Özgündüz: "Göğsümü Siper Etmeye Hazırım!"

Zeynebiye, 30 Ağustos 2013 03:12

Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Emperyalizmin bölgeye ancak kan ve gözyaşı getirdiğini belirterek, batılıların savaş için çağırılmasının büyük hata olduğunu söyledi.

Özgündüz:

İslam Mezheplerini Yakınlaştırma Kurumu Genel Sekreteri Ayetullah Muhsin Eraki ile birlikte, İran İslam Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Muhsin Murtazaifer, Dr. Teberreiyan, Dr. Mehdi Mustafavi ve Huccetulislam Muhammed Şefiiniya'nın da yer aldığı Cuma Hutbesi'nde binlerce kişiye seslenen Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Zaferiniz Kutlu Olsun

Bizim sıkıntımız nedir? Sıkıntımız yalandır. Yalana inanmaktır. İngilizlerin, Osmanlı'ya karşı İslam birliğini bozmak üzere, imparatorluğu yıkmak üzere kurdukları Vahhabiyet, o gün Osmanlı ile savaştı, bütün Ehli Sünnet ile savaştı, katliamlar yaptı. 200 sene öncesinden bahsediyorum. Bir asır sürdü onların cinayetleri, İslami eserleri yok ettiler.
 
Hatice-i Kubra'nın, Resul-i Ekrem'in vahiy aldığı o evi, demekten ben utanıyorum ama onlar yapmaktan utanmadı, ümmet de hala onları Müslüman saymaktan utanmıyor, tuvalet yaptılar.
 
Peygamberin evini, Mekke döneminde vahyin geldiği o evi ve İslami eserleri yok ettiler. Buna bizim ecdadımız Osmanlının orada yaptıkları eserler de dahil hepsini yıktılar, yok ettiler. Şehitlerin mezarlarını, Ehlibeyt'in mezarlarını yıktılar, yerle yeksan ettiler.
 
Ravza-i Mutahhara'yı da yıkacaklardı ki, bugün zaferini kutladığımız, Mustafa Kemal Atatürk (ruhu şad olsun) ültimatom verdi, "Ravza-i Mutahhara'ya dokunursanız, ben Mehmetçik’i alır oraya gelirim. Savaşırım." dedi. Bu belgeyi, AKP'den milletvekili olan, ülkenin akademisyenlerinden biri olan Yalçın Taş Hoca hariciye arşivinden çıkardı.

Bugün işte böyle bir kahramanın, bu yurdu İslam yurdu yapan mücadelesinin, büyük zaferinin günüdür, ki bu zafer Müslümanlar için zafer oldu. Emperyalizme karşı bir zafer oldu. Bu nedenle 30 Ağustos Zafer Bayramı, önce Türk milletine, bu necip millete, sonra da bütün Müslümanlara kutlu olsun.

Vahhabi Yoldaşlığı Bela Getirir
 
Vahhabilerin yaptığı şeyler bunlar. Osmanlı'ya karşı, Peygamberin eserlerine karşı, İslami eserlere karşı, Teşeyyu’ye karşı.

Bir sene kafalarına esti, Şia'dan 500 tane hacıyı o mukaddes topraklarda katlettiler. Bir- iki sene sonra hatırlayacaksınız, kafalarına esti, 500 tane Türk hacısını tünellerde boğdular.
 
Pakistan Genel Kurmaylığı ile irtibat kurdular İslam adına, bu yaklaşık 35 yıl önceydi. Ne oldu? Ziya-ül Hak geldi bir ihtilal yaptı, o gün bu gündür Pakistan'da kan akıyor. Suud’a Genel Kurmay Başkanı’nı gönderirseniz, bunlarla yoldaş olursanız, Vahhabi ile yoldaş olursanız budur çekeceğiniz.

Orada kurduğu beş bini aşkın medreseler ile Suud, taliban yetiştirdi. Allah ruhunu şad etsin, vahdetin şehidi, Rabbani ve Hikmetyar başbakan, Rus'a karşı savaşmış ve devlet kurmuşlar. Ama bu yetmedi onlara, taliban geldi o hükümeti yıktı. Afganistan'ı ne duruma düşürdükleri ortada, düşmanın işgaline fırsat verdiler, yetmemiş gibi Buda Heykeli'ni topa tuttular. Onların tahriki yüzünden şimdi Myanmar'da Müslüman çocuklar piknik eti olarak kullanılıyor. Diri diri mangallarda pişiriliyor. Budistlerin tanrılarını sen bombalarsan, neticesi de o olur.
 
Kuveyta’da bir saldırıda 500 ölü-yaralı, bu katliam. Sonraki tekrarları aynen devam etti. Senin sesin çıkmıyorsa Müslüman, her gün Pakistan'da, Afganistan'da saldırı var mı? O saldırıları kim yapıyor? Vahabiler. Hergün Irak'ta saldırı var mı? Hüseyniyeler'e, ibadeşanelere, Ehlibeyt İmamları’nın türbelerine saldırı var mı? Var ama senin sesin çıkmıyor.
Bilakis onların terörist başı Tarık Haşimi'yi getirip, burada benim karnımın üzerinde, bana nispet yapar gibi besliyorsun. Bu mudur?

Saldırgan tarafın üstüne çullanacaktık, saldırgan tarafa alkış tutmuşuz. Bu mudur?

Sen Kuran'ın ayetini ayağının altına alıyorsun. Ama o taraftan, İslam’ı bahane ederek iktidara geliyor, ama üstünden Allah'ın bu kesin hükmünü, ayetini de çiğnerseniz sorgularım ben İslami samimiyetinizi.

AntiEmperyalist Durmasa, Bu Duruma Düşmezdi

Şimdi Suriye. Suriye'de başından beri Beşar Esad barışçıl çözüm istiyor mu, istemiyor mu? Allah'tan korkun, millete yalan pompalamayın. Başından beri "Gelin ne diyorsanız o olsun. Anayasayı değiştirelim, değiştirdim, yetmedi mi? Gelin hangi maddelere itirazınız varsa yapalım. Beni mi devireceksiniz? Koyun sandığı, benim halkım ister beni devirsin, isterse Suriye halkı beni idam sehpasına götürsün.” diyor. Dedi mi? Dedi, kendinizi Allah'tan etmeyin, dedi.

İran İslam Cumhuriyeti, altı maddelik bir sulh, bir barış, bir çözüm paketi sundu mu, sundu. O barış paketini Beşar kabul etti mi?  Ama teröristler kabul etmedi. Beşar sandık dedi, sandık mukaddestir, sandık her şeydir diyenler, "bu şartlarda sandık olmaz" dediler. Allah'tan korkun. Nedir kuşkun? Beşar iktidardayken sandıkta hile olur mu diyorsun? Herkes, herkesi kendisi gibi sanır ya. Ne yapmak lazım? Sandıkta, doğru oy kullanılacak mıdır, kullanılan oy doğru sayılacak mıdır? Kaygınız bu muydu?
 
Tamam, bunu önlemek için bütün dünyadan, Avrupa'dan, bölgeden, Türkiye'de dahil gözlemci gönderirdik. Oradaki kaygımızı giderici önlemler alırdık reddetmek yerine. Binlerce, onbinlerce çocuk ölüyor. Suriye, yakılıp yok ediliyor.
 
Suriye'nin suçu ne? Antiemperyalist, antisiyonist olması. Eğer bu cepheden vazgeçseydi Suriye, yine gülüm cicimdi. Beraber yine tatil yapıyordunuz. Eğer Suriye Amerika'ya biat etseydi, eğer Suriye İsrail ile yoldaş olsaydı, şimdi siz beraber piknik yapıyordunuz. Bunu mertçe, açıkça söylesin herkes. Böyle midir, değil midir?
 
Barışçıl çözümden yana olmamız gerekirken, savaştan yana olanlar, bakın bunun hesabını ahirette kesinlikle verecek.O ağlayan anaların gözyaşı boşa değil. Alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste.

Göğsümü Siper Etmeye Hazırım
 
Peki ben niye orayla bu kadar ilgiliyim? Benim sebeplerimi söyleyeyim.

1- Ben dün, bugün hükümette olan dostlarımla beraber, İsrail bayrağı yakıyordum, Amerika bayrağı yakıyordum, kahrolsun Amerika, kahrolsun İsrail diyordum. Öyle midir, siz buna şahit misiniz? Bugün de aynı noktada durmuşum ve feryat ediyorum. Kahrolsun Amerika, kahrolsun İsrail! diyorum. Ben yerimi değiştirmemişim, ben dün beraber olduğumuz yerde durmuşum, kardeşlerim siz neredesiniz, ben size bunu soruyorum. Siz yerinizi değiştirdiyseniz, kendinizi gözden geçirmek durumundasınız. Ben dün olduğumuz yerdeyim. Ya da diyeceksiniz ki, biz, dün yanlıştaydık, bugün doğruyu bulduk. Bunu diyebilir misiniz? Buyurun söyleyin, açıkça ve mertçe söyleyin.
 
Beni ilgilendiren birinci yanı budur.  Bugünkü Suriye devleti, antisiyonist, antiemperyalist olduğu için, bunca zulme maruz kalmıştır, ben, mazlumun tarafındayım, antiemperyalist cephede duruyorum.
 
2- Bu desteklediğiniz teröristler ve çoğu yabancı ülkeden gelen saldırganlara karşı Kuran savaşın diyor. Biz bunları ne işse, besleyip eğitiyoruz. Bunların eğer, sadece devrim derdi olsaydı, çok fazla belki yüreğim sıkılmazdı bundan.
 
Hz. Adiyy'i mezarından çıkardılar mı? Feşettiği topraklarda mezarında dahi bırakmadılar. Şimdi bu canilerin, bu çakalların, Allah göstermesin, Şam'ı ele geçirdiğinde, Seyyide Zeyneb'in başına gelecekleri düşünebiliyor musunuz? Bunu aklımdan geçirmek bile beni çıldırtmaya yetiyor. Peygamber'in namusudur, Ali'nin, Fatıma'nın namusudur.

Dün dedim, bugün de diyorum. Ben hazırım göğsümü siper etmeye. Lüzum olduğu gün, kabul edildiği gün, ben bir neferim, orada kendimi siper edeceğim. Ben baka baka Zeyneb'in mezarına dokundurtmam, canımda can varken.

Ben tarafım. Kuran'dan yana tarafım, Resul'den yana tarafım, Resul'ün namusundan yana tarafım.

Kurbanlık Koyun Gibi mi Beklemeliler?
 
İran'ın orada ne işi var, Hizbullah'ın orada ne işi var? Hepiniz diyor musunuz oradan sonra sıra Hizbullah'tadır, Hizbullah'tan sonra sıra İran'dadır. Öyleyse cevabını kendiniz verdiniz. Hizbullah veya İran kurbanlık koyun gibi, kesilme, boğazlanma sırasını mı bekleyecekler? Demek ki çok doğal, çok meşrudur orada olması. Madem sıraya koymuşsunuz, oturup ölüm sırasını beklemeyecek tabi ki. Fakat İran ordusu orada yok, buna ihtiyaç da yok bugün. Olsaydı bizim de haberimiz olurdu, sizin de haberiniz olurdu, yalan şeyler pompalamayın.
 
Hizbullah, kendi muhasarasını kırmak için Kusayr'a girdi, bununla beraber, Seyyide Zeyneb’i korumak hepimizin görevidir. Bunu Sayın Cumhurbaşkanımıza da arz ettim, Türkiye devletinin de, her Müslüman devletin de görevidir. Orası bir askeri üs değil, bir siyasi yer değil.

Siz bana söyler misiniz, o bölgede bu kadar ilgisi olan İran'ı, Lübnan'ı sorgulayacağınıza, İngiliz'in, Amerikan'ın, Fransa'nın, İtalya'nın orada ne işi var?

Sürekli davet ediyorsunuz, biraz İslami gayretiniz olsun. Haçlıyı davet ediyorsunuz, ne yapmak için? Libya'yı bombaladılar, sizin kârınız ne oldu bundan? Millet olarak bizim alnımıza bir kara leke sürdünüz.
 
Afganistan'ı işgal ettiler bizim ne kârımız var bundan? Irak'ı işgal ettiler, Türkiye'nin bundan ne kârı var? Bunu bir söyleyin bakayım, ne kârımız oldu?

Suriye'yi de işgal edince kâr sağlayacağız sanıyorsunuz öyle mi? Suriye'yi bölerek, senin ülkeni bölmek istiyorlar. Bunu 8 yıl önce demiştim, şimdi de tekrar ediyorum. O yüzden, ülkem adına da tarafım. Sen neye davet ediyorsun onu söyle.
 
Sonra gördüler ki, bu pirinç çok su götürüyor, davetiyeniz reddedildi. İngiltere geri tepti, Fransa dedi ki bende gitmeyeyim, Amerika dedi ki hele bakalım ne oluyor.
 
Allah Kuran'da diyor ki, Yahud ve Nasara'yı dost edinmeyin, onlar birbirinin dostudur, siz Müslümanlarla dost olun. Yanlış cephede durmayın, yanlış dost seçiyorsunuz.
 
Mezhebi savaş, dünyada en istemediğim savaştır benim, bunu Allah Ümmet-i Muhammed'e göstermesin. Vahabileri Allah yok etsin. Şia ağzıyla Sünni mukaddesata sövenleri de Allah yok etsin.

Türkiye ve İran Bu Konuyu Çözebilir

Kardeş tenkit ediyorsun, bir de çözüm sun, ben televizyonlarda  sunmuşum çözümümü, yine diyorum. Geç kalındı, çok pahalıya mal oldu, zararın neresinden dönerseniz kârdır. Gelin, etmeyin, yapmayın, bu işi Türkiye başarır. Suriye ile barışı sağlarsınız. Lübnan benzeri bir çözüm, azınlıkların kaygılarını giderecek bir çözüm ile Suriye'yi çözeriz, barışı getiririz.

Yemen'e de çözüm gelir. Bahreyn'e, İngiliz benzeri bir demokrasi getirerek çözebilirsiniz. Kral yerinde kalsın, koltuk çok tatlı madem, bu kadar kan akmasın onun koltuğu için, halk da demokrasisini yaşasın.
 
Suriye'ye de azınlıkların güvenliğini garanti edecek bir devlet başkanı, Lübnan'da olduğu gibi, Alevi'den olur, halk da demokrasisini yaşar. İstediği kabineyi kurar, bu da bir çözüm. Bu bir fikir, hariciyemiz üzerinde düşünsün.
 
Çok acil olarak yapılması gereken şeyi söyleyeyim mi? Batıyı davet etmeyin, ben öneriyorum, İran'dan üst düzey insanlar da buradadır, daha onlarla konuşmadım, onlara da öneriyorum. İran İslam Cumhuriyeti ile beraber, orada bir barış gücü oluşturun, savaşı önce durdurun, ondan sonra oturup konuşalım. Hak ne ise o olsun.
 
Oraya dünyanın çeşitli yerlerinden gelen kopukları, sapıkları, canavarları bir durdurun, ondan sonra siz iki kardeş ülke olarak oturun, Suriye'de nasıl bir demokrasi oluşturulacak konuşun, halledin. Bu mümkün değil mi dersiniz? Mümkündür.
 
O teröristler sana kurşun sıkamaz, Beşar'ın güçleri de İran'a kurşun sıkamaz. Gidin barış gücü oluşturun ikiniz müşterek, barıştırın, kan akmasın. Amerika'yı buraya davet etme, Amerika gittiği yere hayır götürmedi, kan ve gözyaşı götürdü. Davet etmeyin, yanlış davettesiniz. Bu benim çözüm önerim. Sakıncası, çekincesi nerdeyse buyurun, konuşalım.

Allah’ım, bize İslamî gayret, Kuranî akıl ve Muhammedî şuur ver. Bütün İslam alemini, ülkemizi, emperyalizmin oyun ve entrikalarına karşı koru. Birlik ve beraberliğimizi koru, bozmak isteyenlere fırsat verme. Bugün büyük Zafer gününüzdür, zaferiniz kutlu olsun, emperyalizm karşısında daha nice zaferleriniz olsun.

Zeynebiye, 30 Ağustos 2013 03:12

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Zeynebiye’de Coşkulu Ramazan Bayramı Namazı

Zeynebiye’de Coşkulu Ramazan Bayramı Namazı

CABİR'den Bayram Açıklaması

CABİR'den Bayram Açıklaması

Zeynebiye'de 3. Muhtemel Kadir Gecesi İhya Edildi

Zeynebiye'de 3. Muhtemel Kadir Gecesi İhya Edildi

Zeynebiye'de 2. Muhtemel Kadir Gecesi İhya Edildi

Zeynebiye'de 2. Muhtemel Kadir Gecesi İhya Edildi

Kurum'dan Özgündüz'e Ziyaret

Kurum'dan Özgündüz'e Ziyaret

Zeynebiye'de 1. Muhtemel Kadir Gecesi İhya Edildi 

Zeynebiye'de 1. Muhtemel Kadir Gecesi İhya Edildi 

Halkalı'da İmam Mehdi (a.f) Coşkusu

Halkalı'da İmam Mehdi (a.f) Coşkusu

İmam Zeynel Abidin (a.s) Güneşli’de Anıldı

İmam Zeynel Abidin (a.s) Güneşli’de Anıldı

İmam Hüseyin (a.s) Turgutlu’da Anıldı

İmam Hüseyin (a.s) Turgutlu’da Anıldı

İmam Hüseyin (a.s) Bursa’da Anıldı

İmam Hüseyin (a.s) Bursa’da Anıldı

Risalete Emek Verenler Programı İkitelli'de Düzenlendi

Risalete Emek Verenler Programı İkitelli'de Düzenlendi

Şah-ı Velayet İmam Ali (a.s) Bağcılar'da Anıldı

Şah-ı Velayet İmam Ali (a.s) Bağcılar'da Anıldı

Kurum'dan Özgündüz'e Ziyaret

Kurum'dan Özgündüz'e Ziyaret

Hz. Fatıma’yı (s.a) Anma Ve DMKG Görkemli Bir Törenle Kutlandı

Hz. Fatıma’yı (s.a) Anma Ve DMKG Görkemli Bir Törenle Kutlandı

İFA Spor Kulübü Stat Açılışı Yapıldı

İFA Spor Kulübü Stat Açılışı Yapıldı

Arnavutköy’de Hz. Fatıma’yı (s.a) Anma Merasimi 

Arnavutköy’de Hz. Fatıma’yı (s.a) Anma Merasimi 

Hz. Zeyneb'in (s.a) Viladeti Coşkuyla Kutlandı

Hz. Zeyneb'in (s.a) Viladeti Coşkuyla Kutlandı

CAFERİDER’in Yeni Dernek Merkezi Açıldı

CAFERİDER’in Yeni Dernek Merkezi Açıldı

Zeynebiye'de "Filistin Mitingi" Gerçekleştirildi

Zeynebiye'de "Filistin Mitingi" Gerçekleştirildi

Özgündüz'den Miting Çağrısı

Özgündüz'den Miting Çağrısı

Zeynebiye’de Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Zeynebiye’de Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Filistin'deki Saldırılarda Hayatını Kaybedenler İçin Camilerde Sela ve Kur’an-ı Kerim Okunacak!

Filistin'deki Saldırılarda Hayatını Kaybedenler İçin Camilerde Sela ve Kur’an-ı Kerim Okunacak!

Zeynebiye’de Filistin’e Destek Konvoyu

Zeynebiye’de Filistin’e Destek Konvoyu

Özgündüz, “Coğrafyayı Değiştireceklermiş!”

Özgündüz, “Coğrafyayı Değiştireceklermiş!”

Özgündüz’den İsrail-Hamas Savaşı Açıklaması

Özgündüz’den İsrail-Hamas Savaşı Açıklaması

İFA Spor Sezon Açılışını Gerçekleştirdi

İFA Spor Sezon Açılışını Gerçekleştirdi

Özgündüz’den Ankara’da Gerçekleşen Terör Saldırısına Tepki!

Özgündüz’den Ankara’da Gerçekleşen Terör Saldırısına Tepki!

İFA Spor Kulübü Yeni Sahasına Kavuşuyor

İFA Spor Kulübü Yeni Sahasına Kavuşuyor

Hz. Muhammed’i (s.a.a) Anma Programı

Hz. Muhammed’i (s.a.a) Anma Programı

İmam Rıza (a.s) Camii’nde Eza Meclisi

İmam Rıza (a.s) Camii’nde Eza Meclisi

Azerbaycan Cumhuriyeti Diasporadan Sorumlu Devlet Komitesi'nden İstanbul’da Yaşayan Azerbaycanlılara Çağrı

Azerbaycan Cumhuriyeti Diasporadan Sorumlu Devlet Komitesi'nden İstanbul’da Yaşayan Azerbaycanlılara Çağrı

On Binler Halkalı'da Erbain Merasimi’ne Katıldı

On Binler Halkalı'da Erbain Merasimi’ne Katıldı

Hz. Rugayye (s.a) İkitelli’de Anıldı

Hz. Rugayye (s.a) İkitelli’de Anıldı

İmam Zeynel Abidin (a.s) Güneşli’de Anıldı

İmam Zeynel Abidin (a.s) Güneşli’de Anıldı

Özgündüz’den Bakan Yerlikaya’ya Ziyaret

Özgündüz’den Bakan Yerlikaya’ya Ziyaret

Zeynebiye’de İmam Hüseyin'in (a.s) Şehadetinin Yedinci Günü

Zeynebiye’de İmam Hüseyin'in (a.s) Şehadetinin Yedinci Günü

Zeynebiye’de İmam Hüseyin'in (a.s) Şehadetinin Üçüncü Günü

Zeynebiye’de İmam Hüseyin'in (a.s) Şehadetinin Üçüncü Günü

Zeynebiye’de İmam Hüseyin'in (a.s) Şehadetinin İkinci Günü

Zeynebiye’de İmam Hüseyin'in (a.s) Şehadetinin İkinci Günü

Zeynebiye'de Şâm-ı Gariban!

Zeynebiye'de Şâm-ı Gariban!

Yüzbinler Halkalı’da Hz.Hüseyin'e (a.s) Lebbeyk Dedi

Yüzbinler Halkalı’da Hz.Hüseyin'e (a.s) Lebbeyk Dedi