CABİR Meşhed Özel Yayını

Ehl-i Beyt, 14 Eylul 2013 16:43

Dünya Caferi Alimler Birliği CABİR, İmam Rıza (as)'ın kutlu doğum gününde CEM TV'den canlı yayınla Meşhed İmam Rıza Türbesi'nden özel bir yayın gerçekleştirecek.

CABİR Meşhed Özel Yayını

Dünya Caferi Alimler Birliği Başkanı H. Ş. Hasan Karabulut, 16 Eylül Pazartesi günü 21.00'da başlayacak canlı yayınla ilgili olarak Zeynebiye TV'nin sorularını yanıtladı:

Zeynebiye TV: Sayın hocam, öncelikle bizlere vakit ayırdığınız için teşekkürlerimizi bildiriyoruz. CABİR, Türk televizyonculuğunda bir ilki gerçekleştirerek İmam Rıza Türbesi'nden canlı yayınla dünyaya bağlanacak. Bu, gerçekten heyecan verici bir durum. Bu konu hakkında bizleri bilgilendirebilir misiniz?

H. Hasan Karabulut: Bismillahirrahmanirrahim

Öncelikle Allah’ın salat ve selamı Allah’ın bütün velilerine ve sekizinci imamımız İmam Rıza’ya olsun. Öncelikle Zeynebiye TV olarak yaptığınız bu çalışmadan dolayı kendinize ve kurumunuza teşekkür ediyorum. CABİR olarak bizim ulemamızın asıl vazifesi, halkı hidayet etmek dini tanıtmak ve dini değerleri yaşayıp ve yaşatmaktır. Bu noktada tanıtım noktasında, hidayet noktasında, tebliğ noktasında camilerimiz ve diğer mehfillerimiz evet güzel imkanlardır.

Ama genel halka ulaşmanın günümüz de en önemli araçlarından biri televizyondur. Televizyonla bütün evlere konuk olmaktasınız. Allah bize bu imkanı nasip etti. CEM TV ile aramızdaki anlaşma üzerine “CABİR ile Gündem Ehlibeyt” programı aracılığıyla milyonlara sesleniyor ve milyonlarca insanı Ehlibeyt hakikati, Ehlibeyt ruhu ve Ehlibeyt’in önemi hakkında bilgilendirmeye çalışıyoruz.

Bizim ülkemizde, ister Sünni kardeşlerimiz olsun, ister Alevi canlar olsun İmam Rıza'nın haremini ve o haremdeki olan atmosferi ne yazık ki fazlasıyla bilmemektedir. Bunun sebebi de orda yaşanan ruhun, o hissiyatın o güzelliğin, anlatılmaması aktarılmaması, insanların orayla yakından irtibatlarının olmamasıdır.
İmam Rıza'nın doğumu her yıl İran İslam Cumhuriyeti'nde büyük törenlerle anılmaktadır. “Deh-i keramet” Yani on saygın gün, on sevgi günü, on doğrudan muhabbet, ihtiram ve bağlılık günü.

Bizim bu sene planladığımız şey, bütün ülkedeki canlarımıza, dostlarımıza, Ehlibeyt sevenlerine o hissi, o duyguyu, o heyecanı yaşamak ve yaşatmaktı. Yani böylece, İmam Rıza'nın haremini tanıtmak, İmam Rıza'nın hareminin havasını, oradaki yaşanan o ruhu, o duygusallığı, o iman ruhunu, o aşk ruhunu, o Ehlibeyt'e olan bağlılık, sevda ruhunu ortaya koymaktır.

Bu 10 gün içinde on milyona yakın insan, İmam Rıza'nın kutlu doğum günü hasebiyle bu etkinliklere katılıyor ve İmam Rıza'nın haremini ziyaret ediyor.

Eğer bir kıyaslama yapmak gerekiyorsa, bu anlamda biz İslam toplumu olarak, hepimizin kalbi Kabe ile atar bu anlamda ve Kabe İslam’ın merkezidir. Ama Kabe'yi Kabe yapan, Kabe'ye Kabe ruhu veren, yine imamet ve velayet ve iman ruhudur.

Hz. Peygamberimizin bir beyanı "Mümin Kabe'den üstündür." Mümin Kabe'den üstün olduğuna göre ki meşhur hadistir. Müminlerin velileri müminlerin imamları hali ile Kabe'den üstündür. Yani haşa yanlış anlaşılmasın, Kabe bizim kıblemizdir, bütün İslam aleminin kıblegahıdır. Ve Allah'ın yeryüzünde insanlar için inşa edilmesi emrettiği ilk ilahi evdir.

Bunun azameti kendi yerinde, ama bir kıyaslama noktasında baktığımızda bugün Kabe'de en fazla beş milyon insan toplanır Hac zamanında ama İmam Rıza'nın haremine baktığımızda, doğrudan kalplerin “kabe”si olmuş. On gün içerisinde 10 milyon insan burada toplanıyorsa, İmam Hüseyin'in Kerbela'sında Erbain’de 20 milyonu aşkın insan burada toplanıyorsa, gerçekten bunlar Kabe'yi Kabe yapan ve kalplere hükmeden ilahi veliler ve ilahi önderler olduğunu net bir şekilde kanıtlamaktadır.

Zeynebiye TV: Bu canlı yayın içeriğinde neler olacak?

H. Hasan Karabulut: Öncelikle İmam’ın mutahhar ravzasına yönelip bütün canlar adına, bütün Ehlibeyt sevdalıları adına, kısa bir ziyaretname okuyacağız ki herkes oradaki o ziyaretteki ruhu görsün.
İkinci olarak türbenin tanımını düşünüyoruz. Çünkü orası sıradan bir yer değil. On milyon insanı rahatlıkla kendi kucağına alıp ve bir anda on milyon insana hizmet verilebiliyorsa, bu üzerinde durulması gereken bir husustur.  

İmam Rıza'nın haremi sadece bir mezar şerifin olmasıyla sınırlı değil. İmam Rıza Kütüphanesi, orada yapılan farklı kültürel faaliyetler, İmam Rıza Üniversitesi, bunların hepsi haremin içerisinde olan şeylerdir. İmam Rıza Aşevi, her gün binlerce insana bu anlamda hizmet vermektedir. Haremin işleyişi ve oradaki hizmeti tanıtmak ikinci planımızdır.

Üçüncü olarak da, yayınımızda hem ülkemizden dedelerimiz olacak, onların duygularını alacağız hem de İran İslam Cumhuriyeti'nden yine üst düzey din adamları programda yer alacak.

Zeynebiye TV: Meşhed'de İmam Rıza (as) ile ilgili hangi etkinlikler olacak?

H. Hasan Karabulut: İmam Rıza'nın hareminden canlı yayın yapma şansına Allah bizi müşerref etti. Özünde İmam Rıza'nın hareminden herkes özgür şekilde, çekim ya da canlı yayın yapma şansına sahip değil, haremin izni ve yardımının olması gerekir. Biz de haremin yaptığı hizmetler noktasında, haremin kameralarından, haremin yardımlarından istifade edeceğiz.

İkinci olarak, İmam Rıza kitap fuarı açılıyor ve CABİR bizzat davetlidir. Değerli arkadaşımız CABİR'in sekreteri, Ş. Musa Ayaztekin Hoca'mız, bizi temsilen oradadır. İmam Rıza'ya mensup olan, İmam Rıza'nın mübarek dilinden cari olan bütün duaların cem olduğu bir kitap olan Ediyyetul Rezeviye'yi, CABİR bu yıl tercüme etti. Bu sene o kitap fuarında o tercümesiyle birlikte o fuarın bir parçası olacak. Ehlibeyt'e yapılan hizmetlerde ister tebliğ noktasında, ister kitap noktasında bu müessesenin, kurumun bir parçası olarak orada bulunmuş olacak.

Zeynebiye TV: Cem Tv'de yayınlanan “Cabir ile gündem Ehlibeyt” programıyla ilgili, Ehlibeyt dünyasından nasıl yorumlar alıyorsunuz?

H. Hasan Karabulut: Program sadece kendi camiamıza hitap etmiyor, çok güzel müspet tepkiler alıyoruz. Cem Tv'nin yöneticilerinin kullandığı şöyle bir cümle var: "Bütün gelen telefonlar veya buraya gelen bütün dostlarımız, bu programı fazlasıyla önemsiyor ve bu programın ehemmiyet ve önemini kendileri vurguluyorlar. Aleyhte ne bir telefon aldık, ne de bir söz duyduk. "

Dün bir dostumuz, Ankara'dan beni aramış, diyor ki, "3 gündür ben sizin telefonunuza ulaşmak için uğraşıyorum." Cemevlerinden dedeler arıyor “Yaptığınız bizi fazlasıyla memnun etmektedir” deyip özellikle altını çizerek “Konuşmanızda, kaynak olarak sunduğunuz konularda -ki kaynak olarak Kuran'ı Kerim'i kaynak olarak gösteriyorsunuz- bu fazlasıyla bizi memnun etmektedir” Ehlibeyt Kuran'ın özüdür, Ehlibeyt Kuran menşeelidir, Ehlibeyt Kuran ile hareket etmiştir, Ehlibeyt Kuran'ı yaşatmıştır.

Avrupa'dan çok fazla telefon gelmektedir. İnsanlar programı çok önemsiyor. Yani sadece ülkemizle sınırlı bir program değil.

Cem Tv, ülkemizin önemli ve dikkat çeken, takip edilen kanallarından birisidir ve bizimle olan bu birliği, kendi deyimleriyle, kendilerine de bu manada değer ve fayda getirmiştir. Amaç ve hedefine de uygun hizmet vermektedir. Çünkü Cem Tv'nin amacı Ehlibeyt'e ve Ehlibeyt dostlarına hizmettir. Güzel hizmet şekillerinden biri de burada CABİR'in yaptığı bu programdır. Dünya Caferi Alimler Birliği'nin aracılığıyla Gündem Ehlibeyt.

Bütün İslam kaynaklarımıza bakalım, ayetlerin tefsirinde olsun, hadislerde, felsefede, irfanda, ahlaktak, fıkıhta, diğer ilmi dallarda, tarihi eserlerde olsun, hangi kitabı arıyorsak arayalım, o kitabın başında, ortasında, sonunda, o dalların öğretmeni olarak Ehlibeyt'i göreceğiz.

Bununla beraber ne yazık ki, az düşünülen, az konuşulan ve az takip edilen, Allah'ın velileri olduğuna inanıyoruz. Ümidimiz budur ki, bu program, ülkemize, Ehlibeyt camiasına, İslam camiasına, birliği, kardeşliği ve o İslami kimliği yaşayıp yaşatma noktasında en güzel hizmeti vermiş olsun. 

Ehl-i Beyt, 14 Eylul 2013 16:43

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Zeynebiye’de Coşkulu Ramazan Bayramı Namazı

Zeynebiye’de Coşkulu Ramazan Bayramı Namazı

CABİR'den Bayram Açıklaması

CABİR'den Bayram Açıklaması

Zeynebiye'de 3. Muhtemel Kadir Gecesi İhya Edildi

Zeynebiye'de 3. Muhtemel Kadir Gecesi İhya Edildi

Zeynebiye'de 2. Muhtemel Kadir Gecesi İhya Edildi

Zeynebiye'de 2. Muhtemel Kadir Gecesi İhya Edildi

Kurum'dan Özgündüz'e Ziyaret

Kurum'dan Özgündüz'e Ziyaret

Zeynebiye'de 1. Muhtemel Kadir Gecesi İhya Edildi 

Zeynebiye'de 1. Muhtemel Kadir Gecesi İhya Edildi 

Halkalı'da İmam Mehdi (a.f) Coşkusu

Halkalı'da İmam Mehdi (a.f) Coşkusu

İmam Zeynel Abidin (a.s) Güneşli’de Anıldı

İmam Zeynel Abidin (a.s) Güneşli’de Anıldı

İmam Hüseyin (a.s) Turgutlu’da Anıldı

İmam Hüseyin (a.s) Turgutlu’da Anıldı

İmam Hüseyin (a.s) Bursa’da Anıldı

İmam Hüseyin (a.s) Bursa’da Anıldı

Risalete Emek Verenler Programı İkitelli'de Düzenlendi

Risalete Emek Verenler Programı İkitelli'de Düzenlendi

Şah-ı Velayet İmam Ali (a.s) Bağcılar'da Anıldı

Şah-ı Velayet İmam Ali (a.s) Bağcılar'da Anıldı

Kurum'dan Özgündüz'e Ziyaret

Kurum'dan Özgündüz'e Ziyaret

Hz. Fatıma’yı (s.a) Anma Ve DMKG Görkemli Bir Törenle Kutlandı

Hz. Fatıma’yı (s.a) Anma Ve DMKG Görkemli Bir Törenle Kutlandı

İFA Spor Kulübü Stat Açılışı Yapıldı

İFA Spor Kulübü Stat Açılışı Yapıldı

Arnavutköy’de Hz. Fatıma’yı (s.a) Anma Merasimi 

Arnavutköy’de Hz. Fatıma’yı (s.a) Anma Merasimi 

Hz. Zeyneb'in (s.a) Viladeti Coşkuyla Kutlandı

Hz. Zeyneb'in (s.a) Viladeti Coşkuyla Kutlandı

CAFERİDER’in Yeni Dernek Merkezi Açıldı

CAFERİDER’in Yeni Dernek Merkezi Açıldı

Zeynebiye'de "Filistin Mitingi" Gerçekleştirildi

Zeynebiye'de "Filistin Mitingi" Gerçekleştirildi

Özgündüz'den Miting Çağrısı

Özgündüz'den Miting Çağrısı

Zeynebiye’de Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Zeynebiye’de Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Filistin'deki Saldırılarda Hayatını Kaybedenler İçin Camilerde Sela ve Kur’an-ı Kerim Okunacak!

Filistin'deki Saldırılarda Hayatını Kaybedenler İçin Camilerde Sela ve Kur’an-ı Kerim Okunacak!

Zeynebiye’de Filistin’e Destek Konvoyu

Zeynebiye’de Filistin’e Destek Konvoyu

Özgündüz, “Coğrafyayı Değiştireceklermiş!”

Özgündüz, “Coğrafyayı Değiştireceklermiş!”

Özgündüz’den İsrail-Hamas Savaşı Açıklaması

Özgündüz’den İsrail-Hamas Savaşı Açıklaması

İFA Spor Sezon Açılışını Gerçekleştirdi

İFA Spor Sezon Açılışını Gerçekleştirdi

Özgündüz’den Ankara’da Gerçekleşen Terör Saldırısına Tepki!

Özgündüz’den Ankara’da Gerçekleşen Terör Saldırısına Tepki!

İFA Spor Kulübü Yeni Sahasına Kavuşuyor

İFA Spor Kulübü Yeni Sahasına Kavuşuyor

Hz. Muhammed’i (s.a.a) Anma Programı

Hz. Muhammed’i (s.a.a) Anma Programı

İmam Rıza (a.s) Camii’nde Eza Meclisi

İmam Rıza (a.s) Camii’nde Eza Meclisi

Azerbaycan Cumhuriyeti Diasporadan Sorumlu Devlet Komitesi'nden İstanbul’da Yaşayan Azerbaycanlılara Çağrı

Azerbaycan Cumhuriyeti Diasporadan Sorumlu Devlet Komitesi'nden İstanbul’da Yaşayan Azerbaycanlılara Çağrı

On Binler Halkalı'da Erbain Merasimi’ne Katıldı

On Binler Halkalı'da Erbain Merasimi’ne Katıldı

Hz. Rugayye (s.a) İkitelli’de Anıldı

Hz. Rugayye (s.a) İkitelli’de Anıldı

İmam Zeynel Abidin (a.s) Güneşli’de Anıldı

İmam Zeynel Abidin (a.s) Güneşli’de Anıldı

Özgündüz’den Bakan Yerlikaya’ya Ziyaret

Özgündüz’den Bakan Yerlikaya’ya Ziyaret

Zeynebiye’de İmam Hüseyin'in (a.s) Şehadetinin Yedinci Günü

Zeynebiye’de İmam Hüseyin'in (a.s) Şehadetinin Yedinci Günü

Zeynebiye’de İmam Hüseyin'in (a.s) Şehadetinin Üçüncü Günü

Zeynebiye’de İmam Hüseyin'in (a.s) Şehadetinin Üçüncü Günü

Zeynebiye’de İmam Hüseyin'in (a.s) Şehadetinin İkinci Günü

Zeynebiye’de İmam Hüseyin'in (a.s) Şehadetinin İkinci Günü

Zeynebiye'de Şâm-ı Gariban!

Zeynebiye'de Şâm-ı Gariban!

Yüzbinler Halkalı’da Hz.Hüseyin'e (a.s) Lebbeyk Dedi

Yüzbinler Halkalı’da Hz.Hüseyin'e (a.s) Lebbeyk Dedi