Çerkezköy'de Ortak Matem Aşura (Foto)

Ehl-i Beyt, 20 Aralık 2011 16:01

Çerkezköy Hacı Bektaş-ı Veli Derneği tarafından düzenlenen Kerbela Şehitleri?ni Anma Programı?na katılan çeşitli kesimlerden binlerce kişi, Hazreti İmam Hüseyin için gözyaşı döktü.

Çerkezköy'de Ortak Matem Aşura (Foto)

Boztepe'den birlik mesajları

Programda konuşan Alevi Dedesi Sinan Boztepe, Aleviler ile Sünniler arasında nifak tohumu atanların İslam’a ihanet içinde olduğunu vurgulayarak “Aynı Allah’a, aynı Kuran’a, aynı Peygamber’e inanıyoruz. Peki aramızdaki fark nerede?” serzenişinde bulundu. Her iki tarafta da, arayı bozmaya çalışan fitnecilerin olduğuna dikkat çeken Çerkezköy Hacı Bektaş-ı Veli Derneği Başkanı Boztepe “Dersim olayları, bunun en bariz örneklerinden biridir. Maraş, Çorum olayları, Madımak Alevi-Sünni savaşı değildir. Bunlar Alevi ile Sünnilerin içerisindeki akılsızların savaşıdır. Evet aramızı bozan biri var, hem bizim köyden hem sizin köyden. Önce aramızdaki fitnecileri dışarı atmak lazım.” diye konuştu.

Fevzipaşa Mahallesi Güveniş Caddesi Ehli Beyt Dergahı’nda düzenlenen programa CAFERİDER Alimler Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Ş. Hamit Turan, Çerkezköy Belediye Başkan Vekili Ahmet Azcan, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcıları Dr. Gökhan İnce ile Habip Bilgin, İl Müftüsü Mahmut Gürlen, İl Genel Meclis Üyesi Hasan Karaca, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, İlçe Müftüsü Mahmut Emin, siyasi parti temsilcileri ile sivil toplum örgütleri yöneticileri katıldı. Zeynebiye Dernek Başkanı Hasan Salman ve dernek yöneticilerinin de iştirak ettiği programda binlerce Ehlibeyt dostu İmam Hüseyin mateminde buluştu.

Suat Göztok’un Kur’an-ı Kerim tivaleti ile başlandı. Ardından da Çerkezköy Hacı Bektaş-i Veli Derneği Başkan Yardımcısı Tarık Çimen, Kerbela vakasının tarihçesinden bahsetti. Sonrasında Çerkezköy Hacı Bektaş-i Veli Derneği Başkanı Dede Seyyid Sinan Boztepe davetlilere hitap etti. Çerkezköy’de yapımı devam eden Ehl-i Beyt Dergahı’nın geldiği yapım sürecinden bahsederek sözlerine başlayan Dede Seyyid Sinan Boztepe, Kurban Bayramı namazı ile Ehli Beyt Dergahını kullanmaya başladıklarını söyledi.

İki göz ahrette ağlamayacak

İnşaat çalışmalarında gelinen noktayı da davetlilerle paylaşan Boztepe, Ehli Beyt Dergahı’na katkı sağlayanlara teşekkür etti. Dede Seyyid Sinan Boztepe konuşmasının ikinci bölümünde Aşure Günü’ne değindi. ‘Hz. Peygamber, torunu Hz.Hüseyin’in şehit edileceğini biliyordu. Hatta Hz. Hüseyin daha dünyaya gelmeden Hz. Peygamber, bir torunu doğacağını ve şehit edileceğini biliyordu’ diyerek sözlerini sürdüren Boztepe ‘’Hz. Peygamber, yanına gelen Hz. Fatıma’ya ‘ey kızım kıyamet günü bütün gözler ağlayacak, sadece iki göz gülecektir’ dedi. Hz. Fatıma da ‘hangi gözlerdir onlar’ diye sorunca, Hz. Peygamber ‘O gözlerden biri gece yarısı kalkıp ağlayarak ibadet edenlerin gözü, diğeri de senin oğlun Hz. Hüseyin için göz yaşı akıtacak gözdür’ yanıtını verdi. Yani biri ibadet ederken samimiyetinden ağlayanlar diğeri de Hz. Peygamberin ehli beytine muhabbetten göz yaşı dökenlerdir. Bunun için Kerbela’nın ve Aşura’nın İslam tarihinde önemli bir yeri vardır’’ dedi.

Kerbela Müslüman ile kafirin savaşıdır

Kerbala’da Sünnilerin ehlibeyti katletmiş gibi bir hava estirenler olduğunu kaydeden Sinan Boztepe, ‘’Kerbela Müslüman ila kafirin savaşıdır. Düzenlediğimiz anma programlarında Hz. Hüseyin için göz yaşı dökmek, ayrıca Hz. Peygamber’in isteğinden kaynaklanmaktadır’’ diye konuştu.

Tüm yanlışlar iki emanet üzerinde yaşanmaktadır

Boztepe, Hz. Peygamber’in Veda Haccı’nda iki ağır emanet bıraktığı ifade ederek sözlerine şöyle devam etti: ‘’bunlardan birisi Allah’ın kitabı Kur’an ikincisi Ehl-i Beyt’ti. Ben müminim diyen kişi hem Kur’an-ı Kerim’e hem de Ehl-i Beyte sahip çıkmak zorundadır. Tarih üzerindeki bazı yanlışlar da bu iki emanet üzerinde yaşanmaktadır. Kimileri ‘Kur’an bize yeter’ dedi; Ehli Beyti bir kenara itti, kimileri ‘Ehli Beyt bize yeter’ dedi, Kur’an-ı Kerim’i bir kenara itti. Bu bir güvercinin iki kanadı gibiydi, bir tarafı Kur’an bir tarafı ehli beyti. Bir güvercin iki kanadı olmadan uçamaz. Bir kanat, diğeri olmadan, uçamaz. Hz. Peygamberin iki ağır emaneti Kur’an ile Ehli Beyte gerekli önemi vermek zorundayız. 1372 yıl önce Hz.Kerbala olmasaydı minarelerden Allah-u Ekber sesi yükselmeyecekti. İncil’in, Tevratın, Zebur’un tahrif edildiği gibi Kur’an da tahrif edilecekti. İşte bu da olmadı. Ehl-i Beyt’in varlığı Kur’an-ı, Kur’an’ın varlığı Ehli Beyt’i korumuştur’’

Kerbela'dan dersler çıkarılmalı

Kerbela’dan dersler çıkarılması gerektiğini ifade ederek sözlerini sürdüren Boztepe: ‘ancak bu süreç içerisinde Kerbela bir tarafa bırakılarak millete yeni Kerbela’lar yaşatıldı. Toplum günden güne bilinçlenmektedir. Zaman Kur’an ve Ehli Beyt’i anlama zamanıdır. Bugün çıkan mezhep savaşlarının tek nedeni Kur’an ile Ehli Beyt’i anlamamaktan kaynaklanmadır’’ ifadelerini kullandı.

Her iki tarafta da arayı bozanlar var

‘Aramızı bir bozan var; sizin köyden mi bizim köyden mi’ mısrası ile sözlerini sürdüren Boztepe, ‘’tarihteki olaylara bir bakılsa bu milletin arasını bir bozan var. Sünni’nin içerisinde de bu milletin arasını bozan var, Alevinin içinde de bu milletin arasını bozan var. Alevi ile Sünni’yi bir araya getiremeyecek zırt kutuplar mı var? Aynı Allah, aynı Kitap, aynı Peygamber. Fark nerede? İçtihatlarda farklılıklarımız var. Ne hikmetse kavgalar da içtihatlarda değil direkt bedenlerde. 1938 Dersim olayları, bunun en bariz örneklerinden biridir.  Maraş, Çorum olayları, Madımak alevi-sünni savaşı değildir. Bunlar alevi ile sunilerin içerisindeki akılsızların savaşıdır.  Bu savaşlarda her zaman mazlumlar zarar görür. Yıllar sonra da bazıları uyanır bazıları uyanamaz ve ‘aramızı bir bozan var sizin köyde mi? bizim köyde mi? türküsünü söyler. Arayı bozan her iki grup içindedir. Aramızı bozanları dışarı atmamız lazım. Fitneyi çıkaran kimse onun hakkından gelmek lazım’’ diyerek sözlerini tamamladı.

Bu şekilde bırakılmamalı

Dede Seyyid Sinan Boztepe’nin konuşmasının ardından kürsüye Çerkezköy Belediye Başkan Vekili Ahmet Azcan geldi. Ehli Beyt Dergahı’nın yapım sürecinden bilgi vererek sözlerine başlayan Ahmet Azcan yapım sürecinde katkı sağlayanlara teşekkür etti. ‘Burası bu şekilde bırakılmamalı, herkes elinden gelen desteği sağlamalı’ diyen Azcan, konuşmasının son bölümünde yurtdışında bulunan  Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in programa ilişkin mesajını okudu.

Programa mesaj gönderenlerin iletilerinin okunması ile devam edildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in de mesaj gönderdiği aralarında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yer aldığı etkinliğe mesaj gönderen milletvekillerinin isimleri okundu. Sonrasında Caferi-Der Alimler Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Hamit Turan davetlilere seslendi. Ehli Beyt sevgisinin en büyük müştereklerimizden biri olduğunu ifade eden Hamit Turan, ‘’Bağnazlıkların kol gezdiği diyarlarda Hz.Hüseyin sevgisi yumak oluşturuyor. Emevilerin tesirinden, Yezid’in avukatlığını yapmaktan kurtulalım. Ehli- Sünnet Yezid’e karşıdır.’’ şeklinde konuştu.

Bu millet topyekün Alevi'dir

Programda CAFERİDER Alimler Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Ş. Hamit Turan'ın ardından konuşan Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen, Hz. Peygamber’in torunlarına gösterdiği sevgiden örnekler vererek "Bu millet topyekün Alevi’dir. Devlette hatalar olabilir ama bu millet Ehli Beyt nurunu yüzüne süre süre onların aşkıyla yetişen bir millettir. Bizi ayakta tutan bizi millet yapan, devlet yapan şu aziz vatanı cennet yapan Ehli beytin sevgisi, aşkıdır. Türk-İslam diyarlarında Hoca Ahmet Yesevi’ler, Ehl-i Beyt’in nuru ile nurlanarak Anadolu’nun çeşitli yaylalarında Alpaslan’ın kılıçları Malazgirt’ten girmeden önce gönüllerde taht kurmuştu" ifadelerini kullandı.

Dış güçlerin bazı oyunlar ile bu vatanın evlatlarını birbirlerine düşürmeye çalıştıklarını ifade eden Gürlen, şunları söyledi: ‘Aleviler bu milletin öz be öz evlatlarıdır. Yeniçeriyi meydana getiren Hacı Bektaş-ı Veli ruhudur. Fetihler de o ruhla yapılmıştır. Şimdi bir tarafta namazsız niyazsız içki müptelası Yezid, bir diğer taraftar da biraz sonra şehid olacağını bilmesine rağmen suyu içmeyip onunla abdest alan; secdeye, namaza ve rahmana kapanan Hz. Hüseyin var.’’

Mahmut Gürlen’in konuşmasının ardından Ehlibeyt alimlerimizden Muhtar Elmas, mersiye okudu; katılımcılar gözyaşlarına boğuldu.

Sonrasında Çerkezköy Hacı Bektaş-i Veli Derneği Başkan Yardımcısı Tarık Çimen, Kerbala’da yaşananları dram şeklinde anlattı. Yaklaşık 3 saat süren programın sonunda misafirlere aşure ikram edildi.

Ehl-i Beyt, 20 Aralık 2011 16:01

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Zeynebiye'de 1. Muhtemel Kadir Gecesi İhya Edildi 

Zeynebiye'de 1. Muhtemel Kadir Gecesi İhya Edildi 

Halkalı'da İmam Mehdi (a.f) Coşkusu

Halkalı'da İmam Mehdi (a.f) Coşkusu

İmam Zeynel Abidin (a.s) Güneşli’de Anıldı

İmam Zeynel Abidin (a.s) Güneşli’de Anıldı

İmam Hüseyin (a.s) Turgutlu’da Anıldı

İmam Hüseyin (a.s) Turgutlu’da Anıldı

İmam Hüseyin (a.s) Bursa’da Anıldı

İmam Hüseyin (a.s) Bursa’da Anıldı

Risalete Emek Verenler Programı İkitelli'de Düzenlendi

Risalete Emek Verenler Programı İkitelli'de Düzenlendi

Şah-ı Velayet İmam Ali (a.s) Bağcılar'da Anıldı

Şah-ı Velayet İmam Ali (a.s) Bağcılar'da Anıldı

Kurum'dan Özgündüz'e Ziyaret

Kurum'dan Özgündüz'e Ziyaret

Hz. Fatıma’yı (s.a) Anma Ve DMKG Görkemli Bir Törenle Kutlandı

Hz. Fatıma’yı (s.a) Anma Ve DMKG Görkemli Bir Törenle Kutlandı

İFA Spor Kulübü Stat Açılışı Yapıldı

İFA Spor Kulübü Stat Açılışı Yapıldı

Arnavutköy’de Hz. Fatıma’yı (s.a) Anma Merasimi 

Arnavutköy’de Hz. Fatıma’yı (s.a) Anma Merasimi 

Hz. Zeyneb'in (s.a) Viladeti Coşkuyla Kutlandı

Hz. Zeyneb'in (s.a) Viladeti Coşkuyla Kutlandı

CAFERİDER’in Yeni Dernek Merkezi Açıldı

CAFERİDER’in Yeni Dernek Merkezi Açıldı

Zeynebiye'de "Filistin Mitingi" Gerçekleştirildi

Zeynebiye'de "Filistin Mitingi" Gerçekleştirildi

Özgündüz'den Miting Çağrısı

Özgündüz'den Miting Çağrısı

Zeynebiye’de Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Zeynebiye’de Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Filistin'deki Saldırılarda Hayatını Kaybedenler İçin Camilerde Sela ve Kur’an-ı Kerim Okunacak!

Filistin'deki Saldırılarda Hayatını Kaybedenler İçin Camilerde Sela ve Kur’an-ı Kerim Okunacak!

Zeynebiye’de Filistin’e Destek Konvoyu

Zeynebiye’de Filistin’e Destek Konvoyu

Özgündüz, “Coğrafyayı Değiştireceklermiş!”

Özgündüz, “Coğrafyayı Değiştireceklermiş!”

Özgündüz’den İsrail-Hamas Savaşı Açıklaması

Özgündüz’den İsrail-Hamas Savaşı Açıklaması

İFA Spor Sezon Açılışını Gerçekleştirdi

İFA Spor Sezon Açılışını Gerçekleştirdi

Özgündüz’den Ankara’da Gerçekleşen Terör Saldırısına Tepki!

Özgündüz’den Ankara’da Gerçekleşen Terör Saldırısına Tepki!

İFA Spor Kulübü Yeni Sahasına Kavuşuyor

İFA Spor Kulübü Yeni Sahasına Kavuşuyor

Hz. Muhammed’i (s.a.a) Anma Programı

Hz. Muhammed’i (s.a.a) Anma Programı

İmam Rıza (a.s) Camii’nde Eza Meclisi

İmam Rıza (a.s) Camii’nde Eza Meclisi

Azerbaycan Cumhuriyeti Diasporadan Sorumlu Devlet Komitesi'nden İstanbul’da Yaşayan Azerbaycanlılara Çağrı

Azerbaycan Cumhuriyeti Diasporadan Sorumlu Devlet Komitesi'nden İstanbul’da Yaşayan Azerbaycanlılara Çağrı

On Binler Halkalı'da Erbain Merasimi’ne Katıldı

On Binler Halkalı'da Erbain Merasimi’ne Katıldı

Hz. Rugayye (s.a) İkitelli’de Anıldı

Hz. Rugayye (s.a) İkitelli’de Anıldı

İmam Zeynel Abidin (a.s) Güneşli’de Anıldı

İmam Zeynel Abidin (a.s) Güneşli’de Anıldı

Özgündüz’den Bakan Yerlikaya’ya Ziyaret

Özgündüz’den Bakan Yerlikaya’ya Ziyaret

Zeynebiye’de İmam Hüseyin'in (a.s) Şehadetinin Yedinci Günü

Zeynebiye’de İmam Hüseyin'in (a.s) Şehadetinin Yedinci Günü

Zeynebiye’de İmam Hüseyin'in (a.s) Şehadetinin Üçüncü Günü

Zeynebiye’de İmam Hüseyin'in (a.s) Şehadetinin Üçüncü Günü

Zeynebiye’de İmam Hüseyin'in (a.s) Şehadetinin İkinci Günü

Zeynebiye’de İmam Hüseyin'in (a.s) Şehadetinin İkinci Günü

Zeynebiye'de Şâm-ı Gariban!

Zeynebiye'de Şâm-ı Gariban!

Yüzbinler Halkalı’da Hz.Hüseyin'e (a.s) Lebbeyk Dedi

Yüzbinler Halkalı’da Hz.Hüseyin'e (a.s) Lebbeyk Dedi

Zeynebiye'de 9 Muharrem!

Zeynebiye'de 9 Muharrem!

Zeynebiye'de 8 Muharrem!

Zeynebiye'de 8 Muharrem!

Alagöz ve Ayrım’dan Özgündüz’e Ziyaret

Alagöz ve Ayrım’dan Özgündüz’e Ziyaret

Zeynebiye'de 7 Muharrem!

Zeynebiye'de 7 Muharrem!

Zeynebiye'de 6 Muharrem!

Zeynebiye'de 6 Muharrem!