlar ortadadır. Hele hele bu dönemde birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımız var diye düşünüyorum.
Bu günler Alemlere rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın ve onun Ehli Beyti’nden İslam Fıkhının babası Hz. İmam Cafer-i Sadık’ın (as) kutlu ve bereketli doğum günleri dir. Ben bu güzel ve mana dolu günler hürmetine başta ülkemize, İslam dünyasına ve insanlığa barış, huzur ve esenlikler diliyorum. Birliğimiz, dirliğimiz daim olsun dileklerimle Caferiyol Dergi’sinde bize yer verdiği için Allah razı olsun diyor ve teşekkürlerimi sunuyorum.
Hocamızla yaptığımız sohbetin ardından eski ve yeni dernek yönetiminden, Korkut Conkuroğlu,Alirıza Denizhan, Ömer Kemendi, Kaya Altun, Süleyman Akpolat ve diğer yöneticiler bu güzel camimizin yapılış sürecini katkı sunanları şöyle anlatıyorlar:
Bölgemizde ihtiyaç duyduğumuz dernek kurarak cami yaptırma fikri yine bu bölgenin insanı olan ve Bulgur göçmeni olan değerli âlimimiz H. Bülent Eminoğlu oldu. Daha sonra toplum olarak bir araya gelip kurucu üyelerini Süyelman Akpolat, Şevket Dinizhan, Kaya Altun, Ömer Kemendi, Korkut Conkuroğlu ve Fazıl Sevilmiş’ten oluşan geçici yönetimle derneğimizi kurduk.
Kısa bir zamanda azim ve kararlı çabalar sonucunda Çorlu Belediye Başkan’ımızla görüştük sağ olsunla bize 1300 metrekarelik bu alanı tahsis ettiler. Bizler de 2011 yılının Eylül ayında bütün cemaatlerimizi davet ederek Ehli Beyt mektebine yeni bir meşale daha yakmanın gururuyla temelimizi attık. Çoru Belediye Başkanımız Ünal Baysan arsanın hafriyatını da aldırdı. Çevre düzenlemesini de Ulaş Belediye Başkanımız yaptırdılar.
Temel törenimize başta Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, olmak üzere İstanbul ve bölgemize yakın bütün Cami cemaatlerimizi de davet ederek güzel bir törenle yaptık. Camimiz yine 2012 yılının Eylül ayının ortalarında açıldı. Çok kısa bir zamanda yapımı biten Camimize büyük katkıları olan Zeynebiye camiasına, Mikail Göleli, Habip Yıldırım, Şevket Denizhan, H. Eynullah Y. Tekin, Celal Özbek, merhum Hüseyin Özçakır’a teşekür etmeyi bir borç biliyoruz. Allah maddi ve manevi emeği geçen herkesten razı ve hoşnut olsun.
Şu anki yönetimde görev alan Başkan Alirıza Denizhan, Ömer Kemendi, Kaya Altun, Cafer Büyükdağ ve Ahmet Özgür kardeşlerimizdir. Gönül birliği içinde bu yola aşkla, şevkle hizmetlerini sürdürmektedirler. Bu süreçte bizlere hizmet eden, bizleri aydınlatan hocalarımız, H.Ş. Hamit Turan, H.Ş. Kemal Otay ve H.Ş. Mikail Gürel ‘de teşekkürlerimizi sunuyoruz. Allah onlardan razı olsun.
İmam Hüseyin Camisinin toplam alanı 1300 metrekaredir. İbadet alanı ise 350 metre karedir. Camimizde 300 kişi aynı anda ibadet edebilmektedir. Camimizin eksiklikleri elbette mevcuttur. Öncelikle bir morga ihtiyacımız var, hayrat salonuna ihtiyacımız var. Çevre düzenlemesi henüz bitmedi.Umarız Ulaş Belediye Başkanımız bunu da yapıp bitirir. Bu konuda hayırsever kardeşlerimizin yapacakları yardımlar bizlerin büyük duasına mucip olacaklardır.
Yapılan gayretli çalışmalar sonucunda burada yaşayan toplumumuzun ibadet edecekleri bir camiye kavuşmaları hepimizi ziyadesiyle mutlu etmiştir. Allah’ta Kur’anı Kerim’de şöyle buyuruyor: ‘Allah'a secde edilen yerleri, ancak ve ancak Allah'a ve ahiret gününe inanan, namaz kılan, zekat veren ve Allah'tan başka kimseden korkmayanlar imar eder. İşte doğru yolu bulmaları umulanlar da onlardır.’ (Tövbe-18) . Bu arada Caferiyol Dergisi’ne de çok teşekkür ediyoruz.
Bu tanıtımlar bir tarih olarak gelecek nesillere miras olarak bırakılacak, onlar da eminim bu yola bu güzel mektebe maddi ve manevi katkıda bulananları hayır duayla anacaklardır diyerek sözlerini tamamlıyorlar.
Ehl-i Beyt, 16 Şubat 2014 06:14
Yorumlar (0)