Özgündüz: "Biz birini, diğerinden ayırmıyoruz"

Zeynebiye, 16 Ağustos 2013 04:44

Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, hangi din ve mezhepten olursa olsun, sivillerin, çocukların, kadınların, yaşlı insanların, din adamlarının katledilmesine karşı olduklarını ifade ederek insanlığı kendi ideolojik penceresinden tanımlayanlara sert tepki gösterdi.

Özgündüz:

16 Ağustos Cuma günü İstanbul Zeynebiye Camii'ndeki cuma hutbesinde binlerce kişiye seslenen Özgündüz, hutbesinin ikinci kısmında gündemdeki meseleleri değerlendirdi. Türkiye Caferileri Lideri, sık sık tekbir ve selavatlarla kesilen konuşmasında şunları söyledi:

İlkeli duruşumuz en başından beri ne ise, bugün de odur

Myanmar Arakan’da, İslam coğrafyasının yaklaşık en doğusunda Budist bir ülkede azınlıkta yaşayan Müslümanlar, Vahabiler'in, Budistleri tahrikleri, Budistler'in beş bin yıllık Buda Heykeli'ni topa tutmaları yüzünden katlediliyor. Çocuklar mangallarda diri diri yakılıyor. Arakanlıların başlarını o şekilde derde sokan Vahabiler'den tık yok. Hadi gidin savaşın orada! Onların başlarını derde soktunuz, hadi gidin kurtarın, yok.

İsrail, Müslümanları Filistin'de katlediyor ve mukaddesatımızdan olan Mescid-i Aksa'yı adım adım tahrip ediyor, yakıp yakıyor. Şu anda da altını oyuyor, güya altında Mescid-i Süleyman'ı arıyor. “Süleyman ben-i İsrail'in peygamberidir, biz onun buradaki mescidini arıyoruz” bahanesiyle Mescid-i Aksa'nın yavaş yavaş altını oyuyorlar. Yine sorun yok, bilakis Siyonistlere karşı savaşmıyorlar, hatta onlardan destur, komuta alıyorlar.

Bahreyn'de bir aile bütün bir ulusa hükmediyor, zalimce hükmediyor ve kendi halkını Suud tanklarına ezdiriyor, camileri yıktırıyor, Kur’an-ı Kerim paletler altında çiğneniyor, kimsede tık yok. Hatta bizim şu Taksim'de kullanılan polis araçları vardı ya, aynısı Bahreyn Kralı'na da gönderilmiştir. Kobralar, gazlar, fişekler bizden gitmiştir halkı ezmek için. Kral ailesi fasık, Amerika'nın uşağının uşağı, İsrail'in uşağının uşağıdır. Suud onların uşağı, bunlar da Suud'un uşağı. Bu kral başta kalsın, halk demokrasi görmesin diye, biz o krala silah gönderiyoruz!

Yemen'de kan akıyor ve ne yazık ki o kan bizim de yakamıza bulaştı, çünkü gemi gemi buradan kan akıtanlara silah gidiyor.

Suriye’de ise Batılıların kendi istihbaratlarına göre de, Suriye'de halkın en az yüzde 70'i, Beşar'ı destekliyor. O yüzden Beşar barışçıl çözüm istiyor, sandık çözümü istiyor, beri taraftakiler demokratik çözümü kabul etmiyor.

Hani sandık mukaddesti, sandıktan çıkan kutsaldı, milletin namusuydu? Onlarca ülkenin sapık-kopuğunu oraya, kamplarınızda eğitip eğitip zorla o halkı ve Suriye'yi yok etmeleri için dolduruyorsunuz. Çoluk-çocuk demeden, kadın-kız, ihtiyar-hasta demeden katliamlar yapıyorlar.

Biz bunu yaparken bir de dönüp, Mısır'da bir ihtilal var, ihtilale karşı meydana çıkıp bağıranları orada askerler öldürüyor. Burada insanlık yok oluyor!

Mısır’da adam evine çekilse öldürülmüyor. Suriye'de evine çekilsen de öldürülüyorsun, meydana çıksan da öldürülüyorsun, hastaysan da, çocuksan da, kadınsan da, ceninsen de, ananın karnından henüz çıkmamışsan da öldürülüyorsun! Burada neden insanlık öldürüldü demiyoruz, bunu anlamıyorum.

Müslüman coğrafyayı kana bulayan, bütün sebepleri Allah yok etsin. Allah topyekününü yok etsin. Biz birini, diğerinden ayırmıyoruz. İlkeli duruşumuz en başından beri ne ise, bugün de odur.

Ama siz Mısır’da asker, meydana çıkıp, ihtilale karşı çıkanları öldürdüğünde adamlık yok oldu deyip, Suriye’de çoluk-çocuk, daha dünyaya gelmemiş ceninlerin öldürülmesi için kamplarda adam besleyip gönderiyorsanız o zaman bu sözü söyleme hakkınız kalmaz kardeşim.

Ermeni ceninini de öldüren kahrolsun, İsrail ceninini de öldüren kahrolsun. Biz cenini, bebeği, meydanımıza gelmeyen, bizimle savaşmayan halkı öldüren her kimse kahrolsun diyoruz.

Bizim böyle topyekün bir ilkemiz var. Değil müslüman, gayrimüslim, müşrik bile olsa, çocuğunu, kadınını, hastasını, seninle savaşmayanını öldüremezsin!
Peygamberimiz (saa) Küffarla savaşsanız bile, kilisesinde, sinagogunda ibadetiyle meşgul olan din adamlarına dokunmayın, demiyor mu?

Alevi din adamlarını neden kaçırıyorsunuz? Neden işkence ediyorsunuz? Şiileri Mısır'da, Mursi kardeşinizin desturuyla niye öldürdüler, döve döve, zalimce? Çakal sürüsü gibi toplanmışlardı dört kişinin başına. Siz neden Mehdi'yi çağırıyorsunuz ve ya onun doğum gününü kutluyorsunuz diye meydanda döve döve, sürükleye sürükleye öldürdüler. Yani bu adamlar öldürülünce insan insanlıktan çıkıyor ama ceninler, çocuklar katledildiğinde insanlıktan çıkmıyor, hatta destek veriyorlar. Bu çelişki değil mi Allah aşkınıza?

Öldürenleri desteklemiyorum, diyorum ki İslam coğrafyasında kan döken, kan döktüren bütün sebepler kahrolsun. Topyekününü diyorum, sen de diyorsan buyur, anlaşmışız demektir.

Ama seninle ideolojik yoldaşlığı olanları öldürenler insanlığı öldürmüş oluyor, yoldaşın olmayan Müslümanları öldürenler için “Koluna kuvvet, onlar çoluklu-çocuklu ölümü hak ediyor” diyorsanız, yolumuz ayrıdır. Anlayışımız, dinimiz, zihniyetimiz de ayrıdır, kusura bakmayın.

Ben diyorum ki, ecdadımı katleden Ermeni'nin çocuğuna da kurşun sıkan benden değildir, lanetliyorum. Çocuğa Allah günah yazmıyor, sen bombalatıyorsun. Bir yandan da benim yoldaşım dediğin isyan çıkaranları öldürdü diye insanlık yok oldu diyorsan, burada bir çelişki var. O halde insanlık adına konuşmayacaksın.

İnsanlık yani ihvan demekse, o başka bir şey, evet ihvan can çekişiyor. Ama insanlık demek bütün ben-i Adem’i kapsıyorsa, diğer ben-i ademe de aynı hassasiyeti göstereceksin.

Orada meydana çıkan, kefenini de giymişse, o zaten ölümü göze almıştır. Sen bebek katline duyarsız kalıyorsan, diğerine gösterdiğin duyarın samimiyetini insanlık namına, İslam namına gösterdiğin samimiyet kuşku götürür derler.

Ben topyekününe, Müslümanların öldürülmesine, insanların öldürülmesine, çocukların hele, hangi din ve mezhepten olursa olsun, çocukların, kadınların, yaşlı insanların, din adamlarının öldürülmesine karşıyım. İbadetiyle meşgul, evinde tandırıyla, ocağıyla meşgul, ekmeğiyle, yemeğiyle meşgul, öteki tarlasında çalışıyor, belki işçiliğiyle meşgul, seninle meydana çıkıp savaşmıyor, onu öldüremezsin, bu din böyle diyor. Bu din bütün mezhepleriyle böyle diyor. Biz onda yokuz kardeşim.

Bugünkü İhvan, Şehit Seyyid Kutub ve Hasan El Benna'nın İhvan’ı değil

Biz insanlığı, Mursi'nin İhvanı'nın, Şeyh Şahate'yi dövdürüp öldüren Mursi'nin İhvanı'nın tekelinde görmüyoruz. Ben bir kere daha hatırlatayım, çare bu ülkede İslamcı kardeşlerimin, merhum Necmettin Erbakan'ın o milli duruşuna; Mısır'daki İslamcıların da Şehit Seyyid Kutub ve Hasan El Benna'nın çizgisine dönmelerindedir.

Onların görüşü buydu, “Ben batıdan, Amerika'dan nefret ediyorum ama, onlara sığınan, onların merhametine sığınan, onlardan medet uman Müslümanlardan daha çok nefret ediyorum.” Onlar bugün dirilse, bugünkü İhvan'dan ayrı bir hareket olurlar ve bunlara karşı savaşırlar. Yemin olsun öyle yaparlar.

Amerika uşağı, İsrail uşağı da İhvan mı olurmuş? Bunu da Hasan El Benna'ya, Şehit Seyyit Kutup’a mı mal edeceksiniz?!

Duruş sahibi olmalıyız

Dün Lübnan'da patlama oldu. Halkın kalabalık olduğu o caddede, Sünni olabilir de Hristiyan da olabilir. Beyrut'tur orası, her millet var orada. Onca ölü, yaralı.. Çocuk, yaşlı, her dinden..

Mısır'da ölümü göze alıp meydana giden var, o vuruluyor, öyleyse haklıdır vurulması demiyorum. Bir insanın bile haksız yere öldürülmesini biz tüm insanlığın öldürülmesiyle eşdeğer görüyoruz. O bombanın konulduğu o bölgede alışverişe gelmiş olan, tesadüfen orada bulunmuş olan, çoluk-çocuk, anne karnındaki cenin, onun ne gibi suçu var, o neden hedef alınır? Ona ses çıkarmayan basın, ağız orada lal oluyor, dilsiz şeytan olmuyor. Ama Mısır'dakine ses çıkarmayınca dilsiz şeytan oluyor. Ben de diyorum ki tümüne ses çıkarmayan dilsiz şeytandır. Birisine çıkarıp diğerine susan, bir öyle bir böyle olanlar Allah'ın nefret ettikleridir. Tek renk olacaksın.

Suçsuz insanları hedef alanlara lanet olsun. O kana ortak olanlara lanet olsun. Ondan ızdırap duymayanlara lanet olsun!

Zeynebiye, 16 Ağustos 2013 04:44

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Zeynebiye’de Coşkulu Ramazan Bayramı Namazı

Zeynebiye’de Coşkulu Ramazan Bayramı Namazı

CABİR'den Bayram Açıklaması

CABİR'den Bayram Açıklaması

Zeynebiye'de 3. Muhtemel Kadir Gecesi İhya Edildi

Zeynebiye'de 3. Muhtemel Kadir Gecesi İhya Edildi

Zeynebiye'de 2. Muhtemel Kadir Gecesi İhya Edildi

Zeynebiye'de 2. Muhtemel Kadir Gecesi İhya Edildi

Kurum'dan Özgündüz'e Ziyaret

Kurum'dan Özgündüz'e Ziyaret

Zeynebiye'de 1. Muhtemel Kadir Gecesi İhya Edildi 

Zeynebiye'de 1. Muhtemel Kadir Gecesi İhya Edildi 

Halkalı'da İmam Mehdi (a.f) Coşkusu

Halkalı'da İmam Mehdi (a.f) Coşkusu

İmam Zeynel Abidin (a.s) Güneşli’de Anıldı

İmam Zeynel Abidin (a.s) Güneşli’de Anıldı

İmam Hüseyin (a.s) Turgutlu’da Anıldı

İmam Hüseyin (a.s) Turgutlu’da Anıldı

İmam Hüseyin (a.s) Bursa’da Anıldı

İmam Hüseyin (a.s) Bursa’da Anıldı

Risalete Emek Verenler Programı İkitelli'de Düzenlendi

Risalete Emek Verenler Programı İkitelli'de Düzenlendi

Şah-ı Velayet İmam Ali (a.s) Bağcılar'da Anıldı

Şah-ı Velayet İmam Ali (a.s) Bağcılar'da Anıldı

Kurum'dan Özgündüz'e Ziyaret

Kurum'dan Özgündüz'e Ziyaret

Hz. Fatıma’yı (s.a) Anma Ve DMKG Görkemli Bir Törenle Kutlandı

Hz. Fatıma’yı (s.a) Anma Ve DMKG Görkemli Bir Törenle Kutlandı

İFA Spor Kulübü Stat Açılışı Yapıldı

İFA Spor Kulübü Stat Açılışı Yapıldı

Arnavutköy’de Hz. Fatıma’yı (s.a) Anma Merasimi 

Arnavutköy’de Hz. Fatıma’yı (s.a) Anma Merasimi 

Hz. Zeyneb'in (s.a) Viladeti Coşkuyla Kutlandı

Hz. Zeyneb'in (s.a) Viladeti Coşkuyla Kutlandı

CAFERİDER’in Yeni Dernek Merkezi Açıldı

CAFERİDER’in Yeni Dernek Merkezi Açıldı

Zeynebiye'de "Filistin Mitingi" Gerçekleştirildi

Zeynebiye'de "Filistin Mitingi" Gerçekleştirildi

Özgündüz'den Miting Çağrısı

Özgündüz'den Miting Çağrısı

Zeynebiye’de Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Zeynebiye’de Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Filistin'deki Saldırılarda Hayatını Kaybedenler İçin Camilerde Sela ve Kur’an-ı Kerim Okunacak!

Filistin'deki Saldırılarda Hayatını Kaybedenler İçin Camilerde Sela ve Kur’an-ı Kerim Okunacak!

Zeynebiye’de Filistin’e Destek Konvoyu

Zeynebiye’de Filistin’e Destek Konvoyu

Özgündüz, “Coğrafyayı Değiştireceklermiş!”

Özgündüz, “Coğrafyayı Değiştireceklermiş!”

Özgündüz’den İsrail-Hamas Savaşı Açıklaması

Özgündüz’den İsrail-Hamas Savaşı Açıklaması

İFA Spor Sezon Açılışını Gerçekleştirdi

İFA Spor Sezon Açılışını Gerçekleştirdi

Özgündüz’den Ankara’da Gerçekleşen Terör Saldırısına Tepki!

Özgündüz’den Ankara’da Gerçekleşen Terör Saldırısına Tepki!

İFA Spor Kulübü Yeni Sahasına Kavuşuyor

İFA Spor Kulübü Yeni Sahasına Kavuşuyor

Hz. Muhammed’i (s.a.a) Anma Programı

Hz. Muhammed’i (s.a.a) Anma Programı

İmam Rıza (a.s) Camii’nde Eza Meclisi

İmam Rıza (a.s) Camii’nde Eza Meclisi

Azerbaycan Cumhuriyeti Diasporadan Sorumlu Devlet Komitesi'nden İstanbul’da Yaşayan Azerbaycanlılara Çağrı

Azerbaycan Cumhuriyeti Diasporadan Sorumlu Devlet Komitesi'nden İstanbul’da Yaşayan Azerbaycanlılara Çağrı

On Binler Halkalı'da Erbain Merasimi’ne Katıldı

On Binler Halkalı'da Erbain Merasimi’ne Katıldı

Hz. Rugayye (s.a) İkitelli’de Anıldı

Hz. Rugayye (s.a) İkitelli’de Anıldı

İmam Zeynel Abidin (a.s) Güneşli’de Anıldı

İmam Zeynel Abidin (a.s) Güneşli’de Anıldı

Özgündüz’den Bakan Yerlikaya’ya Ziyaret

Özgündüz’den Bakan Yerlikaya’ya Ziyaret

Zeynebiye’de İmam Hüseyin'in (a.s) Şehadetinin Yedinci Günü

Zeynebiye’de İmam Hüseyin'in (a.s) Şehadetinin Yedinci Günü

Zeynebiye’de İmam Hüseyin'in (a.s) Şehadetinin Üçüncü Günü

Zeynebiye’de İmam Hüseyin'in (a.s) Şehadetinin Üçüncü Günü

Zeynebiye’de İmam Hüseyin'in (a.s) Şehadetinin İkinci Günü

Zeynebiye’de İmam Hüseyin'in (a.s) Şehadetinin İkinci Günü

Zeynebiye'de Şâm-ı Gariban!

Zeynebiye'de Şâm-ı Gariban!

Yüzbinler Halkalı’da Hz.Hüseyin'e (a.s) Lebbeyk Dedi

Yüzbinler Halkalı’da Hz.Hüseyin'e (a.s) Lebbeyk Dedi