İmam Muhammed Bagır (as) Zeynebiye'de Anıldı (Foto)
Zeynebiye, 05 Haziran 2011 15:01Beşinci İmam ve Hz. Resulullah efendimizin torunlarından İmam Muhammed Bagır (as) viladet yıldönümünde Zeynebiye'de anıldı.
İmam Bagır (as) viladet yıldönümünde Zeynebiye Camii'nde Ehlibeyt dostlarınca anıldı. 3 Haziran Cuma günü Halkalı Zeynebiye Camii'nde, akşam namazının ardından gerçekleşen program Zeynebiye Camii İmamı Ş. Yusuf Tazegün'ün konuşmasıyla başladı. Tazegün şunları söyledi:
"İmam Muhammed Bagır eğer imamsa yani insanlara öncülük eden, insanları davet eden, insanların önünde bir hedefe doğru ilerleyen Şialarında da sadece şu üç şeyi istemiştir: "Ey şialarım öncelikle inancınızı sağlam kılın. inancı sağlam olmayan bir şia bizim hakiki şiamız değildir ve sadece inancının sağlam olması da yeterli değil; sakın ola vacipleriniz terk olmaya, haramlara mürtekip olmayasanız. ahlaki yönden de çöküntü içerisinde asla olmayasanız" işte hakiki şia, İmam Bagır(as)'ın yolundan ilerleyen şia; kendisi de bu üç şeye inanıp hayatında pratiğe döken kimsedir.
Sevmek ve tanımak bir Şianın en önemli özelliği değil. Şia eylem insanıdır. Hakiki Şia; imamaları gibi yaşayan, imamları gibi düşünen ve imamları gibi hareket eden kimsedir. işte bunun adına Şia denilir. Şianın tarifi, amel boyutunda, eylem boyutunda gösterildiği takdirde gerçekleşebilir. Aksi takdirde sevgi ve tanıma kesinlikle sadece yeterli değildir.
İmam Muhammed Bagır(as) bir Şiada olması gereken özellikler için şöyle buyuruyor:
- Bizim şiamız velayet yolunda mallarını birbirinden esirgemeyen kimsedir. Asla cimri değildir.
- Sevgimizle birbirlerini severler.
- Birbirleirni ziyaret ederler,
- Sinirlendiklerinde zulme yönelmezler.
- Hoşnut olduklarında israf etmezler.
- Komşularına bereket olan ve muaşeret ettiği kimselerle barış içerisinde bulunan kimselerdir.
- Takva ehlidirler.
- Onlar Allah'tan çekinirler ve sadece O'na itaat ederler.
Ve bizim şialarımız ancak şu özellileriyle tanınırlar; tevazu, huşu, emanete eda eylemek, Allah'ı çok anarlar, oruç tutup-namaz kılarlar, anne ve babaya iyilikte bulunurlar, fakir-borçlu-yetim komşularına karşı kendilerini sorumlu bilirler, doğru konuşurlar, asla onların ağzında yalan bir laf çıkmaz, Kuran okurlar, insanlar hakkında iyilikten başka bir şey söylemezler ve onlar kendi toplumlarının en güvenilir insanlarıdır."
Değerli alimimiz Ş.Yusuf Tazegün'ün konuşmasının ardından edilen duayla program sona erdi.
Zeynebiye, 05 Haziran 2011 15:01
Yorumlar (0)