İFA'dan ARENAMEGA Skandalına Cevap

Zeynebiye, 06 Ağustos 2013 19:08

Küçükçekmece Belediyesi'nin, İFA Spor'un mülk sahibi olarak ortak olduğu projenin açılışına, bilinmeyen sebeplerle kulüp yönetimini davet etmemesi skandalı üzerine, İFA Spor Kulüp Yönetimi bir bildiri yayınladı.

İFA'dan ARENAMEGA Skandalına Cevap

1980 yılında milli duygularla Türk Spor’una başarılı sporcular yetiştirmeyi hedefleyerek kurulan, Küçükçekmece’nin en eski, en köklü, en büyük camiaya sahip spor kulübü olan İFA SPOR adının gereğini ifa ederek 33 yılda çeşitli spor dallarında Türkiye, Avrupa ve Dünya Şampiyonluklarıyla adını duyurmuş, hem camiamızı, hem ülkemizi, hem milletimizi gururlandırmıştır.

Kuruluş amacına uygun olarak 33 yılda hem bulunduğu çevredeki hem de kendisine gönül veren bölgesi dışında ve hatta ülke dışında yaşayan gençlerini İFA SPOR’luluk ruhu ve terbiyesi çerçevesinde koruyup gözetmiş, zararlı alışkanlıklardan uzak tutmuş ve Ay-Yıldız’lı bayrağımızı yurt dışındaki müsabakalarda dalgalandırma şerefine nail etmiştir.

Küçükçekmece Halkalı’da kendi arasında karşılaşmalar yapan bir grup sporseverin, sporun gençler üzerindeki etkisini ve koruyuculuğunun gözeterek kurduğu İFA SPOR, rakipleri gibi bir kahvehane paravanı olmamıştır. Yıllarca Futbol, Voleybol, Karate dallarında faaliyet göstermiş, birçok ulusal ve uluslararası başarılar elde etmiş, Türk sporuna nice yetenekli gençler kazandırmıştır.

İFA SPOR faaliyet gösterebileceği bir yer arayışında iken, yapılan müracaat neticesinde, 1986 yılında BAKIRKÖY BELEDİYESİ tarafından, İFA SPOR’un başarıları, çevredeki ağırlığı, camianın gençlerini ve çevresini kötü alışkanlıklardan uzak tutarak sporun gerçek amacına hizmet etmedeki namı dolayısıyla HALKALI ÇAMLIKALTI MAHALLESİ 5 pafta 551 parsel’de bulunan atıl arazi kulübümüze tahsis edilmiştir.

Bölgemizin Bakırköy’den ayrılması ve Küçükçekmece İlçesi durumuna gelmesinden sonra yapılan araştırmalarımız neticesinde arazinin mülkiyetinin Hazine’ye, tahsisinin Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’na ve kullanımının Halkalı Ziraat Lisesi’ne ait olduğu tespit edildi. Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’yla yapılan görüşmeler neticesinde Bakanlık, alanın spor faaliyetleri için kullanılması kaydıyla Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü lehine haklarından feragat etti. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’yle yapılan mutabakatla arazi İFA SPOR KULÜBÜ’ne 49 yıllığına 31.07.1997 tarihinde tahsis edilmiştir.

İFA SPOR camiası, kurulduğu günden bu yana, özellikle İstanbul’un yeni gelişen, hızla değeri artan bölgesinde spor faaliyetleri yürüttüğü tahsisli alanı yasal ve gayri yasal yollarla gasp etmeye çalışan, kendi çıkarları için kullanmaya çalışan herkese karşı korumuştur. Bu geniş alan; burayı TIR garajı haline getirmeye çalışan mafyayla çok sert mücadelelere girilerek, zamanın yerel yönetimlerini bir şekilde ikna etmiş iş adamlarının gündüz çaktığı kazıklar aynı gece sökülerek, sahipsiz gördüğü boş araziye gecekondu yapmak isteyen göç ile gelmiş kendi halkıyla bile mücadele edilerek, bilinçli bir şekilde Halkalı’nın her yerinde hazine arazileri varken buraları değerlendirmeyerek İFA SPOR arazisinin tam ortasında okul projeleri çıkarıp alanı kullanılamaz hale getirmek isteyen yönetimlere karşı direnilerek korunmuştur. Alanın 33 yıl boyunca sadece halkın spor ve kültürel faaliyetleri için kullanabilmesi için cansiperane mücadele edilmiştir.

İFA SPOR camiasının günümüze kadar büyük zorluklarla taşıdığı ve yaşattığı bu alanda tesislerin yapımı da bu zorluklar silsilesinden nasibini almıştır. Halkın parasını verip yapımına katkıda bulunduğu tesislerin yapımında amelelik etmek de yine halkın kendisine düşmüştür. Aylarca bu toplum yağmurda çamurda çalışmış, kum elemiş, taş ayıklamış, harç karmış ve kendi spor tesisini kendisi inşa etmiştir. Her zaman olduğu gibi, o dönemin de en büyük fedakârı, en büyük yardımcısı ve akıl hocası, kendisini bu milletin hizmetkârı gören Türkiye Caferileri Lideri ve İFA Spor Kulübü Fahri Başkanı Sn. SELAHATTİN ÖZGÜNDÜZ’ün bizzat kendisi de bu çalışmaların içinde olmuş, halkla birlikte onlar ne yapıyorsa yapmış ve şu anki değerleri Milyon Liralar eden arsalarını ve hatta aracını satarak tesisin tamamlanmasına en büyük katkıyı yapmıştır. (Fotoğraflar www.ifaspor.com adresinde yayınlanacaktır)

Az ama bereketli parasını sonuna kadar ve hiç tereddüt etmeden ve maddi karşılık beklemeden bu yolda harcayan halkımız tüm camialarca takdir edilmektedir. Zira bu halk İFA SPOR’un sadece top peşinde koşan gençler demek olmadığının; gençlerimizin her başarısının hem toplumumuz hem camiamız hem de milletimizin başarısı olduğunun farkında olmuştur. Bu toplum kendi geleceğini inşa edecek gençlerin ancak milli, dini ve kültürel ahlakla bezenmiş bir ruha ve sporla sağlıklı yetişmiş bedene sahip bir nesilden yetişeceğini öngörmüştür. İFA Spor kültürüyle yetişen gençlerimiz daima futbol karşılaşmalarında ve Karate müsabakalarında örnek olmuştur. Yıllarca kendilerinden söz ettirmiş, kulübün vitrinini kupa ve madalyalarla doldurmuşlardır.

İşte İFA SPOR’un herkese karşı koruduğu bu alan camia ve bölge halkı için sadece bir spor alanı olmaktan ziyade, büyük bir toplumun kültürel ritüellerini yaşadığı bir bölge olarak da dünyaya adını duyurmuştur. Özellikle halkın bu arazide düzenlemiş olduğu, Müslüman-GayriMüslim, Şii-Sünni-Alevi toplumunun her kesiminden insanı toplayarak askerî titizlikle tertip ettiği Guinnes Rekorlar kitabına girmeye aday olan, düzeni ve yapılış şekli bakımından UNESCO’nun dünyanın en iyisi ilan ettiği Evrensel AŞURA Matem Merasimi bütün dünyaca bilinmektedir ve hatta belediye tarafından alan yanındaki otobüs durağı AŞURA MEYDANI olarak isimlendirilmiştir. Çoğu kimse tarafından adı dahi bilinmezken veya bir takım marjinal örgütlerin ismi üzerinden siyasi emellerini yürütme gayretinden dolayı yanlış tanınırken, bu toplum bu alanda Türk’ün bahar bayramı NEVRUZ BAYRAMI’nı kutlayıp hem millete örnek olmuş, hem de devlete kendi bayramını nasıl kutlaması gerektiğini öğretmiş, milli değerlerine sahip çıkmıştır. Bu bakımdan bu alan camia için sadece bir spor alanı değil; milli, dini ve kültürel sebeplerle KUTSİYETİ olan bir alandır.

Bu hassasiyetlerin hepsinin bilincinde olan ve camiaya hiç de yabancı olmayan, aynı milli, dini ve kültürel değerlere sahip olan KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ’nin projelendirerek İFA SPOR’la görüşmeleri neticesinde bahsi geçen arazi üzerinde mülkü İFA SPOR’a yapımı KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ’ne ait olmak üzere ortak bir anfitiyatro yapımı ve karşılığında İFA SPOR’un faaliyet alanlarının zarara uğramaksızın yenilenmesini de içeren bir dizi şartlara bağlı protokol karşılıklı mutabakatla 28/05/2008 tarihinde imzalanmıştır.

İş bu protokolle 2010 yılında inşaatına başlanan ve Küçükçekmece Belediyesi’nce, projenin ortağı olan İFA SPOR KULÜBÜ yok sayılarak, üzerinde görüş alışverişi yapılmaksızın, ne dini milli değerlerimize, ne tarihimize, ne coğrafyamıza, ne dilimize ne de alıntı yapılan dile uygun olarak adlandırılan ARENAMEGA projesi 04/08/2013 tarihinde Sn. Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN’ın da katıldığı ve ismi üzerinde bizimle aynı görüşleri paylaştığı resmi açılışı yapılmıştır.

Kulübümüz, camiamız ve bölge halkımız için son derece önemli olan bu projenin tamamlanıp faaliyete başlaması bizi sevindirmekle birlikte;  esasında mülk sahibi olduğumuz ve belediyeye yüzlerce yıldır koruduğumuz değerleri yaşatmak için bir katkı yapma fırsatı tanıdığımız, toplumun 33 yıldır çektiği onca sıkıntının eseri olarak günümüze kadar korunagelen alan üzerindeki ortak projenin açılış törenine davet edilmemiş olmak kulüp yönetimimizi, gönül verenlerimizi, camiamızı ve bölge halkını derinden üzmüş ve endişelendirmiştir. Üstelik daha sonra “Tüm İstanbul gibi sizler de davetliydiniz” açıklaması da taaccüple karşılanmıştır.

İnşaatına başlandığından buyana projenin yapımını yakından takip eden, Kulüp üyelerimiz, gönüllülerimiz, bölge halkımız, Türkiye’nin çok değerli köşe yazarları, yurtdışındaki gurbetçi taraftarlarımız ve alanın kutsal değerini gözeten Ehl-i Beyt dostu camiamızın biz İFA SPOR KULÜBÜ yöneticilerine yoğun bir şekilde yönelttiği soruyu biz de KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ’ne yöneltiyor, İFA SPOR KULÜBÜ YÖNETİMİ’nin neden kendi mülkü üzerinde yapılan ve ortağı olduğu projenin açılış törenine davet edilmediğini merak ediyoruz. İFA SPOR olmasaydı hiç olmayacak bu projenin asıl maliki olan camianın neredeyse hiç haberi olmaksızın, yangından mal kaçırır gibi, en uzak ilçelerden taşınan, konunun, konumun, yapının ehemmiyetinden bihaber ve esasında ilgisiz halk ile yapılan açılış töreni bizi olduğu kadar konuyla alakalı medya mensuplarını bile şaşırtmış ve sosyal medyadan sorular yağmıştır. Tırnaklarıyla kazıyarak, herkesle cansiperane çatışarak günümüze getirdiği kendi mülkü üzerinde, ortak olduğu projenin açılış töreninde bulunmak herkesten çok bu camianın hakkıdır. Bu camianın taşımayla değil, kendi imkânlarıyla gelerek ağzına kadar dolduracağı tesisinin açılış törenine İstanbul halkı da iştirak etmek isterse ve eğer yer kalmamışsa İFA SPOR kültürüyle büyümüş gençlerimiz ve hatta örfe ananeye kültüre önem veren yaşlılarımız misafirlerimize yer vermekte tereddüt etmezdi. Ne yazık ki, görülüyor ki birileri bu halkın riayet ettiği yazılı olmayan hukuka riayet etmemiştir.

Hal böyle iken camiamıza, bölge halkımıza, gönül verenlerimize ve özellikle Zeynebiye’yi  Askerimizin-Polisimizin Küçükçekmece’de geçmişten bu yana geceleri rahatça istirahat etmesine, oturup dinlenmesine izin verilen tek güvenli yer haline getiren babaları ve ağabeyleri gibi, gittikleri her yerde kendilerinden söz ettiren, bulundukları çevrenin güvenliğini sağlayıp geceleri halkın rahat uyumasını sağladığı için DEVRİYE ismini alan taraftar grubumuza itidal tavsiye ediyoruz.

İFA SPOR KULÜBÜ yönetim kurulu olarak tüm haklarımızın takipçisi olacağımızı, olayın ciddiyetinin ve öneminin farkında olduğumuzu, gerekli girişimlerin yetkili kurumlar nezdinde yapılarak kulüp haklarının korunacağını belirtir, camianın ağırlığının kullanılması noktasında da demokratik haklar çerçevesinde hiçbir çekincede bulunulmadan her ne gerekiyorsa yapılacağını bildiririz.

 

İFA SPOR YÖNETİM KURULU

MEHTİ ŞEREN (BAŞKAN)
ALİ ŞAHİNTEKİN
ADNAN ATAM
AYDIN AYDENİZ
HASAN ÖZGÜNDÜZ
MEHMET ALÇİÇEK
METİN KULBAK
MUHAMMED CEVAD TURAN
ORHAN ÖZGÜNDÜZ
OSMAN İLBEYİ
ÖZCAN ATAM
RUHULLAH ŞİRİN
UĞURCAN GÖKÇE
 
Sorular ve görüşler için                : iletiş[email protected]
Twitter’da takip et                         : @ifasporkulubu
Twitter konu başlığı                      : #ARENAMEGA
 
 

Zeynebiye, 06 Ağustos 2013 19:08

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Zeynebiye’de Coşkulu Ramazan Bayramı Namazı

Zeynebiye’de Coşkulu Ramazan Bayramı Namazı

CABİR'den Bayram Açıklaması

CABİR'den Bayram Açıklaması

Zeynebiye'de 3. Muhtemel Kadir Gecesi İhya Edildi

Zeynebiye'de 3. Muhtemel Kadir Gecesi İhya Edildi

Zeynebiye'de 2. Muhtemel Kadir Gecesi İhya Edildi

Zeynebiye'de 2. Muhtemel Kadir Gecesi İhya Edildi

Kurum'dan Özgündüz'e Ziyaret

Kurum'dan Özgündüz'e Ziyaret

Zeynebiye'de 1. Muhtemel Kadir Gecesi İhya Edildi 

Zeynebiye'de 1. Muhtemel Kadir Gecesi İhya Edildi 

Halkalı'da İmam Mehdi (a.f) Coşkusu

Halkalı'da İmam Mehdi (a.f) Coşkusu

İmam Zeynel Abidin (a.s) Güneşli’de Anıldı

İmam Zeynel Abidin (a.s) Güneşli’de Anıldı

İmam Hüseyin (a.s) Turgutlu’da Anıldı

İmam Hüseyin (a.s) Turgutlu’da Anıldı

İmam Hüseyin (a.s) Bursa’da Anıldı

İmam Hüseyin (a.s) Bursa’da Anıldı

Risalete Emek Verenler Programı İkitelli'de Düzenlendi

Risalete Emek Verenler Programı İkitelli'de Düzenlendi

Şah-ı Velayet İmam Ali (a.s) Bağcılar'da Anıldı

Şah-ı Velayet İmam Ali (a.s) Bağcılar'da Anıldı

Kurum'dan Özgündüz'e Ziyaret

Kurum'dan Özgündüz'e Ziyaret

Hz. Fatıma’yı (s.a) Anma Ve DMKG Görkemli Bir Törenle Kutlandı

Hz. Fatıma’yı (s.a) Anma Ve DMKG Görkemli Bir Törenle Kutlandı

İFA Spor Kulübü Stat Açılışı Yapıldı

İFA Spor Kulübü Stat Açılışı Yapıldı

Arnavutköy’de Hz. Fatıma’yı (s.a) Anma Merasimi 

Arnavutköy’de Hz. Fatıma’yı (s.a) Anma Merasimi 

Hz. Zeyneb'in (s.a) Viladeti Coşkuyla Kutlandı

Hz. Zeyneb'in (s.a) Viladeti Coşkuyla Kutlandı

CAFERİDER’in Yeni Dernek Merkezi Açıldı

CAFERİDER’in Yeni Dernek Merkezi Açıldı

Zeynebiye'de "Filistin Mitingi" Gerçekleştirildi

Zeynebiye'de "Filistin Mitingi" Gerçekleştirildi

Özgündüz'den Miting Çağrısı

Özgündüz'den Miting Çağrısı

Zeynebiye’de Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Zeynebiye’de Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Filistin'deki Saldırılarda Hayatını Kaybedenler İçin Camilerde Sela ve Kur’an-ı Kerim Okunacak!

Filistin'deki Saldırılarda Hayatını Kaybedenler İçin Camilerde Sela ve Kur’an-ı Kerim Okunacak!

Zeynebiye’de Filistin’e Destek Konvoyu

Zeynebiye’de Filistin’e Destek Konvoyu

Özgündüz, “Coğrafyayı Değiştireceklermiş!”

Özgündüz, “Coğrafyayı Değiştireceklermiş!”

Özgündüz’den İsrail-Hamas Savaşı Açıklaması

Özgündüz’den İsrail-Hamas Savaşı Açıklaması

İFA Spor Sezon Açılışını Gerçekleştirdi

İFA Spor Sezon Açılışını Gerçekleştirdi

Özgündüz’den Ankara’da Gerçekleşen Terör Saldırısına Tepki!

Özgündüz’den Ankara’da Gerçekleşen Terör Saldırısına Tepki!

İFA Spor Kulübü Yeni Sahasına Kavuşuyor

İFA Spor Kulübü Yeni Sahasına Kavuşuyor

Hz. Muhammed’i (s.a.a) Anma Programı

Hz. Muhammed’i (s.a.a) Anma Programı

İmam Rıza (a.s) Camii’nde Eza Meclisi

İmam Rıza (a.s) Camii’nde Eza Meclisi

Azerbaycan Cumhuriyeti Diasporadan Sorumlu Devlet Komitesi'nden İstanbul’da Yaşayan Azerbaycanlılara Çağrı

Azerbaycan Cumhuriyeti Diasporadan Sorumlu Devlet Komitesi'nden İstanbul’da Yaşayan Azerbaycanlılara Çağrı

On Binler Halkalı'da Erbain Merasimi’ne Katıldı

On Binler Halkalı'da Erbain Merasimi’ne Katıldı

Hz. Rugayye (s.a) İkitelli’de Anıldı

Hz. Rugayye (s.a) İkitelli’de Anıldı

İmam Zeynel Abidin (a.s) Güneşli’de Anıldı

İmam Zeynel Abidin (a.s) Güneşli’de Anıldı

Özgündüz’den Bakan Yerlikaya’ya Ziyaret

Özgündüz’den Bakan Yerlikaya’ya Ziyaret

Zeynebiye’de İmam Hüseyin'in (a.s) Şehadetinin Yedinci Günü

Zeynebiye’de İmam Hüseyin'in (a.s) Şehadetinin Yedinci Günü

Zeynebiye’de İmam Hüseyin'in (a.s) Şehadetinin Üçüncü Günü

Zeynebiye’de İmam Hüseyin'in (a.s) Şehadetinin Üçüncü Günü

Zeynebiye’de İmam Hüseyin'in (a.s) Şehadetinin İkinci Günü

Zeynebiye’de İmam Hüseyin'in (a.s) Şehadetinin İkinci Günü

Zeynebiye'de Şâm-ı Gariban!

Zeynebiye'de Şâm-ı Gariban!

Yüzbinler Halkalı’da Hz.Hüseyin'e (a.s) Lebbeyk Dedi

Yüzbinler Halkalı’da Hz.Hüseyin'e (a.s) Lebbeyk Dedi