Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

20 Yanvar Azerbaycan Şehitleri Bu Akşam Zeynebiye'de Anılacak

Azerbaycan Şehitleri, 20 Ocak Cuma günü (Bu akşam) 20.00'da Zeynebiye Hareketi Gençlik Merkezinde , Zehra Ana Azerbaycan Okul'unun düzenlediği törenle anılacak. 

20 Ocak 2017
20 Yanvar Azerbaycan Şehitleri Bu Akşam Zeynebiye'de Anılacak

20 Ocak 1990 yılında Sovyet Ordusu ve işgalci Ermeni çetecileri istiklal mücadelesi için sokağa çıkan Azerbaycan halkına karşı büyük bir terör saldırısında bulundu. Bu saldırıda 137 Azerbaycan vatandaşı şehit olurken 700 kişi yaralandı. Bu vahşet dolu gün tarihin karanlık sayfalarına ‘Kara Ocak' diye geçti.
 
27. yılına girdiğimiz katliam dünyanın dört bir yanında ve ülkemizde törenlerle anılacak. Ülkemizdeki en kapsamlı anma program Zehra Ana Derneği bünyesindeki Azerbaycan Okulu tarafından gerçekleştirilecek.
 
Zeynebiye Hareketi Gençlik Merkezinde düzenlenecek anma programına Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ve bir çok kurum temsilcileri ve yöneticilerinin katılması bekleniyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.