Atam: Bu Yolun Gönüllü Hizmetçileriyiz

Ehl-i Beyt, 21 Nisan 2014 04:06

Muhammed Fuzuli Gösteri Merkezi'nde binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen Zehra Ana Derneği?nin düzenlediği Dünya Müslüman Kadınlar Günü'nde konuşan Zehra Ana Derneği Başkanı Meftune Atam, dernek faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Atam: Bu Yolun Gönüllü Hizmetçileriyiz

Kâinatın Kutbu, semâvât ve arzın aydınlık saçan çerağı Zehra’yı bize lutf eden Rabbimize hamd olsun. Zehra’ya, babasına, kocasına ve evladına salât-u selam olsun.

Zehra Ana Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yönetim kurulu adına; Başta yolumuza ışık tutan, bizleri bu yolda cesaretlendiren, toplumumuzun banisi, Değerli liderimiz Sayın Selahattin Özgündüz, Küçükçekmece Belediye Başkanı Sn. Temel Karadeniz Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanı Sn. Celal Özer, Sn. Hasan Karabulut hocamın şahsında camiamızın birlik ve dirliğinin teminatı olan Dünya Caferi Âlimler Birliğine mensup değerli ulemamız, Irak Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Sn. Hasan el Süvadi, Azerbaycan Eğitimci Kadınlar Derneği Başkanı Sn. Şargıyye  Memedova Hanımefendi,  Tuzluca temsilcimiz Sn. Betül Sarak Hanımefendi, değerli basın mensupları, Caferider, Ata Der, İfa Spor, Zeynebiye ve diğer cami dernek başkan, yönetim ve cemaatleri, sivil toplum örgütleri, teşrifleriyle bu salona ziynet olan Hz. Zehra’ya gönülden bağlı siz değerli katılımcılarla birlikte dünyanın dört bir yanından Cem TV aracılığıyla bu programı izleyip gönülleriyle yanımızda yer alan değerli Ehli Beyt dostları, Hz. Zehra muhibleri, cümlenize en derin saygı ve şükranlarımı sunuyor, Dünya Müslüman Kadınlar gününüzü kutluyor, hoş geldiniz şeref verdiniz diyorum. Ayrıca İran İslam Cumhuriyeti Tahran Milletvekili Sn. Dr. Lale İftixari Hanımefendi ve Hz. Zehra’yı tanıyıp İslam’la teşerrif ederek adını değiştirip Hz. Fatıma’nın lakap ve soyadını seçen Merziye Haşimî hanımefendiye teşrifinden dolayı teşekkür ediyor, hoş geldiniz diyorum  

Doğum gününü kutlamakta olduğumuz Hz. Fatma’yı anlatmaya Şüphesiz ki benim gücüm yetmez. Bu konuyu ehline bırakmak en doğrusu.

Ama;  umarım ki hepiniz; o emsalsiz anamızın insanlık tarihini şereflendirdiği bu kutlu günü bayram havasında geçirirsiniz.
 
Değerli Zehra Dostları;

Zehra Ana adıyla müzeyyen olan derneğimizin 2006 yılından itibaren yaptığı faaliyetlerle ilgili genel bilgileri tanıtım filmimiz aracılığıyla sizlere sunacağız.  Yalnız bir kaç hususa bende değinmeden geçemiyorum.

Öncelikle yaptığınız bağışların en uygun şekilde ve en uygun yerlere harcanması noktasında azami dikkat gösterdiğimizi belirtmek isterim. Verdiğiniz bağışlarla eğitim alanında maddi imkânlardan yoksun ve seçkin 100 öğrenciye burs vermekteyiz. Katkı yapan her kese buradan teşekkür ediyorum.   

Bildiğiniz üzere bölgemizde kayıt dışı yaşayan Azerbaycanlı kardeşlerimizin çocuklarının eğitim hakkından mahrum olmaları toplumumuzun kanayan bir yarasıydı. Bu yaraya bir nebzede olsa merhem olabilmek adına;

Zehra Ana Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak;  ülkemize göç eden Azerbaycanlı ailelerin çocuklarının başta eğitim olmak üzere, sosyal yaşam mahrumiyetleri karşısında  kayıtsız kalmayarak bu çocukların milli ve manevi değerlerine bağlı, vatanperver, ruh ve beden sağlığı yerinde bireyler olarak topluma kazandırılması için çok yönlü bir projeyi hayata geçirmiş bulunmaktayız. Açmış olduğumuz Azerbaycan Okulumuzda,  Azerbaycanlı öğrencilerimiz 21 Ekim itibariyle 2013-2014 yılı eğitim-öğretim dönemine, Azerbaycan müfredatlarıyla ve Azerbaycanlı ve diplomalı öğretmenlerle başlamışlardır.

Desteğinizle hayata geçirdiğimiz bu projeyi daha ileriye götürmek ve daha fazla çocuğa ulaşmak yine sizlerin maddi ve manevi yardımlarınızla mümkün olacaktır.

Bu arada bayanlara yönelik açtığımız Zehra Ana ilim irfan merkezi de geçtiğimiz sömestr tatilinde Fars, Arap dilleri ve Kuran kurslarından ilk mezunlarını verdi.

Caferi Âlimler Birliği’nin katkılarıyla hazırlanmış olan sertifikalarını düzenlediğimiz mezuniyet töreninde teslim alan kursiyerlerimizin mutluluğu gerçekten görülmeye değerdi.

Ayrıca, Zehra Ana Derneğimizin gönüllülerden oluşan yönetim kadrosunu ve üyelerini biraz daha genişleterek hedeflerimiz doğrultusunda çıtamızı yükseltmenin mutluluğu içerisindeyiz. Kadromuzun büyümesiyle paralellik arz eden insani yardım ve kültürel faaliyet alanımız da hayli genişlemiştir.

Doğu’daki ihtiyaç sahibi kardeşlerimize de daha iyi daha hızlı hizmet götürebilmek amacıyla Iğdır Tuzluca şubemizi yıl içerisinde resmen faaliyete geçirmenin huzuru içerisindeyiz. Büyüme yolunda atılan bu somut adımlarda şüphesiz destekçilerimizin payı inkâr edilemez.

Yine her yıl Ramazan ayında geleneksel olarak düzenlediğimiz; ‘’bir çocuğu da sen sevindir ‘’kampanyamızla çocuklarımızı sevindirmek ve infak kültürünü oturtmak adına bu yıl 300 çocuğumuzu bayramlık alarak sevindirdik. Bağışçılarımıza teşekkürü bir borç biliyoruz.

Geleneksel olarak her yaz düzenlediğimiz kaynaşma pikniğimizle de tüm bölgelerimizden kadınlarımızın ve genç kızlarımızın bir araya gelmesi, ihtiyaç sahibi ailelerimizle bağışçılarımızın buluşması amaçlanmıştır. Ve yine Geleneksel kahvaltı organizasyonumuzla derneğimize gelir elde etmekle beraber nezih bir ortamda eğlence programları ve konuşmacılar eşliğinde kahvaltı keyfi sunuyoruz.

Yine önümüzdeki Mayıs ayının 18’inde düzenleyeceğimiz kahvaltı ve tarihini bilahare ilan edeceğimiz piknik organizasyonumuz ve 30 Mayıs 2014 tarihinde gerçekleştireceğimiz geleneksel yıllık kermesimize katkı ve katılımlarınızı bu yılda bekliyoruz. Kahvaltı ve piknik organizasyonlarının biletlerini ve detaylı bilgiyi Zehra Ana Derneğinden temin edebilirsiniz.
Evet, faaliyetlerimizi sıraladıktan ve duyurumuzu da yaptıktan sonra bizim için son derece önem arz eden infak etmenin faydaları konusuna kısaca bir değinmekte yarar görüyorum.

DEĞERLİ GÖNÜLDAŞLARIMIZ

Dünyanın her yerinde, insani değerlerin yitirilip gelir dengesizliklerinin hüküm sürdüğü günümüzde unutulmuş mağdur ve muhtaç bırakılmış kimselere ulaşabilmek, onların maddi manevi ihtiyaçlarının karşılanması, hatırlanması çok önemli bir vicdanî ve ilahi zorunluluk ve görevdir. İnfak etmek bir toplumun huzuru için zaruret arz etmektedir.  Zira Allah u Teâlâ Kuran ı Kerimde şöyle buyuruyor; "Onlar ki, mallarını gece, gündüz; gizli ve açık infak ederler. Artık bunların ödülleri Rableri katındadır, onlar için korku yoktur, onlar mahzunda olmayacaklardır." (Bakara Suresi,274)’’

Fakirlerin elinden tutmak o kadar önemlidir ki, doyurmak ve bir aileyi dilenmekten kurtararak haysiyetini korumak Kâbe’yi yetmiş defa tavaf etmekten daha üstün sayılmıştır.

İslam dininde zekât, sadaka ve infaklar gereği şekilde yerine getirilecek olursa toplumda hiçbir fakir ve muhtaç kalmaz. Emniyet ve güven dolu bir dünya ve medeniyet oluşur.

Bu bağlamda Zehra Ana YDD  olarak bizlerde; Güvensizliğin kol gezdiği  günümüz  dünyasında  istismara müsait olan yardımlaşma konusunda, hayırsever insanımızla, yardıma muhtaç insanımızı buluşturma, veren el ile alan el arasında  güvenilir bir köprü olup, yapmış olduğunuz bağışlarınızı  titizlikle tespit edilen ihtiyaç sahibi, mahrum ve mazlum insanlara güvenle ulaştırmaya  gayret ediyoruz.

Zehra ana yardımlaşma ve dayanışma derneği çatısı altında ki; Gönüllü ev hanımlarının bu samimi çabaları, çevremizdeki hayırsever insanımızın ve Siz değerli Ehlibeyt dostlarının büyük teveccühüne ve güvenine mazhar oldu. Sizlerin belki de imkânlarınızı zorlayarak verdiğiniz yardımlarınızı gerçek ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdık.

Sizlerin değerli katkısıyla doyurduk, giydirdik, okuttuk,  sevindirdik. Halka Hizmet Hakka Hizmettir Anlayışıyla Sevgili Peygamber’imizin ’’Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir’’ Düsturunun gereğini sizlerin katkılarıyla yerine getirdik. Bizlere güç ve çalışma azmi veren en önemli sermayemiz; sizlerin bizlere duyduğu güvendir. Bunu kaybetmekten Allah’a sığınıyoruz.
Bizler de kimi temsil ettiğimizin bilincinde olarak sizlerin güvenine layık olmaya gayret ediyoruz.

DEĞERLİ ZEHRA DOSTLARI

Tekrar vurguluyorum! Zehra ana sizin kurumunuzdur. Bizler ise bu yolda gönüllü hizmetçileriz. Şimdiye kadar bize güvendiniz, desteklediniz. Bundan sonra da bizi desteklemenizi, denetlemenizi, sorgulamanızı ve derneğimizi sahiplenmenizi bekliyoruz.

DEĞERLİ KATILIMCILAR;

Sizleri sıkmadan bir konuya daha değinmek istiyorum. Biliyorsunuz ki İçinde bulunduğumuz şu günlerde toplumumuzun her zamankinden daha fazla, birliğe, beraberliğe, birlikte hareket etmeye ve ortak akla ihtiyacı vardır. Genelde İslam dünyasında ve özelde ülkemizde ve camiamızda Müslümanları bölmek adına etnik ve mezhep çatışmaları insanları kutuplaştırmalar söz konusuyken Vahdete genelde ve özelde daha sıkı sarılmalıyız.

Bu noktada birliği ve beraberliği tesis edecek ve pekiştirecek en önemli rol biz kadınlara düşüyor. Dikkat ederseniz Tarihte; toplumlara yön verenin arka planda ya da direkt olarak kadın gücü olduğunu görmekteyiz. Şüphesiz ki Yüce Rabbimiz bize aldığımız her nefesin hesabını soracaktır. Hesabın ağır olmaması ve vebal altında kalmamak için toplumun birlik ve beraberliğini korumada üzerimize düşeni yapmalı, sonradan duyulacak pişmanlığın fayda vermeyeceğinin bilincinde olmalıyız. Allah birliğimizi bozmasın ve bozmaya çalışanlara da fırsat vermesin.

DEĞERLİ DOSTLAR CANLAR

Sözlerimin sonunda bu salonu programımıza sunan K.Çekmece belediyesi ve İfa spor’a, derneğimiz bünyesinde fedakârca çalışan ve programımıza emeğiyle katkı yapan  tüm üyelerimize özellikle Kasım Nas  Beyefendi’ye,  muhasebecimiz Sn. Nevruz Ali Ünlü, bizi destekleyen esnafımıza,  program ve çekilişimizin sponsorlarına ve Bizden teknik desteğini esirgemeyen Zeynebiye TV ekibine teşekkür ediyorum. Bizimle ilgili gelişmeleri yeni yüzüyle hizmetinize sunduğumuz internet sitemiz Zehra ana. Org’dan ve yine Zeynebiye. Com’dan takip edebilir, bu programın tekrarını da Zeynebiye TV’den izleyebilirsiniz.

Bundan sonra da yine hep beraber daha hayırlı işlere vesile olmak Hz. Zehra’nın güzel adı ile başlattığımız bu yardım ve iyilik hareketinin bütün dünyayı sarması umut ve temennisiyle;

Hepinize saygı ve selamlar.

Ehl-i Beyt, 21 Nisan 2014 04:06

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Zeynebiye’de Coşkulu Ramazan Bayramı Namazı

Zeynebiye’de Coşkulu Ramazan Bayramı Namazı

CABİR'den Bayram Açıklaması

CABİR'den Bayram Açıklaması

Zeynebiye'de 3. Muhtemel Kadir Gecesi İhya Edildi

Zeynebiye'de 3. Muhtemel Kadir Gecesi İhya Edildi

Zeynebiye'de 2. Muhtemel Kadir Gecesi İhya Edildi

Zeynebiye'de 2. Muhtemel Kadir Gecesi İhya Edildi

Kurum'dan Özgündüz'e Ziyaret

Kurum'dan Özgündüz'e Ziyaret

Zeynebiye'de 1. Muhtemel Kadir Gecesi İhya Edildi 

Zeynebiye'de 1. Muhtemel Kadir Gecesi İhya Edildi 

Halkalı'da İmam Mehdi (a.f) Coşkusu

Halkalı'da İmam Mehdi (a.f) Coşkusu

İmam Zeynel Abidin (a.s) Güneşli’de Anıldı

İmam Zeynel Abidin (a.s) Güneşli’de Anıldı

İmam Hüseyin (a.s) Turgutlu’da Anıldı

İmam Hüseyin (a.s) Turgutlu’da Anıldı

İmam Hüseyin (a.s) Bursa’da Anıldı

İmam Hüseyin (a.s) Bursa’da Anıldı

Risalete Emek Verenler Programı İkitelli'de Düzenlendi

Risalete Emek Verenler Programı İkitelli'de Düzenlendi

Şah-ı Velayet İmam Ali (a.s) Bağcılar'da Anıldı

Şah-ı Velayet İmam Ali (a.s) Bağcılar'da Anıldı

Kurum'dan Özgündüz'e Ziyaret

Kurum'dan Özgündüz'e Ziyaret

Hz. Fatıma’yı (s.a) Anma Ve DMKG Görkemli Bir Törenle Kutlandı

Hz. Fatıma’yı (s.a) Anma Ve DMKG Görkemli Bir Törenle Kutlandı

İFA Spor Kulübü Stat Açılışı Yapıldı

İFA Spor Kulübü Stat Açılışı Yapıldı

Arnavutköy’de Hz. Fatıma’yı (s.a) Anma Merasimi 

Arnavutköy’de Hz. Fatıma’yı (s.a) Anma Merasimi 

Hz. Zeyneb'in (s.a) Viladeti Coşkuyla Kutlandı

Hz. Zeyneb'in (s.a) Viladeti Coşkuyla Kutlandı

CAFERİDER’in Yeni Dernek Merkezi Açıldı

CAFERİDER’in Yeni Dernek Merkezi Açıldı

Zeynebiye'de "Filistin Mitingi" Gerçekleştirildi

Zeynebiye'de "Filistin Mitingi" Gerçekleştirildi

Özgündüz'den Miting Çağrısı

Özgündüz'den Miting Çağrısı

Zeynebiye’de Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Zeynebiye’de Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Filistin'deki Saldırılarda Hayatını Kaybedenler İçin Camilerde Sela ve Kur’an-ı Kerim Okunacak!

Filistin'deki Saldırılarda Hayatını Kaybedenler İçin Camilerde Sela ve Kur’an-ı Kerim Okunacak!

Zeynebiye’de Filistin’e Destek Konvoyu

Zeynebiye’de Filistin’e Destek Konvoyu

Özgündüz, “Coğrafyayı Değiştireceklermiş!”

Özgündüz, “Coğrafyayı Değiştireceklermiş!”

Özgündüz’den İsrail-Hamas Savaşı Açıklaması

Özgündüz’den İsrail-Hamas Savaşı Açıklaması

İFA Spor Sezon Açılışını Gerçekleştirdi

İFA Spor Sezon Açılışını Gerçekleştirdi

Özgündüz’den Ankara’da Gerçekleşen Terör Saldırısına Tepki!

Özgündüz’den Ankara’da Gerçekleşen Terör Saldırısına Tepki!

İFA Spor Kulübü Yeni Sahasına Kavuşuyor

İFA Spor Kulübü Yeni Sahasına Kavuşuyor

Hz. Muhammed’i (s.a.a) Anma Programı

Hz. Muhammed’i (s.a.a) Anma Programı

İmam Rıza (a.s) Camii’nde Eza Meclisi

İmam Rıza (a.s) Camii’nde Eza Meclisi

Azerbaycan Cumhuriyeti Diasporadan Sorumlu Devlet Komitesi'nden İstanbul’da Yaşayan Azerbaycanlılara Çağrı

Azerbaycan Cumhuriyeti Diasporadan Sorumlu Devlet Komitesi'nden İstanbul’da Yaşayan Azerbaycanlılara Çağrı

On Binler Halkalı'da Erbain Merasimi’ne Katıldı

On Binler Halkalı'da Erbain Merasimi’ne Katıldı

Hz. Rugayye (s.a) İkitelli’de Anıldı

Hz. Rugayye (s.a) İkitelli’de Anıldı

İmam Zeynel Abidin (a.s) Güneşli’de Anıldı

İmam Zeynel Abidin (a.s) Güneşli’de Anıldı

Özgündüz’den Bakan Yerlikaya’ya Ziyaret

Özgündüz’den Bakan Yerlikaya’ya Ziyaret

Zeynebiye’de İmam Hüseyin'in (a.s) Şehadetinin Yedinci Günü

Zeynebiye’de İmam Hüseyin'in (a.s) Şehadetinin Yedinci Günü

Zeynebiye’de İmam Hüseyin'in (a.s) Şehadetinin Üçüncü Günü

Zeynebiye’de İmam Hüseyin'in (a.s) Şehadetinin Üçüncü Günü

Zeynebiye’de İmam Hüseyin'in (a.s) Şehadetinin İkinci Günü

Zeynebiye’de İmam Hüseyin'in (a.s) Şehadetinin İkinci Günü

Zeynebiye'de Şâm-ı Gariban!

Zeynebiye'de Şâm-ı Gariban!

Yüzbinler Halkalı’da Hz.Hüseyin'e (a.s) Lebbeyk Dedi

Yüzbinler Halkalı’da Hz.Hüseyin'e (a.s) Lebbeyk Dedi