Hz. Fatıma (a.s)'yı Anma ve Dünya Müslüman Kadınlar Günü

Gündem, 25 Ocak 2022 19:46

Türkiye ve Avrupa'nın en büyük amfi tiyatrosu Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirilen törene Kötüleşen hava koşullarına rağmen...

Hz. Fatıma (a.s)'yı Anma ve Dünya Müslüman Kadınlar Günü

Türkiye ve Avrupa'nın en büyük amfi tiyatrosu Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirilen törene Kötüleşen hava koşullarına rağmen Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz başta olmak üzere Küçükçekmece Kaymakamı Turan Bedirhanoğlu, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Faysal Gürel, İran İslam Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolos Yardımcısı Reza Arbab Sadeghi, Muhakkik Erdebili Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Seyfullah Mudebbir'in yanı sıra Zeynebiye camiasının tüm kurumları, Ehlibeyt alimleri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda Ehlibeyt dostu katıldı.

Bedir'den Kerbela'ya, Kerbela'dan Çanakkale'ye, Çanakkale'den günümüze tüm şehitlerimizi Ayrıca can Azerbaycan'ımızın özgürlüğü için canlarını feda eden 20 yanvar ve Karabağ şehitleri için saygı duruşu ve okunan istiklal marşının ardından başlayan programın sunuculuğunu Sultan Turan üstlendi.

Tören, Caferi Alimler Birliği Üyesi ve Zeynebiye Camii alimi Ş. Ehed Talan'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ve, Kerbela-Necef yolunda Zeynebiye ve Zehra Ana tarafından açılan hizmet çadırında, El-Hekim ailesi tarafından hediye edilen Hz. Ali'nin Türbesinin Mübarek Bayrağını selamlayarak ziyaret duasının okunmasının ardından başladı.

İlk olarak Zehra Ana Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin faaliyetlerini anlatan kurumsal tanıtım filmi izleyici ile buluştu.

Klibin ardından ev sahibi olarak selamlama konuşmasını yapmak üzere Zehra Ana Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Meftune Atam kürsüye davet edildi.

Söze katılımcıları selamlayarak ve Hz. Zehra (sa)'nın kutlu doğumu dolayısı ile sevenlerine tebrik arz ederek başlayan Atam “Öncelikle hepinizi yüce Allah' ın selamıyla selamlıyorum. Yaratılış gayesi, mahşerin şefaatçisi, Allah ve Resulünün habibesi, âlem kadınlarının iftiharı Hz. Fatima-tüz Zehra ‘ya selam arz ediyor, o yüce şahsiyetin mübarek veladetlerinden dolayı İmam-ı Zaman (a. f) başta olmak üzere hepinize göz aydınlığı diliyorum. Hz. Zehra (s. a) ‘nın yolundan giden tüm hanımların Dünya Müslüman Kadınlar Gününü tebrik ediyorum. ” diyerek başladı.

Sözlerine “Toplum olarak her birimizin en önemli görevi şüphesiz vahdeti korumaktır. Genelde tüm İslam alemi, özelde toplumumuzda birlik beraberliği sağlarsak dışardan gelebilecek tüm tehlikelere karşı kendimizi korumuş oluruz. Bugüne kadar yaşadığımız tüm güzellikler, birliğimizin meyvesi ve bereketindendir. Bugün Zeynebiye hareketinin geldiği gurur verici bu noktaya bakacak olursak toplumumuzun kadınlarının gayretli çalışmaları yadsınamaz bir gerçektir. Daha dün Zeynebiye külliyesinin yapımında parmağındaki alyansa kadar bağışlayan yüce gönüllü annelerin yetiştirdiği o pırıl pırıl doktor, hemşire mimar, öğretmen, mühendis gibi birçok meslek alanında başarılarıyla bizlere iftihar vesilesi olan genç kızlarımızı ve fedakâr annelerini buradan bir kez daha yürekten tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum. Hz. Hatice, Hz. Fatıma, Hz. Zeynep gibi tarihteki yüce kadın şahsiyetleri örnek alan ev hanımlığı ve annelik gibi zor görevleri hakkıyla ifa eden hanımefendileri de tebrik ediyor ve geleceğe umutla bakmamıza vesile oldukları için teşekkür ediyoruz.” devam eden Atam.

Sözlerini noktalarken “Burada sözlerime son verirken bir teşekkürü de müsaadenizle tamamı gönüllü ev hanımlarından müteşekkil olan yönetimime ve mesai saati gözetmeksizin çalışan personelime etmek istiyorum. Özellikle zorlu pandemi sürecinde ihtiyaç sahipleri mağdur olmasın diye her şeyi göze alarak gecesini gündüzüne katan çalışmalarını yavaşlatmadan daha yoğun bir tempo ile sürdüren ekibime, personelime ve onların fedakâr ailelerine sizlerin huzurunda şükranlarımı sunuyorum. Allah her iki cihanda da yüzlerini ak etsin.” söyleyerek konuşmasını sonlandırdı.

Meftune Atam'ın konuşmasının ardından, Gürkan Ülgen ve Sedat Altundağ birbirinden güzel deyişleriyle programa renk kattılar.

Büyük beğeni toplayan sahne performansının ardından, sahneye davet edilen Küçükçekçekmece Kaymakamı Turan Bedirhanoğlu selamlamalarını yaptıktan sonra tüm halkımızın Dünya Müslüman Kadınlar Gününü kutladı. Sözlerine “İki yıldır Küçükçekmece'de çalışmalarını yakından takip ettiğim çok kıymetli sosyal sorumluluk projelerine imza atan Zehra Ana Derneğimiz tarafından düzenlenen, Peygamber Efendimizin kıymetli Kızı, Cennet Kadınlarının Hanımefendisi, annemiz Fatıma-tuz Zehra'nın doğum yıldönümünü anmak ve bu vesileyle de Dünya Müslüman kadınlar Gününü Kutlamak için bir araya geldik. Hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Bu anlamlı gün vesilesiyle de tüm dünyada dini mübin için mücadele veren Müslüman kadınlarımızın bu anlamlı gününü canıgönülden tebrik ediyor, kutluyorum.” şu şekilde devam eden Bedirhanoğlu özellikle şu sözleri ile “İslam'ın kadına getirmiş olduğu sorumluluk kolay bir sorumluluk değil. Bu sorumluluğu yerine getirebilmek için kıymetli kadınlarımızın, kıymetli annelerimizin Zülfikar yürekli Hasanlar ve Zülfikar Yürekli Hüseyinler yetiştirmesi lazım.” dikkat çekti.

Sözlerini sonlandırırken şu ifadeleri kullandı “Bugün burada gerçekten İstanbul'umuz da bugün yaşanan bu zorlu kar yağışına rağmen bu salona gelerek bizleri yalnız bırakmayan tüm katılımcılara canıgönülden teşekkür ediyorum. Tekrardan kıymetli hocamız Selahattin Özgündüz'e, Zehra Ana Derneğimizin Kıymetli Başkanı Meftune Hanıma ve Yönetim Kurulu Üyelerine yapmış oldukları bu gönül çalışmalarından dolayı hepsine ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyor, saygılar sunuyorum.”.

Gelecek nesillere bırakacağımız en büyük eser ve dünya çapında ilgiyle takip edilen Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezi'ni ziyaret eden yabancı misafirlerin Zeynebiye'ye nasıl geldiklerini, neler hissettiklerini kurgulayarak anlatan klipi büyük bir ilgi ile izlendi.

Klibin ardından, “Zehra Ya Zehra” ezgisiyle aşina olduğumuz, camiamızın beğenerek takip ettiği, can Azerbaycan'ımızdan gelen Ehlibeyt İlahi Grubu'nun Zeynebiye ve Zehra Ana için hazırladıkları marşları büyük bir beğeni ve coşku ile dinlendi.

 

Ehlibeyt İlahi Grubu'nun ardından kürsüye Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz davet edildi.

Alkışlarla sahneye çıkan Özgündüz, katılımcıları selamladıktan sonra tüm hanımların kadınlar ve anneler gününü kutladı, zamanın imamı Hz.Mehdiye göz aydınlığı verdi. Konuşmasına devam ederken şu sözleri kullandı “Şairlerimiz, meddahlarımız siz de hoş geldiniz, Gönül sılamızdan ata yurdumuzda oranın kokusunu getirdiniz bize, Azerbaycan'ımızın. Karabağ Şehitlerini Ruhu şad olsun eminim ki onlar Şâh-ı şehîdân Huseyn (a.s) beraberlerdir ve onların sabırlı aileleri ile birlikte Allah onların sabrını daha da bol etsin Hz. Fatıma ile beraber şehit anası olma, şehit ailesi olma şerefine nail olmuşlardır. ” diyerek can Azerbaycan'ımıza selam gönderdi Karabağ şehitlerini andı.

Özgündüz konuşmasına başlarken Ehl-i Sünnet kaynaklarınca kabul edilen kaynaklardan konuşacağını belirtti. Hz. Fatıma'nın tüm kadınlardan üstün olduğunu ve sadece kızı Hz. Zeynep onunla nesep bakımında yarışabileceğini söyledi. Peygamber efendimizin ilk eşi Hz. Hatice'nin hakkında emevîler tarafından halka uydurularak sürülen hikâyelerin yanlışlıklarına değindi.

Hz. Hatice'nin Peygamber efendimiz ile arasında 15 yaş olduğu ve iki evlilik yaptığı iddia edilmektedir. Ama bu durumun aksine Peygamber efendimiz ile yaşlarının çok yakın olduğu, zeki bilhassa ticari zekâsının çok üstün olduğunu vurguladı. Ailesi kadim dinlerin kitapları ile çok ilgili olduğuna ve kendisinin de bu yönde gelecek olan son peygamberi beklediğini ve konuda yaptığı araştırmalar neticesinde Peygamber efendimizin son peygamber olduğuna kanaat getirerek aracı vesilesi ile evlilik teklif etmiş ve bu kutlu evliliğin en nadide emsalsiz meyvesi Hz. Fatıma'dır dedi. Hz. Fatıma'nın evlatlarının da kendi dönemlerinde eşsiz olduklarını belirterek Hz. Hasan'ın Vahdeti sağladığını, Hz. Huseyn'nin kanı pahasına emevîlerin tekrar cahiliye törelerine boğdurma çabalarını boşa çıkarması ve Hz. Zeyneb'in esaret zincirine vurulmak pahasına Hz. Huseyn'in davasını bize doğru aktardığına değindi. Hz. Fatıma'nın Hz. Huseyn'e İslam Medeniyetini kurtarmak için eğer canını vermen gerekiyorsa ver, başı dik, yüzü ak, anlı açık, onurlu yaşa diyerek öğütlediğini ve Hz. Zeyneb'e Huseyn davasında sen o davayı yalanlarla, iftiralarla kirletmeye çalışanlara karşı oradaki o eşsiz direnişi nesillere çağlara doğru iletmek üzere onun sadık şahidi olacaksın görevin bu olacak buna hazırlıklı ol! Diye öğütlediğini anlattı. Hz. Ali'den rol model erkek, rol model kul, rol model ümmet ve rol model imam diyerek bahsetti. Hz. Fatıma ve Hz. Ali'nin özel insanlar olduğunu ve yaradılış öncesinde de çok özel olduklarını vurgulayarak peygamber efendimizin ve Hz. Ali'nin bir nurdan yaratıldığını ve bu nurun Hz. Adem'den devam ettiğini temiz bir soydan ilerlediğini ve bu nurun bir noktada ikiye ayrılarak Peygamber Efendimiz ve Hz. Ali olduğu hadisini nakletti. Devamın da Hz. Ali'nin Kabe'de Dünya'ya gelen ilk şahsiyet olduğunu belitti. Hz. Fatıma'nın ise her iki cihanda da cennetlik olduğuna değindi. Hz. Ali'nin ve Hz. Fatıma'nın dünya da ve ahiret de eşsiz ve özel insanlar olduğunu hadislerle vurgulayarak anlatı. Özgündüz asil Türk milletinin Ehl-i Beyte olan saygı, sevgi, adanmışlığını ve muhabbetini dile getirdi. Devamın da gündem de olan bir şahsın asılsız atıflarını kınadı. Birlik beraberliğimizin daim olması için dua ederek sahneden ayrıldı.

Özgündüz'ün konuşmasının ardından can Azerbaycan'dan gelen Ehlibeyt İlahi Grubu tekrar sahneye çıkarak Hz.Fatıma'nın Veladeti için Hazırladıkları Sahne Performanslarını sergileyerek Salonda büyük coşku yaratılar.

Sahne performansının ardından Sultan Turan Hanımefendi Kardeş Aile projesini sunmak üzere sahneyi Ali Demirtekin Beyefendi'ye devretti.

Ali Demirtekin Kardeş Aile projesini anlatarak halkımızı bu projeyi desteklemeye davet etti.

Program, yapılan çekilişlerinin ardından son buldu.

 

Gündem, 25 Ocak 2022 19:46

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Halkalı'da İmam Mehdi (a.f) Coşkusu

Halkalı'da İmam Mehdi (a.f) Coşkusu

İmam Zeynel Abidin (a.s) Güneşli’de Anıldı

İmam Zeynel Abidin (a.s) Güneşli’de Anıldı

İmam Hüseyin (a.s) Turgutlu’da Anıldı

İmam Hüseyin (a.s) Turgutlu’da Anıldı

İmam Hüseyin (a.s) Bursa’da Anıldı

İmam Hüseyin (a.s) Bursa’da Anıldı

Risalete Emek Verenler Programı İkitelli'de Düzenlendi

Risalete Emek Verenler Programı İkitelli'de Düzenlendi

Şah-ı Velayet İmam Ali (a.s) Bağcılar'da Anıldı

Şah-ı Velayet İmam Ali (a.s) Bağcılar'da Anıldı

Kurum'dan Özgündüz'e Ziyaret

Kurum'dan Özgündüz'e Ziyaret

Hz. Fatıma’yı (s.a) Anma Ve DMKG Görkemli Bir Törenle Kutlandı

Hz. Fatıma’yı (s.a) Anma Ve DMKG Görkemli Bir Törenle Kutlandı

İFA Spor Kulübü Stat Açılışı Yapıldı

İFA Spor Kulübü Stat Açılışı Yapıldı

Arnavutköy’de Hz. Fatıma’yı (s.a) Anma Merasimi 

Arnavutköy’de Hz. Fatıma’yı (s.a) Anma Merasimi 

Hz. Zeyneb'in (s.a) Viladeti Coşkuyla Kutlandı

Hz. Zeyneb'in (s.a) Viladeti Coşkuyla Kutlandı

CAFERİDER’in Yeni Dernek Merkezi Açıldı

CAFERİDER’in Yeni Dernek Merkezi Açıldı

Zeynebiye'de "Filistin Mitingi" Gerçekleştirildi

Zeynebiye'de "Filistin Mitingi" Gerçekleştirildi

Özgündüz'den Miting Çağrısı

Özgündüz'den Miting Çağrısı

Zeynebiye’de Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Zeynebiye’de Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Filistin'deki Saldırılarda Hayatını Kaybedenler İçin Camilerde Sela ve Kur’an-ı Kerim Okunacak!

Filistin'deki Saldırılarda Hayatını Kaybedenler İçin Camilerde Sela ve Kur’an-ı Kerim Okunacak!

Zeynebiye’de Filistin’e Destek Konvoyu

Zeynebiye’de Filistin’e Destek Konvoyu

Özgündüz, “Coğrafyayı Değiştireceklermiş!”

Özgündüz, “Coğrafyayı Değiştireceklermiş!”

Özgündüz’den İsrail-Hamas Savaşı Açıklaması

Özgündüz’den İsrail-Hamas Savaşı Açıklaması

İFA Spor Sezon Açılışını Gerçekleştirdi

İFA Spor Sezon Açılışını Gerçekleştirdi

Özgündüz’den Ankara’da Gerçekleşen Terör Saldırısına Tepki!

Özgündüz’den Ankara’da Gerçekleşen Terör Saldırısına Tepki!

İFA Spor Kulübü Yeni Sahasına Kavuşuyor

İFA Spor Kulübü Yeni Sahasına Kavuşuyor

Hz. Muhammed’i (s.a.a) Anma Programı

Hz. Muhammed’i (s.a.a) Anma Programı

İmam Rıza (a.s) Camii’nde Eza Meclisi

İmam Rıza (a.s) Camii’nde Eza Meclisi

Azerbaycan Cumhuriyeti Diasporadan Sorumlu Devlet Komitesi'nden İstanbul’da Yaşayan Azerbaycanlılara Çağrı

Azerbaycan Cumhuriyeti Diasporadan Sorumlu Devlet Komitesi'nden İstanbul’da Yaşayan Azerbaycanlılara Çağrı

On Binler Halkalı'da Erbain Merasimi’ne Katıldı

On Binler Halkalı'da Erbain Merasimi’ne Katıldı

Hz. Rugayye (s.a) İkitelli’de Anıldı

Hz. Rugayye (s.a) İkitelli’de Anıldı

İmam Zeynel Abidin (a.s) Güneşli’de Anıldı

İmam Zeynel Abidin (a.s) Güneşli’de Anıldı

Özgündüz’den Bakan Yerlikaya’ya Ziyaret

Özgündüz’den Bakan Yerlikaya’ya Ziyaret

Zeynebiye’de İmam Hüseyin'in (a.s) Şehadetinin Yedinci Günü

Zeynebiye’de İmam Hüseyin'in (a.s) Şehadetinin Yedinci Günü

Zeynebiye’de İmam Hüseyin'in (a.s) Şehadetinin Üçüncü Günü

Zeynebiye’de İmam Hüseyin'in (a.s) Şehadetinin Üçüncü Günü

Zeynebiye’de İmam Hüseyin'in (a.s) Şehadetinin İkinci Günü

Zeynebiye’de İmam Hüseyin'in (a.s) Şehadetinin İkinci Günü

Zeynebiye'de Şâm-ı Gariban!

Zeynebiye'de Şâm-ı Gariban!

Yüzbinler Halkalı’da Hz.Hüseyin'e (a.s) Lebbeyk Dedi

Yüzbinler Halkalı’da Hz.Hüseyin'e (a.s) Lebbeyk Dedi

Zeynebiye'de 9 Muharrem!

Zeynebiye'de 9 Muharrem!

Zeynebiye'de 8 Muharrem!

Zeynebiye'de 8 Muharrem!

Alagöz ve Ayrım’dan Özgündüz’e Ziyaret

Alagöz ve Ayrım’dan Özgündüz’e Ziyaret

Zeynebiye'de 7 Muharrem!

Zeynebiye'de 7 Muharrem!

Zeynebiye'de 6 Muharrem!

Zeynebiye'de 6 Muharrem!

Zeynebiye'de 5 Muharrem!

Zeynebiye'de 5 Muharrem!