15 Temmuz Şehitlerinin 40.Günü Zeynebiye'de Anıldı (Foto)

Zeynebiye, 27 Ağustos 2016 19:45

Hain darbe girişiminde şehit olan 246 vatandaşımızın şehadetlerinin 40.günü sebebiyle İstanbul Zeynebiye'de anma programı düzenlendi

15 Temmuz Şehitlerinin 40.Günü Zeynebiye'de Anıldı (Foto)

Hain darbe girişiminde şehit olan 246 vatandaşımızın şehadetlerinin 40.günü sebebiyle İstanbul Zeynebiye'de anma programı düzenlendi.
 
Programa Dünya Caferi Alimler Birliği Başkanı Hasan Karabulut,Caferider Başkanı Sinan Kılıç,Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcıları Recep Şencan ve Mehmet Kaplan,Zeynebiye derneği başkanı Ali Şahintekin,Zeynebiye Cami İmamı Ehed Talan,ZHGM Başkanı İrfan Tuncay,Zehra Ana Derneği temsilcileri,15 Temmuz şehitlerinden Kemal Ekşi'nin babası Ekrem Ekşi,Akparti Küçükçekmece İlçe Başkanlığı Sosyal Politikalar sorumlusu Sırrı Caferoğlu ve birçok kurum temsilcileri katıldı
 
Camiamızın öğretmenlerinden Muhammed Karasu'nun sunduğu anma programı Şehitler için saygı duruşu ve İstiklal marşıyla başladı.
 
Programın ilk konuşmacısı CABİR başkanı Hasan Karabulut oldu. Karabulut şunları söyledi:
 
"Bugün 26 ağustos 15 temmuz şehitlerinin şahadetinin 40. günüdür. Bütün İslam şehitlerini rahmet ve minnetle yad ederek, onların önünde saygıyla eğilerek ellerimizi kaldırıp yüce Allah'tan şunu temenni ediyoruz; Allah'ım bütün şehitlerimizi şehitlerin efendisi Hz Hüseyin (as) ile haşr eyle. Her şehidin yolu mukaddestir, derecesi mukaddestir. ancak 15 temmuz şehitlerini farklı kılan bir husus vardır. Bu şehadet küresel istikbarın küresel emperyalizmin ve küresel siyonizmin bütün mustazaflara yönelik, özünde İslam toplumuna yönelik zulmünün önünde durarak gerçekten büyük şeytan Amerika'nın belini kırmıştır ve onların maşalarının nifak yüzünü ortaya sermişlerdir.
 
15 temmuz şehitleri sadece Türkiye milletine yeni bir yaşam yeni bir ruh yeni bir bakış vermediler. İslam coğrafyasının tamamına ve dünyanın tamamına yeni bir bakış verdiler. Dünyayı doğrudan  saran kuşatan istikbarın ruhu her yerde farklı bir şekilde ortaya çıkmıştır. Bizim ülkemizde de İslam adına bu büyük şeytanın ruhu ortaya çıktı. Ama bu İslam Muhammed'i İslam değildir. Bu İslam Emevi İslam'ıdır yezidi İslam'dır,bu İslam Kur'an'ın ve Peygamber'in değil Amerika'nın İslam'ıdır. Buna izin vermeyen kahraman şehitlerimizi bu millet sadece 40. gününde değil ebediyen bu ümmet saygı ve sevgiyle selam edecektir. Allah hepsinin ruhunu şad eylesin Peygamber efendimize komşu eylesin.  Her şehidin kendine has bir derecesi ruhu ve yeri vardır. Tarihte yüz binler milyonlarca şehitler olmuştur. Ancak şehitlerin bir çoğu unutulmuştur. Fakat bir şehidin ismi asla unutulmadı. O şehitlerin efendisi Peygamber'in canı,o doğrudan bu ümmetin her alanda örneği ve önderi olan İmam Hüseyin'dir. Çünkü Hz Hüseyin hareketiyle ortaya koymuş olduğu muamelesiyle Muhammedi İslamı yeniden diriltti canlandırdı. İslam'ı yeniden beşeriyete ve insanlara kazandırdı. onun için Hüseyin'i ebedi kılan dedesi Peygamber'in  yoluyla bütünleşmesi ve Resulullah'ın yolunun onun adıyla ihya edilmesi olmuştur.
 
Biz Türkiye milleti,Türkiye halkı olarak bu devletin evlatları olarak 15 temmuz şehitlerine ne kadar Fatiha okusak ne kadar minnetle onları yad etsek azdır.Onlar isteyerek koşarak severek doğrudan cesaretle yiğitlikle doğrudan şeytanın belini kırdılar. Bugünde şehitlerimiz var bu ülkeye bu acıları tattıranları Allah her iki cihanda zelil kılsın. Bu ülke yediden yetmişe ve bu İslam coğrafyası 246 şehide minnet borçludur. Allah cümlesinin ruhunu şad eylesin vatanımıza milletimize zelal vermesin.
Biz İslam ümmeti olarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak Allah'ımız kitabımız fikrimiz birdir. Sakın bizi bölmeye çalışmayın. Onun için sakın üzerimize mezhep kavgası ile ırkçılık ile gelmeyin. Bunu yapanlar hocada olsa Amerika'nın uşaklığını yapmış olur. Biz bir millet olarak bunlara taviz vermeyeceğiz. Bunu 15 Temmuz'da da göstermiş olduk. 
 
Kısa zaman önce din adına biri çıktı milyonları arkasına taktı birçok ülkeye kök saldı gelin dinler arası diyalog yapalım dedi. Halbuki din adamı hak yolları satmayan canını verse bile beşeriyete topluma insanlığa Allah'ın yolunu gösteren adamdır böyle terörist değildir. 
 
Biz diyoruz ki milletçe devletçe bize bu ihaneti yapanlara ve yaptıranlara edebi bir ders vereceğiz. Amerika diplomatlarının siyasetçilerinin gelip ülkemizde insanlık dersi vermesini istemiyoruz. Bu ülkeden daha demokratik bu ülkeden hakka hukuka daha sadık bir ülke yoktur.
 
Düşmanlarınızı karnınızın içine sokmayın malum ülkemizde her yerde Amerikan üssü var, her yerde Amerika'nın planı var. Bunun için doğrudan 15 temmuz yeniden bir Çanakkale ruhu doğurdu. Yeniden ayağa kalktık. Eğer 15 temmuz hıyaneti başarıya ulaşsaydı belki bu camiilere bir daha gelemeyecektik. Açık söylüyorum fetö'nün hedefinde olanlardan biride Ehlibeyt camiasıdır. O malum şahıs diyor ki: cennetin yolu şiaların caferilerin içinden gitse ben o cennete gitmem. Demek ki Allah'ın gösterdiği yoldan gitmiyor. Bu yüzden biz her şeyi mezhepçiliği tarikatçılığı ırkçılığı bir kenara koyup biz Türkiye vatandaşıyız diyeceğiz. Toprağımıza milletimize vatanımıza sahip çıkacağız. 15 temmuz bize bu ruhu açıkladı. Bu yoldan kim geri adım atarsa emparyalizmin ve siyonizmin değirmenine su taşımış olur. Bu ülkeyi top yekun hepimiz kucaklamalıyız. Artık şehit vermek istemiyoruz. Millet olarak kimseye fırsat vermeyeceğiz. Türkiye'de bu güç oldukça her şeyimizle devletimize bayrağımıza ezanlarımıza sahip çıkacağız. 
 
Karabulut'un ardından 15 Temmuz'da şehit olan Caferi vatandaşlarımızın ve diğer tüm şehitler anısına klipler izletildi.
 
Kliplerin ardından Zeynebiye Cami İmamı Ehed Talan bir konuşma yaptı.Talan programa katılamayan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz'ün mesajını okudu.
 
Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz'ün mesajının tam metni :
 
Sayın Kaymakamım, Belediye Başkanım ,CABİR Bşk ve yönetimi ; müştereken tertiplediğiniz şehadetlerinin kırkıncı günü münasebetiyle 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerini Anma Programı'nda aranızda bulunamadığımdan ötürü üzüntü duymaktayım. Sizler başta olmak üzere ZHGM'deki bu anlamlı toplantıya katılan tüm yurttaşlarımıza selam ,saygı ve taziyelerimi sunuyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet kederdide ailelerine, kurumlarına ve milletimize başsağlığı yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. 15 Temmuz meş'um kalkışmasını şiddetle,nefretle tel'in ediyorum. Hainlerin kurumlarımızdan tasfiyesiyle birlikte boşalan makam ve mevkilerin en kısa zamanda en uygun ve ehil insanlarla doldurulmasını temenni ediyorum. Bu haince kalkışma kahraman ordumuz , emniyet teşkilatımız ve milletimiz tarafından püskürtülmüştür.Ama o hainleri maşa olarak kullanan dış düşmanlarımız ülkemiz üzerinde kurdukları komplo ve entrikalardan vazgeçmedikleri bu güne kadar yaptırdıkları kanlı terör eylemleriyle ve CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı yaptırdıkları saldırıyla vazgeçmedikleri açıkca ortadadır. Böyle bir zamanda milletimiz tüm kesimleriyle ve devletimiz tüm kurumlarıyla bütün kişisel, finansal , etnik ve bölgesel farklılıkları bir kenara bırakarak birlik içinde ülkemizi bu hain saldırılardan koruyup kurtarma ve düşmanlarımızın heveslerini kursaklarında kurutma zamanıdır. Allah'ın da yed-i kudreti milli birliğimizin üzerinde olacak ve düşmanlarımız ümitsizce yerine oturacaktır. Allah necip milletimizin birliğini, dirliğini daim kılsın. Vatanımızı dahildeki nadan ,hariçteki şeytanların şerrinden korusun. Devletimizi ebed müebbed adl ve ihsan üzere payidar kılsın. Bu duygu ve düşüncelerle tekrar cümlenize selam , saygı ve taziyelerimi sunuyorum "
 
Talan'ın ardından kürsüye Küçükçekmece Belediye Başkan yardımcısı Recep Şencan geldi.Şencan bu programı düzenleyenlere teşekkür etti,birlik beraberlil mesajları verdi.
 
Recep Şencan : "Mehmet Akif Ersoy'un dediği gibi Allah bir daha bu millete istiklal marşı yazdırmasın. 15 temmuz günü inanıyorum ki yeniden bir istiklal savaşını kazandık. 15 temmuzda halkımızın neler yapabileceğini ne kadar düşünceli ve ne kadar geniş ufuklu olduğunu ispatlamış olduk. Sizler burada Hz Hüseyin'in şahadetini yıllardır sürdürüyorsunuz. Hz Hüseyin'de o gün ki zalimlere karşı canıyla başıyla ailesiyle bir duruş sergilemişti
 
Avrupa birliği diyoruz Amerika diyoruz, o zalimler birbirlerinin kanını döktüler. Sonra bunun çıkmaz bir yol olduğunun farkına vardılar sonra birlik olup Müslümanların kanını dökmeye başladılar. Hiç bir şekilde bunların insan haklarından bahsetmeye yüzleri yok. Utanmaz oldukları için bize öğretmeye çalışıyorlar. Bakın Hiroşima'ya Nagazaki'ye öyle bir bomba attılar ki çoluk çocuk hala acısını çekiyor. Allah inşallah milletimize her daim yardım etsin 
 
Sizler Caferi camiası olarak böyle bir etkinlik tertip ettiğiniz için emeği geçenlerden Allah razı olsun diyor ve hepinize teşekkür ediyorum" diye konuştu.
 
Bir diğer konuşmacı ise Şehit Kemal Ekşi'nin babası Ekrem Ekşi oldu.Şehit babasının konuşması duygu doluydu.
 
Hepinizi Allah'ın selamıyla selamlıyorum. Tabi bir babanın yaşayabileceği  çok zor bir olay. Fakat biz Kerbela'nın çocukları olarak ölümden korkmayız. Biz bu mertebeyi İmam Hüseyin'den öğrendik. Dolayısıyla biz şehit verdiğimiz önce İmam Hüseyin'e ağlarız. Çünkü en büyük örneğimizdir İmam Hüseyin. Şehitlere Allah'tan rahmet yaralılarımıza acil şifa diliyorum Allah'a emanet olun...
 
Konuşmaların ardından şehitler için Zeynebiye Camii İmamı Ehed Talan ve Ehlibeyt Alimi Muhammed Karaduman Kuran-ı Kerim okudular.
 
Anma programı Esenyurt İmam Hasan cami imamı Turgut Beyhan'ın mersiyeleri ile son buldu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zeynebiye, 27 Ağustos 2016 19:45

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Zeynebiye’de Coşkulu Ramazan Bayramı Namazı

Zeynebiye’de Coşkulu Ramazan Bayramı Namazı

CABİR'den Bayram Açıklaması

CABİR'den Bayram Açıklaması

Zeynebiye'de 3. Muhtemel Kadir Gecesi İhya Edildi

Zeynebiye'de 3. Muhtemel Kadir Gecesi İhya Edildi

Zeynebiye'de 2. Muhtemel Kadir Gecesi İhya Edildi

Zeynebiye'de 2. Muhtemel Kadir Gecesi İhya Edildi

Kurum'dan Özgündüz'e Ziyaret

Kurum'dan Özgündüz'e Ziyaret

Zeynebiye'de 1. Muhtemel Kadir Gecesi İhya Edildi 

Zeynebiye'de 1. Muhtemel Kadir Gecesi İhya Edildi 

Halkalı'da İmam Mehdi (a.f) Coşkusu

Halkalı'da İmam Mehdi (a.f) Coşkusu

İmam Zeynel Abidin (a.s) Güneşli’de Anıldı

İmam Zeynel Abidin (a.s) Güneşli’de Anıldı

İmam Hüseyin (a.s) Turgutlu’da Anıldı

İmam Hüseyin (a.s) Turgutlu’da Anıldı

İmam Hüseyin (a.s) Bursa’da Anıldı

İmam Hüseyin (a.s) Bursa’da Anıldı

Risalete Emek Verenler Programı İkitelli'de Düzenlendi

Risalete Emek Verenler Programı İkitelli'de Düzenlendi

Şah-ı Velayet İmam Ali (a.s) Bağcılar'da Anıldı

Şah-ı Velayet İmam Ali (a.s) Bağcılar'da Anıldı

Kurum'dan Özgündüz'e Ziyaret

Kurum'dan Özgündüz'e Ziyaret

Hz. Fatıma’yı (s.a) Anma Ve DMKG Görkemli Bir Törenle Kutlandı

Hz. Fatıma’yı (s.a) Anma Ve DMKG Görkemli Bir Törenle Kutlandı

İFA Spor Kulübü Stat Açılışı Yapıldı

İFA Spor Kulübü Stat Açılışı Yapıldı

Arnavutköy’de Hz. Fatıma’yı (s.a) Anma Merasimi 

Arnavutköy’de Hz. Fatıma’yı (s.a) Anma Merasimi 

Hz. Zeyneb'in (s.a) Viladeti Coşkuyla Kutlandı

Hz. Zeyneb'in (s.a) Viladeti Coşkuyla Kutlandı

CAFERİDER’in Yeni Dernek Merkezi Açıldı

CAFERİDER’in Yeni Dernek Merkezi Açıldı

Zeynebiye'de "Filistin Mitingi" Gerçekleştirildi

Zeynebiye'de "Filistin Mitingi" Gerçekleştirildi

Özgündüz'den Miting Çağrısı

Özgündüz'den Miting Çağrısı

Zeynebiye’de Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Zeynebiye’de Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Filistin'deki Saldırılarda Hayatını Kaybedenler İçin Camilerde Sela ve Kur’an-ı Kerim Okunacak!

Filistin'deki Saldırılarda Hayatını Kaybedenler İçin Camilerde Sela ve Kur’an-ı Kerim Okunacak!

Zeynebiye’de Filistin’e Destek Konvoyu

Zeynebiye’de Filistin’e Destek Konvoyu

Özgündüz, “Coğrafyayı Değiştireceklermiş!”

Özgündüz, “Coğrafyayı Değiştireceklermiş!”

Özgündüz’den İsrail-Hamas Savaşı Açıklaması

Özgündüz’den İsrail-Hamas Savaşı Açıklaması

İFA Spor Sezon Açılışını Gerçekleştirdi

İFA Spor Sezon Açılışını Gerçekleştirdi

Özgündüz’den Ankara’da Gerçekleşen Terör Saldırısına Tepki!

Özgündüz’den Ankara’da Gerçekleşen Terör Saldırısına Tepki!

İFA Spor Kulübü Yeni Sahasına Kavuşuyor

İFA Spor Kulübü Yeni Sahasına Kavuşuyor

Hz. Muhammed’i (s.a.a) Anma Programı

Hz. Muhammed’i (s.a.a) Anma Programı

İmam Rıza (a.s) Camii’nde Eza Meclisi

İmam Rıza (a.s) Camii’nde Eza Meclisi

Azerbaycan Cumhuriyeti Diasporadan Sorumlu Devlet Komitesi'nden İstanbul’da Yaşayan Azerbaycanlılara Çağrı

Azerbaycan Cumhuriyeti Diasporadan Sorumlu Devlet Komitesi'nden İstanbul’da Yaşayan Azerbaycanlılara Çağrı

On Binler Halkalı'da Erbain Merasimi’ne Katıldı

On Binler Halkalı'da Erbain Merasimi’ne Katıldı

Hz. Rugayye (s.a) İkitelli’de Anıldı

Hz. Rugayye (s.a) İkitelli’de Anıldı

İmam Zeynel Abidin (a.s) Güneşli’de Anıldı

İmam Zeynel Abidin (a.s) Güneşli’de Anıldı

Özgündüz’den Bakan Yerlikaya’ya Ziyaret

Özgündüz’den Bakan Yerlikaya’ya Ziyaret

Zeynebiye’de İmam Hüseyin'in (a.s) Şehadetinin Yedinci Günü

Zeynebiye’de İmam Hüseyin'in (a.s) Şehadetinin Yedinci Günü

Zeynebiye’de İmam Hüseyin'in (a.s) Şehadetinin Üçüncü Günü

Zeynebiye’de İmam Hüseyin'in (a.s) Şehadetinin Üçüncü Günü

Zeynebiye’de İmam Hüseyin'in (a.s) Şehadetinin İkinci Günü

Zeynebiye’de İmam Hüseyin'in (a.s) Şehadetinin İkinci Günü

Zeynebiye'de Şâm-ı Gariban!

Zeynebiye'de Şâm-ı Gariban!

Yüzbinler Halkalı’da Hz.Hüseyin'e (a.s) Lebbeyk Dedi

Yüzbinler Halkalı’da Hz.Hüseyin'e (a.s) Lebbeyk Dedi