Füze Kalkanına Tepkiler Büyüyor
Gündem, 05 Eylul 2011 18:03Hükümetin, bir taraftan İsrail'e yaptırım kararlarını alırken, diğer taraftan İsrail?in güvenliği için kurulan füze kalkanının topraklarımızda kurulmasına izin vermesine tepkiler var.
Büyük bir çelişki
BM’nin Mavi Marmara Raporunu değerlendiren Has Parti Lideri Kurtulmuş, hükümetin kararlarını gecikmiş olmakla birlikte olumlu bulduğunu söyleyerek, “Ama hükümet, bir tarafta bu yaptırım kararlarını alırken, diğer taraftan İsrail’in güvenliği için kurulan füze kalkanının topraklarımızda kurulmasına izin veriyor. Mavi Marmara baskını sırasında ses çıkarmayan NATO bundan sonra Akdeniz’de İsrail’in mi yoksa Türkiye’nin mi güvenliğini sağlayacaktır? Biz bunu da büyük bir çelişki olarak görüyor ve NATO’nun füze savunma sisteminin Türkiye topraklarında kurulmasına karşı çıkıyoruz. Hükümet, geç kalmadan NATO füze savunma sistemini istemediğini ilan etmelidir”
Füze kalkanı projesinin hedefi Türkiye’dir
BBP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Öznur, füze kalkanı projesine ilişkin yapmış değerlendirmede şunları kaydetti:
“Lizbon’da yapılan NATO Zirvesinde, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 28 ülke, ittifakın önümüzdeki 15 yıllık yol haritasını belirleyen Stratejik Konseptini kabul etti . Füze Kalkan projesini onayladı. Bu proje ile Türkiye açık hedef haline geliyor. Bu proje, ABD’nin Ortadoğu’daki emellerine ulaşmak amacıyla, NATO şemsiyesini kullanarak, tamamen kendi çıkarları için uygulamak istediği emperyalist bir projedir.
Aslında Füze savunma sistemi yeni bir proje değil, 1981-1989 yılları arasında görev yapan ABD Başkanı Ronald Reagan döneminde dile getirilen proje ‘yıldız savaşları’ olarak adlandırılmıştı. Yıldız Savaşları projesi de ABD’nin dünya hakimiyetini sağlamaya yönelik küresel emperyalist bir projeydi.
BOP, BİP, BAP gibi küresel emperyalist projeler neyse, Füze Kalkan Projesi de odur. Füze Kalkan Projesi Ortadoğu’ya yöneliktir. Hedef petrol sahaları ve Siyonist terör devleti İsrail’in korunmasıdır.
Lizbon Zirvesinde NATO yeni savaş cepheleri açmıştır Türkiye ise savaş cephesinde yerini almıştır, Yeni stratejik konsept ile eski düşman Rusya ile soğuk savaş bitirilirken, düşman her yerde denilerek yeni ‘düşmanlar’ yaratılmak istenmektedir.
60 yılda üç kez konsept değiştiren NATO’nun, Lizbon’da dünya kamuoyuna açıklanan açıklamasında İran veya herhangi bir ülke isminin geçmemesi kimseyi aldatmasın. NATO Kamuya açık belgelerinde hedef ülkeleri açıklamaz. Soğuk Savaş döneminde NATO’nun baş düşmanı olan, varlık sebebi olan Sovyetlerin ismi de belgelerde bilerek geçmezdi. Ancak NATO’nun kendi içindeki gizli çalışmalarında, temel belgelerinde geçmişte ‘Sovyetler’ ,şimdi de İran ismi vardır. Bu gerçeği NATO’da görev yapan ülkelerin askerleri ve diplomatları bu gün açıkça ifade etmekteler.
Zirvede Füze kalkanı ile ilgili teknik konular yer almadı daha sonra yapılacak gizli toplantılarda Füze Kalkan sisteminin komutası ve kontrol noktalarının kim olacağı masaya yatırılacaktır.
CHP: Füze kalkanı İsrail'i korumak için
MYK sonrası Deniz Feneri davası, İsrail'le ilişkiler ve Türkiye'ye kurulacak füze savunma sistemiyle ilgili açıklamalar yapan CHP sözcüsü, bu sistemin İran'a karşı İsrail'i koruma amaçlı olduğunu söyledi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılçdaroğlu başkanlığında toplanan ve yaklaşık 4 saat süren MYK toplantısı sonrası parti sözcüsü Birgül Ayman Güler konuştu.
Açıklamalarında Deniz Feneri davasına, İsrail'le ilişklere ve Türkiye'ye kurulacak füze savunma istemine değinen Güler, NATO şemsiyesi altında kurulacak bu sistemin İsrail'i korumayı amaçladığını söyledi.
Güler bir soru üzerine, ''...İran'dan hareket edebilecek füzelere karşı İsrail'i savunmak amacıyla kurulduğunu ve bunun da Türkiye toprakları üzerinde kurulma izninin iktidar partisine ait olduğunu vurgulamak istiyorum'' ifadesini kullandı.
Gündem, 05 Eylul 2011 18:03
Yorumlar (0)