Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Nasrallah’a Yapılan Alçak Saldırı İstanbul’da Protesto Edildi

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın dün İsrail ordusu tarafından başkent Beyrut'un güney bölgesine düzenlenen hava saldırılarında şehit edilmesinin ardından İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu önünde ZHGM tarafından “Kitlesel Basın Açıklaması” düzenledi. 

28 Eylul 2024
Nasrallah’a Yapılan Alçak Saldırı İstanbul’da Protesto Edildi

İsrail ve Amerika aleyhine sloganlar atan katılımcılar, ellerindeki dövizlerle İsrail Başkonsolosluğu önünde toplandılar.

CABİR (Caferi Alimler Birliği) adına konuşan Bağcılar İmam Ali Camii Alimi Seyyid Ali Rıza Yeşil, “Şehit Abbas Musavi şehit edildiğinde Siyonistler yine şenlikler düzenleniyordu. Ama düşman bunu gördü ki o şehit ve seyyidin yerine bir seyyid geldi ki, Hira’dan çağlayan Muhammed-i nuru, otuz üç günde Düvel-i Muazzama’ya diz çöktürdü. 

Bugün o seyyidi kaybettiğimiz için yasa kapılmış değiliz. Bizler ders vermek için buradayız. Ey İsrail ve işbirlikçileri! Bunu bilin ki tarihte nice Fatıma evlatlarını ve komutanlarımızı bizden aldınız. Hiçbirini aldığınızda bizim davamız son bulmadı. Şehit Seyyid Hasan Nasrallah ile de son bulmayacak.” dedi.

Basın bildirisini ise ZHGM adına Hüseyin Ali Bahşi okudu:

”Muhakkak ki Galip gelecek olan Hizbullahtır” (Maide 56)

Son bir yıldır dünyanın gözleri önünde ne Birleşmiş Milletlerin ne de diğer devletlerin çağrılarına aldırış etmeden, cahiliye döneminde bile yapılmayan, evrensel savaş kurallarını ve insan haklarını hiçe sayan; bebek, çocuk, kadın, genç, yaşlı demeden öldüren, hastane, okul, park, çadır demeden her yeri bombalayan, katil ve siyonist İsrail, son olarak Gazze'deki Müslümanlara kendi canını ve emrindeki yüzbinlerce gencin canını feda etmeye hazır olan Hizbullah lideri Seyyid Hasan Nasrallah'ı hedef aldı.

Yaklaşık 2 ay önce Hamas'ın lideri İsmail Haniye'yi yine haince bir saldırıda kardeş ülke İran topraklarında şehit eden siyonist rejim, bu sefer de evladını-ailesini Filistin davasında şehit veren Hizbullah'ın Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ı haince bir saldırıda şehit etti.

Bizler biliyoruz bu şehadet yeni bir başlangıcın ilk işareti olacak. Musa Sadr’ların, Abbas Musavi’lerin ve Hasan Nasrallah'ın liderliğini yaptığı bu davanın yolu yeni mücahitlerle daha güçlü devam edecektir ve siyonist rejimin sonu her geçen gün daha da yaklaşıyor olacaktır.

Siyonist rejim katil abd ve batılı emperyalist devletlerin desteği ile Ortadoğu’yu adeta kan gölüne çevirmiş, sözde kendisi için vaadilen İslam beldelerini işgal etmekten geri durmamıştır.

İsrailin bu pervasızca tutumu karşısında susan kim varsa bu zulme ortak olduğunu unutmasın.

Hizbullah Hareketi ve hareketin lideri Hasan Nasrallah, İmam Hüseyin'den aldığı Aşura ilkeleri doğrultusunda mazlum Filistin davasının ve halkının canı pahasına yanında olmuştur. Bir Şii olarak ‘Sünni Filistin’ diyerek bu davaya sırt dönmemiş, aksine canını bu davaya siper etmiştir. Bazı satılmış Arap devletlerinin liderleri gibi Filistin davasına kör, sağır ve dilsiz olmamıştır.

Ey şehit şehadetin mübarek olsun...
Son olarak diyoruz ki:

"Huseyn Huseyn şiarımız, şehadet iftiharımız!”

Okunan basın bildirisinin ardından, sloganlar eşliğinde katılımcılar dağıldı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.