Karabulut: "Ali (as) Tevhid Bayrağını Aleme Dikendir"

Zeynebiye, 30 Mayıs 2013 17:17

İmam Ali Camii tarafından düzenlenen, Türkiye'nin en büyük amfiteatrı olan Arena Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirilen İmam Ali (as) Doğum Günü'ne katılan CABİR Başkanı Hasan Karabulut, konuşmasında Hz. Ali (as) ve faziletlerinden bahsetti.

Karabulut:

Bismillahirrahmanirrahim

Dünyada en büyük en mutlu günlerden biri böyle bir münasebetle Hz. Peygamberin mutlu olduğu gündür bugün hepinize mutlu ve mübarek olsun.

Ben bu büyük mektebin insanlığın kurtuluş ve necat mektebi olan tevhid mektebinin küçük bir hizmetçisi olarak neden Hz. Ali'yi analım, neden Hz. Ali'yi konuşalım neden Kuran yaratan vahyinde bütün sayfalarında  Ali’nin anılmasını zikredilmesini yad edilmesini emretmiştir, neden enbiya bu büyük insanın adını çekmiş, neden Resul Ekrem oturup kalktığı her yerde sadece yerlerde değil Miraç'a gittiği zaman dahi Ali'nin sesi ile karşılanmış neden?

Ali kimdir? Ali insanlığa ne vermiştir. Ali bir toplumun bir coğrafyanın bir milletin değeri mi, yoksa Ali yaratanın kainata Nebiyi Ekrem'den sonra bahşettiği en yüce en ulvi değerdir.

Baktığımız zaman Kuran bu sözlerin tamamına yanıt vermiştir.

İbrahim Suresi'nde yaradan şöyle buyurmuştur: "Musa kendi kavmine diyordu ki anın hatırlayın Allah sizi zulüm ve sitem unsurlarından Firavundan ve Firavunlardan necat verdi kurtardı." Allah Peygamberimize o günün anılmasını ve o zaman Hz. Musa'nın kendi kavmine bu beyanda olduğunu ifade buyurmuş.

İslam içinde Peygamberimizin gelişi ile her bölge tamamen şirk ve hurafelerle doluydu. Kitap ehli olanlar dahi onlarda şirkin başka bir boyutunda yaşıyordu. Kiminde İsa  ilah olmuştu kiminde başka birileri. Son Peygamber gelecek, ama bir geliş olacak insanlığın necat ve kurtuluşu bu peygambere bağlıdır. Bütün kurtuluş tek kelime ile bir şeydedir. Dünya huzur arıyor dünya kurtuluş arıyor bütün kurtuluş tevhittedir, Allah'ı tanımaktadır.

Son Peygamber bu itikadın ahlakı ile ameli ile bir bütün olarak bütün beşeriyete vermek için geliyor. Bu peygamber tevhidin rehberidir öncüsüdür. Ama bu Peygambere sancaktar gerekiyordu. Neden Ali'yi analım, çünkü Ali Nebiyi Ekrem'in bu hedefine ulaşma noktasında Peygamberin perçemdarıydı, yani tevhit bayrağını Peygamber dünyanın her köşesine Ali'yi Murteza'nın eli ile taşımıştı. Ali ne etmiştir?Ali o günden ki ana rahminde idi ana rahminde olduğu günden şirkle mücadele etmiş.

Hz. Ebu Talip evinde eşi Fatıma Binti Esed ile konuştuğu zaman diyor Fatıma oğlumuz Ali putları bakıyorum kırıyor Kureyşliler bize düşman olacak Fatıma diyor ki;  "Ebu Talib, o zaman ki ben Ali'ye hamileydim, Kabe'nin etrafında putlara doğru gittiğim zaman o karnımda çırpınıyordu beni tekmeliyordu, putlara doğru gidiş yok, Ali ana rahminde putla şirkle mücadele etmiştir. O zaman ki dünyaya geldi ,Peygamberin kucağında büyümeye başladı Nebiyi Ekrem otuz yaşında bunu kucağına aldı zahirin risaletine daha ulaşmamıştı.Peygamber olduğunda, Mekke'nin müşrikleri asilerin azgınların çocukları ile Peygamberi taşlatıyordular. Peygamber ne etsin çocuklarla mı mücadele etsin. O gün Ali şunu diyordu. "Evden çıkışınızda bana haber verin." O gün Ali Peygamberin koruyucusu ve bekçisiydi. Peygamber sokaklara çıktığı zaman çocuklar taşlamaya alay etmeye başladığı zaman Ali Murtaza bunların kulaklarından tutup yere vuruyordu.  Çocuklar annelerine koşuyordu ağlayarak ve diyorlardı ki "Ali bizim burnumuzu yere sürtüyor."  Ali, çocukluğundan Peygamberle beraberdi tevhidin korunması için bu aleme gelmişti.

Gün geldi o zamana farklı bir dünya oldu Peygamberin dini yayılmaya başladı bütün müşrik ve şirk cephesi Peygamberin etrafını kuşatmış ve İslamı bir defada yok etmek için toplanmış Peygamber buyurdu: "Bugün İslamın tamamı küfrün tamamı ile karşı karşıya gelmiştir." Ne oldu o gün. O gün Ali bir kılıcı ile İslamın yolunu açtı ve Peygamber buyurdu. "Bugün Ali'nin bir vuruşu, kıyamete kadar bütün insanların ve cinlerin ibadetinden üstündür."

Ali kimdir? Ali tevhit bayrağını bu aleme dikendir. Okunan ezanlar Ali ile okunur. Okunan Kuran'lar Ali ile okunur. Kılınan namazlar Ali ile kılınır. Ali bir vücuttur. Ehli Sünnet alimlerinden değerli İbni Ebil Hedit diyor ki; "Müslümanlar, taassubu bir kenara bırakın vicdan gözü ile akıl gözü ile tarihi hakikata bakın müslüman olan her insan Ali'yi Murteza önünde diz çökmelidir." Neden? Diyor iki sebepten; " bir o zaman ki şirk ağzını açmıştı islamı yutan o Ali'nin kılıcıydı her köşede o kılıcı ile şirkin ağzını kapattı ve melekler Cebrail ile beraber feryat etti, Ali'den üstün yiğit, Zülfikar dan başka kılıç yoktur bu alemde İslam için olmamıştır."

Doğru diyor ne kadar güzel demiş bugün İslam coğrafyası benim Sünni kardeşim Alevi kardeşim mezhebin mektebin meşrebin ne olursa olsun İslamın şerefini Ali'yi Murteza'ya borçlusun. Ali olmasaydı, tevhid bu nesillere ve bu asırlara gelmeyecekti, Ali bir başka vücuttur.

Onun için yaratan kitabının her sayfasında diyor ki; "Anacaksın Ali'yi." Ali kimdir? Allah Kuran'da Ali'nin bindiği atın çektiği nefeslere yemin ediyor, onun ayağının altından çıkan kıvılcımlara yemin ediyor. Ali budur. Ali bir vücuttur ki gittiği her yerde Peygambere ümit getirmiş, mustazaflara mahrumlara ezilenlere insanlığı getirmiş Ali budur. Neden Ali'yi analım çünkü Ali bizi şirkin zulümün cehaletin karanlığından necat vermiştir. Kuran diyor ki Musa'yı kelim dedi o günü necat verdi İsrail oğullarını bir suyla necat verdi, İslam ümmetini Muhammed Mustafa'yı Ali'yi Murtaza ile necat verdi.

İbni Ebi Hedip diyor ki; "birinci sır budur ki İslam sana gelmişse Ali ile gelmiştir. O İslam'ın perçemdarı sancaktarı idi. İki İslam bir ilim bir kültür bir akıl dinidir. İslam böyle bir dindir. Kuran diyor ki; Ali Kuranın tamamını bilen, Kuranın tamamını amel olarak aleme yansıtan yaşatan bir vücuttur. Bu ayet ne diyor. O günkü Mekke müşrikleri,  Peygamberi taşlıyor, Peygamberi kovuyordu. Allah diyor ki, "Resulum üzülme yeter senin Peygamber olmana Allahın şahit olması birde bu Kuranın tamamını bilen o insanın şahit olması." Ne zaman demiş bu sözü bu sözü Mekke de demiş daha Kuran bitmemişti.

Ali o vücuttu ki bu noktada öyle ki dünyaya geldi Kabe'yi Mükerreme de anası Fatıma Binti Esed kundağında Peygamberin kucağına verdiği zaman Ali açtı gözün açtı. Peygamberin gözüne buyurdu; Bismillahirrahmanirrahim,  Ali doğrudan saadet seninledir, seni izleyenlerledir sana tabii olanlarladır. Biz İslam ümmeti olarak böyle bir değeri unutmamız her şeyden önce Kuran'a karşı bir ihanettir, sonra Nebi'ye karşı bir ihanettir. Kuran her sayfasında bunu bize anlatmıştır.

Bütün insanlığın bütün beşeriyetin sonuç olarak bugün yaşadığı kara tablo, bu zulüm tablosu, insanların tevhidden ayrılmasından dolayıdır. Eğer Hristyan İsa'ya bağlı olsaydı, Yahudi Musa'ya bağlı olsaydı, eğer Muhammedi Muhammed Mustafa'ya bağlı olsaydı, bugün Müslümanların coğrafyası işgal olmayacaktı bu zulümler olmayacaktı. Eğer bu Nebilere bağlılık olsaydı bu coğrafyada tevhid olacaktı, bu coğrafyada inanç olacaktı, Kuran bunun için gelmiş. Biz istiyoruz Ali'yi anlatalım Kuran anlatmış, Peygamber anlatmış biz o insanlardan olmayalım ki paralar verdiler pullar verdiler hakikati ört bas etmek için ve bunların ilk öncülüğünü yapan tarihin en sahtekarı olan Muaviye melunu olmuştu.

Ali ile ilgili ayetleri değiştirmekte onun hakkında olan hadisleri değiştirmekte onun için İslam dünyası ister Sünni ol ister Şii ister Alevi vazife budur, Kuranı tanıtalım tevhidi tanıtalım tevhidi tanımanın ve tanıtmanın yolu Ali ve evladı Ali'dir. Allah bizi bu değerleri bu manada anıp doğrudan tevhid ehli olanlardan karar kılsın.

Burada bir hatırlatma yapmak istiyorum böyle bir salonda oturmuşuz. Bu salonun böyle bir hale gelmesi herkesten önce gerçekten hakkı da budu Değerli Liderimiz Türkiye Caferileri lideri Selahattin Özgündüz Hocamız'ın himmetleri, gayretleri sonra belediyemizin yardımları  ile yapılmış, bu safhaya gelmiş. Buradan  çağrıda bulunuyorum, Zeynebiyeliler, Ali yiğitleri, Zehra anaları bu külliye burada kalmış sizi bekliyor, bu sizin gayretinize sığmaz bir an önce varımızı yoğumuzu ortaya koyup bu külliyenin bitmesine herkes yardım etsin.

O zaman anlımız ak  olacak. Bütün canları bütün Müslümanları bütün Alevileri selamlayarak onları da çağırıyorum, Ali'nin adının yükseldiği bu merkez hepimizin merkezidir. İslamın merkezidir tevhidin merkezidir. Allah kıyamet gününde hepimizi onun sancağının altında toplananlardan karar kılsın.

Esselamu Aleykum.

Zeynebiye, 30 Mayıs 2013 17:17

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Zeynebiye’de Direnişe Destek İsrail’i Tel’in Mitingi 

Zeynebiye’de Direnişe Destek İsrail’i Tel’in Mitingi 

Nasrallah’a Yapılan Alçak Saldırı İstanbul’da Protesto Edildi

Nasrallah’a Yapılan Alçak Saldırı İstanbul’da Protesto Edildi

On Binler Halkalı'da Erbain Merasimi’ne Katıldı

On Binler Halkalı'da Erbain Merasimi’ne Katıldı

Hz. Rugayye (s.a) İkitelli’de Anıldı

Hz. Rugayye (s.a) İkitelli’de Anıldı

Zeynebiye’de Haniye İçin Gıyabi Cenaze Namazı

Zeynebiye’de Haniye İçin Gıyabi Cenaze Namazı

Özgündüz, Bu Saldırı Terör Devletine Göre Bir Eylemdir

Özgündüz, Bu Saldırı Terör Devletine Göre Bir Eylemdir

Zeynebiye’de İmam Hüseyin'in (a.s) Şehadetinin İkinci Günü

Zeynebiye’de İmam Hüseyin'in (a.s) Şehadetinin İkinci Günü

Zeynebiye'de Şâm-ı Gariban! 

Zeynebiye'de Şâm-ı Gariban! 

Yüzbinler Halkalı’da Hz.Hüseyin'e (a.s) Lebbeyk Dedi

Yüzbinler Halkalı’da Hz.Hüseyin'e (a.s) Lebbeyk Dedi

Zeynebiye'de 9 Muharrem!

Zeynebiye'de 9 Muharrem!

Zeynebiye'de 8 Muharrem!

Zeynebiye'de 8 Muharrem!

Zeynebiye'de 7 Muharrem!

Zeynebiye'de 7 Muharrem!

Zeynebiye'de 6 Muharrem!

Zeynebiye'de 6 Muharrem!

Anteplioğlu’ndan Özgündüz’e Ziyaret

Anteplioğlu’ndan Özgündüz’e Ziyaret

Zeynebiye'de 5 Muharrem!

Zeynebiye'de 5 Muharrem!

Zeynebiye'de 4 Muharrem!

Zeynebiye'de 4 Muharrem!

Özgündüz, Yas-ı Matem Programına Katıldı 

Özgündüz, Yas-ı Matem Programına Katıldı 

Zeynebiye'de 3 Muharrem!

Zeynebiye'de 3 Muharrem!

Zeynebiye'de 2 Muharrem!

Zeynebiye'de 2 Muharrem!

Zeynebiye'de 1 Muharrem!

Zeynebiye'de 1 Muharrem!

Şehitler Şah-ı Hz. Hüseyin’i (a.s) Edirnekapı Şehitliği’nde Anma Programı

Şehitler Şah-ı Hz. Hüseyin’i (a.s) Edirnekapı Şehitliği’nde Anma Programı

Zeynebiye‘de Bayrak Asma Töreni

Zeynebiye‘de Bayrak Asma Töreni

Gadir-i Hum Bayramı Halkalı'da Kutlandı

Gadir-i Hum Bayramı Halkalı'da Kutlandı

Zeynebiye'de Kurban Bayramı Coşkusu

Zeynebiye'de Kurban Bayramı Coşkusu

Mammadov’dan Özgündüz’e Ziyaret

Mammadov’dan Özgündüz’e Ziyaret

Reisi Zeynebiye’de Anıldı

Reisi Zeynebiye’de Anıldı

Başakşehir’de Kutlu Viladet Programı

Başakşehir’de Kutlu Viladet Programı

Zeynebiye’de Coşkulu Ramazan Bayramı Namazı

Zeynebiye’de Coşkulu Ramazan Bayramı Namazı

CABİR'den Bayram Açıklaması

CABİR'den Bayram Açıklaması

Zeynebiye'de 3. Muhtemel Kadir Gecesi İhya Edildi

Zeynebiye'de 3. Muhtemel Kadir Gecesi İhya Edildi

Zeynebiye'de 2. Muhtemel Kadir Gecesi İhya Edildi

Zeynebiye'de 2. Muhtemel Kadir Gecesi İhya Edildi

Kurum'dan Özgündüz'e Ziyaret

Kurum'dan Özgündüz'e Ziyaret

Zeynebiye'de 1. Muhtemel Kadir Gecesi İhya Edildi 

Zeynebiye'de 1. Muhtemel Kadir Gecesi İhya Edildi 

Halkalı'da İmam Mehdi (a.f) Coşkusu

Halkalı'da İmam Mehdi (a.f) Coşkusu

İmam Zeynel Abidin (a.s) Güneşli’de Anıldı

İmam Zeynel Abidin (a.s) Güneşli’de Anıldı

İmam Hüseyin (a.s) Turgutlu’da Anıldı

İmam Hüseyin (a.s) Turgutlu’da Anıldı

İmam Hüseyin (a.s) Bursa’da Anıldı

İmam Hüseyin (a.s) Bursa’da Anıldı

Risalete Emek Verenler Programı İkitelli'de Düzenlendi

Risalete Emek Verenler Programı İkitelli'de Düzenlendi

Şah-ı Velayet İmam Ali (a.s) Bağcılar'da Anıldı

Şah-ı Velayet İmam Ali (a.s) Bağcılar'da Anıldı

Kurum'dan Özgündüz'e Ziyaret

Kurum'dan Özgündüz'e Ziyaret