Kudüs Günü'nde İslam Dünyası (Foto)

İslam, 04 Eylul 2010 17:41

Mübarek Ramazan ayının son cuması Dünya Kudüs Günü, Türkiyede ve dünyanın bir çok bölgesinde coşkuyla kutlandı.

Kudüs Günü'nde İslam Dünyası (Foto)

FİLİSTİN-GAZZE

Dünya Kudüs Günü'nün en anlamlı ve coşkulu oluduğu yer şüphesiz ki, direniş ve izzetin remzi Gazze idi.

Onbirlerce Filistinli Gazze meydanlarını doldurarak, bütün Filistin özgürleşinceye kadar siyonist düşmanlı mücadele ahidlerini tazeledi. Gösterilerde Hamas ve İslami Cihad bayrakları taşındı.

Hamas liderlerinden İsmail Rıdvan, bugün Gazze'de verdiği Cuma hutbesinde Kudüs Günü'nde meydanlara inanları selamladı.

Filistin Başbakanı İsmail Heniyye'nin de hazır bulunduğu Cuma namazı hutbeyi veren Dr. İsmail Rıdvan "Evet kardeşlerim! Filistin ve Kudüs davasına karşı İslami duruşu sergilemek, Kudüs ve Filistin'in tüm müslümanların olduğunu göstermek için Dünya Kudüs Günü'nde meydanlara inen İran, Arap ve Müslüman liderliği selamlıyoruz. Biz de bugün, bu ilkeye sıkı sıkıya bağlı kalınmasını istiyoruz" dedi.

Diğer yandan Gazze'de düzenlenen Kudüs Günü mitingine on binlerce Hamaslı ve İslami Cihad yanlısı Filistinli katıldı. Diğer Filistinli hareketlerin de destek verdiği mitingte Hamas adına İsmail Aşkar, İslami Cihad adına ise Halid Bataş birer konuşma yaptı.

el Halil ve Ramallah eylemlerini gerçekleştiren Kassam mücahidlerini kutlayan Aşkar, konuşmasında "Biz, Selahaddin'in hattındayız. Ey Kudüs, biz sana gelmeye hazırız" dedi.

Aşkar "Dünya Kudüs Günü'nde Kudüs'ün kıblelerin ilki olduğunu, Müslümanların akidesinin bir parçası olduğunu hatırlatıyoruz. Kudüs olmasa Müslümanların hiçbir değeri olmaz. Aksa olmasa müslümanların hiçbir değeri olmaz. Kudüs ve Mescid-i Aksa üzerine pazarlığa oturanlar hainlerdir" dedi.

İran'ın Filistin davası için oynadığı role dikkat çeken Aşkan, diğer İslam ülkelerinin de İran'ı örnek almalarını istedi. Aşkar, "Kudüs, müzakerelerle değil Selahaddin gibi direnişle kurtarılır" dedi.

Kudüs Günü'nün grupçuluğa karşı mücadele ve ümmetin vahdetinin sağlandığı bir gün olduğunu belirten el Bataş, dünyanın farklı bölgelerinde yürüyüşler düzenleyenleri selamladı.

İRAN

İran’da Filistin’le dayanışma amacıyla kutlanan Kudüs Günü için yüzbinlerce insan meydanlara akarken İsrail’e öfke saçıldı. Tahran’daki törende halka seslenen Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, “Ortadoğu’da Siyonist rejimi dünya sahnesinden kaldıracak bir kudret var” derken Filistin ve İsrail arasında yeni başlayan barış müzakerelerinin de ölü doğduğunu savundu. İran lideri silahlı direnişe devam çağrısı yaptı: “İsrail 60 yıldır herkesi tehdit ediyor. Beş savaşa yol açtı. Mesele Filistin halkının düşmanlarıyla konuşarak çözülemez. Filistinlileri kurtarmanın tek yolu direniş.”
İsrail’i ‘ırkçılığın sembolü’ diye niteleyen Ahmedinejad, “Siyonist rejim gidicidir ve bu rejimin başları en kısa süre içinde halkların adil mahkemelerinde yargılanacak”dedi. Genelkurmay Başkanı Hasan Feyruzabadi de İsrail’in olası bir saldırısına Yahudi devletinin nükleer tesislerini vurarak karşılık verecekleri tehdidi savurdu. Feyruzabadi İsrail’de istedikleri her noktayı vurabilecek kapasiteleri olduğunu savundu. 

LÜBNAN-BEYRUT

SEYYİD NASRULLAH'IN KUDÜS GÜNÜ KONUŞMASI

Lübnan İslami Direnişi Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, Kudüs Günü münasebetiyle düzenlenen törende konuşuyor.

Nasrallah, günden güne Kudüs üzerindeki artan tehlikelerin, 30 yıl önce İmam Humeyni tarafından ilan edilen Kudüs Günü'nün önemini gösterdiğini söyledi.

Müslümanların Kudüs'ü unutması mümkün değil. Çünkü Küdüs, imanımızdandır, kültürümüzdendir, ahlakımızdandır. Bundan ötürü Kudüs'ü halklar ve hükümetler olarak her zaman hatırda tutmalıyız" dedi.

Kudüs'le ilgili ilkelerin değişmez olduğunu, Kudüs Günü'nde bu ilkelerin teyid edildiğini belirten Nasrallah, yeryüzünde hiçkimsenin Filistin topraklarının bir karışından dahi taviz veremeyeceğini söyledi. Nasrallah "Kudüs Günü, uğruna şehidlerin ve yaralıların verildiği sabitelerin belirlendiği değil vurgulandığı bir gündür. Tehlikeler ve zorluklar, bu sabiteleri değiştiremez. Bu sabiteler diyor ki Filistin, denizden ve nehire kadar bir bütün olarak Filistin halkınındır. Hiçkimse Filistin'in ne bir damlasından ne bir karış toprağından ne de bir harfinden taviz verebilir" dedi.

Nasrallah "Kudüs'ün bırakın tamamını caddeleri bile Siyonist rejimin başkenti olamaz. Kudüs, Filistin'in başkentidir. Kim tanırsa tanısın Siyonist rejimin varlığı gayri meşrudur" dedi.

IRAK-KERBELA

Irak'ta Dünya Kudüs Günü etkinliklerinin en görkemlisi Kerbela'da düzenleniyor. Özgür Medya Ajansı'nın haberine göre Kerbela'daki yürüyüşü düzenleyen Bedir Örgütü, Kudüs Günü'yle Kudüs'ün işgal altında olduğunun hatırlatıldığını, Kudüs'ün Yahudileştirilmesine müslümanların karşı çıktığının Kudüs Günü'nde vurgulandığını belirtti.

Örgüt sözcüsü, Kudüs'ün müslümanlara ait olduğunu hatırlatarak Kudüs üzerinde pazarlığın asla kabul edilemeyeceğini söyledi.

Yürüyüşe katılan Iraklılar, İsrail'in Filistin halkına karşı uyguladığı şiddet politikasına tepki gösterirken Kudüs'ün kurtarılması için müslümanları vahdete çağıran pankartlar taşıdılar.

Kerbela'nın yanı sıra Irak'ın diğer eyaletlerinde de Kudüs Günü yürüyüşleri düzenlendi. Yürüyüşlere katılan Iraklılar, Filistinli hareketlerden saflarını birleştirmelerini, Gazze ambargosunun ise sona erdirilmesini istediler.

Göstericiler, Kudüs Günü'yle Arap rejimlerine Kudüs'e ait hiçbir şey üzerinde pazarlığa girmemelerinin hatırlatıldığını belirttiler.

Bağdat'ta düzenlenen yürüyüşe katılan Iraklılar, İsrail'in Kudüs'ü Yahudileştirme siyasetine tepki gösterdi. Filistin halkının haklarına kavuşabilmesi için Filistin direnişinin desteklenmesini isteyen Iraklılar, İslam alemine de vahdet çağrısında bulundular.

Amerika'nın bölge ülkelerine yönelik düzenleyeceği bir saldırıya karşı uyarıda bulunan Iraklılar, Arap hükümetlerinden İsrail'i boykot etmelerini istedi.

KUVEYT

Kuveyt’teki mercilerden Seyyid Muhammed Bakır el Mehri, yayınladığı mesajında Kudüs Günü’nün kahraman direnişçilerin yanında durma, müslümanların “Siyonizme” karşı haykırdığı bir gün olduğunu belirtti. El Mehri “Kudüs Günü, gasbedilen toprakların geri alınmasını isteme, Kudsü Şerifi özgürleştirmekteki ısrar günüdür. Kudüs Günü, Filistin davasına destek günüdür” dedi.

Kudüs gününü ihya etmenin her müslüman için zorunlu bir görev olduğunu belirten el Mehri “Çünkü Kudüs Günü, her türlü komplo ve baskılara rağmen batıla karşı hakkın yanında duruşun göstergesidir” dedi.

Kudüs davasının müslümanların merkezi davası olduğunu hatırlatan el Mehri, “Müslümanlar ve Araplar, Kudüs’ü kurtarmak için ortak tavır sergilemeli birleşmelidir. Müslümanlar, düşmanla müzakereye, diyaloga, aynı masada oturmaya karşı çıkarak Filistin’i özgürleştirmelidir. Her kim düşmanla oturursa, İslam ve Arap dünyasının hainidir. Filistin davasının hainidir. ” dedi.

YEMEN

Yemen'de de Husi Hareketi lideri Abdulmelik el Husi'nin çağrısına uyan binlerce Yemenli, Saada ve çevre şehirlerde meydanları doldurarak Kudüs Günü ihya edildi.

Gündüz düzenlenen mitinglerin yanı sıra akşam saatlerinde düzenlenecek etkinlliklerde de Kudüs Günü'nün müslümanlar açısından önemi, katılımcılara anlatılacak.

PAKİSTAN

Pakistan'da onbinlerce müslümanın katılımıyla düzenlenen Kudüs Günü yürüyüşüne ise kan bulaştı. Pakistan'ın güneybatısındaki Ketta'da düzenlenen Kudüs Günü yürüyüşünü hedef alan saldırıda en az 43 kişi yaşamını yitirirken 150 kişi de yaralandı.

AFGANİSTAN

Afganistan'ın Başkenti Kabil'de de Kudüs Günü yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşe katılan Afganlılar, Gazze halkına uygulanan ambargoya son verilmesi çağrısında bulundu.

Filistin direnişine tam destek verdiklerini açıklayan Afganlılar, İsrail'in Kudüs'ü Yahudileştirmeyi hedefleyen politikalarına ise tepki gösterdiler.

Afganlılar, Kudüs davasının ümmetin zihninde canlı tutulması için Kudüs Günü'nün önemli bir adım olduğunu söylediler.

RUSYA - FRANSA

Rusya'nın başkenti Moskova'da da müslümanlar Kudüs Günü'nü kutladı. Yürüyüşe katılan müslümanlar İsrail ve Amerika karşıtı slganlar attılar. Rusya'nın yanı sıra Paris'te de düzenlenen Kudüs Günü yürüyüşünde İsrail'in Filistin halkına karşı işlediği katliamlar kınandı.

MALEZYA

Malezya'da düzenlenen gösterilerde ellerinde Hizbullah ve Filistin bayraklarını taşıyan Malezyalılar, Filistin direnişini destekleyen ibarelerin yer aldığı pankartları taşıdılar.

KUDÜS

Kudüs Günü'nde İsrail, Mescid-i Aksa'ya girişlere yine yaş sınırlaması getirdi. İsrail, 50 yaş altındaki erkeklerin ve 45 yaş altındaki bayanların Mescid-i Aksa'da Cuma namazını kılmasını engelledi.

AZERBAYCAN

Kutlamaların merkezi, İsrail'in Bakü'deki elçiliğiydi. İsrail karşıtı sloganların atıldığı gösteriye katılanlar, İsrail'in Filistin halkına karşı işlediği suçlara tepki olarak İsrail elçiliğinin kapatılmasını istediler.

İsrail ile Filistin arasında başlayacak barış müzakerelerinin başarısızlıkla sonuçlanmaya mahkum olduğunu ifade eden göstericiler "İsrail'e ölüm" , "İşgalcilere ölüm" şeklinde slogan attılar.

Sabahın erken saatlerinden itibaren elçilik önünde geniş güvenlik tedbirleri alan Azerbeycan polisi, Kudüs Günü eylemine bir süre sonra müdahale ederek yaklaşık 20 kişiyi göz altına aldı.

İSTANBUL

Çeşitli İslami kurum ve kuruluşlar tarafından teşkil edilen "Kudüs Günü Tertip Komitesi" tarafından tertip edilen Kudüs Günü programında Kudüs davasının önemi ve Mavi Marmara Şehidlerinin onurlu mücadelesi üzerinde duruldu.

Tertip Komitesi adına İlyas Şahin tarafından sunumu yapılan programda, İranlı ünlü Kur'an Karilerinden İftihari'nin Mavi Marmara şehidleri için okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Mavi Marmara gemisinde bulunan Ramazan Kayan Hoca, Kudüs Günü ve Kudüs davasının önemini anlattıktan sonra, Mavi Marmara direnişi ve şehidleri üzerinde durdu.

Kudüs Günü Tertip Komitesi Bildirisi Metni:

Bismillahirrahmanirrahim

-Bu gün Rahmet ve Bereket ayı Ramazanın son cumasıdır.Bu gün zalimler ve müstekbirler karşısında kutlu direnişin ve İslam kardeşliğinin sembolü olan Dünya Kudüs Günü’dür.

Bu gün yeryüzündeki tüm Müslümanlar için günlerden Kudüs'tür.

Kudüs

-Kurulduğu günden bu yana vahyi ilahi tebliği ve peygamberlik müessesini temsil etmiş Hz.Süleyman,Hz.Zekeriya,Hz.Yakup,Hz.Yahya,Hz.İsa gibi peygamberlerin yaşadığı bir şehir olduğu gibi son peygamber Hz.Muhammed’in(sav)mucizevi miraca yükseldiği Mescid i Aksa’yı da bağrında barındırmaktadır.

-Mescid i Aksa Müslümanların ilk kıblesi,Mescid i Haram’dan sonra muvahhidlerin ikinci camii ve yeryüzünde Mescid i Haram ve Mescid i Nebevi’den sonra üçüncü mukaddes haremidir.

-Rabbimiz Kitabı Keriminde şöyle buyurmaktadır;

Kulunu kendisine bir takım ayetler göstermek için bir gece Mescid i Haramdan çevresini mübarek kıldığımız Mescid i Aksa’ya yürütenin şanı pek yücedir.Şüphesiz O’duyandır,görendir.(isra 1.ayet)

-Rabbimizin Mescid i Aksa ve çevresini mübarek kıldığımız dediği yer Kudüs ve Filistin topraklarıdır.

-Emperyalist güçlerden aldığı destekle 1940’lı yıllarda Siyonist İsrail Filistin topraklarını işgale başlamış,1967 yılındaki 6 gün savaşından sonra ise Kudüs ve Filistin tamamen işgal edilmiştir.

Bu gün Siyonist İsrail ümmetin bağrına saplanmış hançer gibi durmaktadır.

Kudüs

-Tarih boyunca İslam ümmetinin adeta bir aynası olmuştur.Bu beldenin İslam hakimiyetinde kaldığı dönemlerde Müslümanlar derli, toplu ve yükselişte,hakimiyeti kaybettiklerinde ise bu günkü gibi darmadağınık bir duruma düşmüşlerdir.

-Filistin halkı yarım asırdan fazla bir zamandır siyonizme karşı verdiği mücadelede yalnızlaştırılmaya çalışılmış,sorun sadece bölgede yaşayan Arapların meselesiymiş gibi gösterilmek istenmiştir.Öbür taraftan Siyonist İsrail Kudüs meselesini Yahudileri bir arada tutabilmek için ideolojik bir temel olarak görmüş tüm politikalarını buna göre geliştirmiştir.

-Dünya Kudüs günü’nün ilanıyla birlikte bu oyun bozulmuş,Filistin davası ulusal çerçeveden çıkarılarak Evrensel ve İslami bir boyut kazanmıştır.

-Bu sebeple oluşturduğumuz Kudüs Günü Tertip Komitesi bu yıldan başlamak üzere her yıl Kudüs gününü ihya etme ve tüm Müslüman Stk’ların katılımını sağlayacak bir çalışma başlatma kararı almıştır.

-Bizler İslam ümmetinin kalbi haline gelen Filistin ve Kudüs’ün kurtuluşunu ümmetin kurtuluşu,Siyonist İsrail ve onun hamisi Amerika’nın ise sonu olarak görüyoruz.

-Bu gün yeryüzünün her yerinde milyonlarca Müslüman Kudüs gününü ihya etmek,emperyalizmi ve siyonizmi protesto etmek için meydanları,alanları doldurmaktadırlar.Aralarındaki basit ihtilafları bir tarafa bırakarak Kudüs’ün önemini kavrayıp bir araya gelen tüm kardeşlerimizi selamlıyor,aynı bilincin tüm Müslümanları kuşatmasını Rabbimizden niyaz ediyoruz.

-Dünya Kudüs Günü’nü emperyalizme,siyonizme,zulme ve işgale karşı ümmet ve kardeşlik bilinciyle bir başkaldırı olarak görüyor,bu vesile ile Filistin ve Kudüs’ün özgürlüğü için mücadele eden direnişçilerimizi tüm kalbimizle destekliyor ve yanlarında olduğumuzu ilan ediyoruz.

-Yine bu uğurda şehid olan azizlerimizi, hususen geçtiğimiz günlerde Mavi Marmara gemisinde Şehid düşen kardeşlerimizi Rahmet ve Minnetle anıyoruz.

Unutmayalım ki;Kudüsün özgürlüğü Ümmetin birlik ve beraberliğine bağlıdır.

Unutmayalım ki;Her Müslüman bir kova su dökse israil’i sel götürür.

Kudüs Günü Tertip Komitesi

İslam, 04 Eylul 2010 17:41

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Zeynebiye’de Coşkulu Ramazan Bayramı Namazı

Zeynebiye’de Coşkulu Ramazan Bayramı Namazı

CABİR'den Bayram Açıklaması

CABİR'den Bayram Açıklaması

Zeynebiye'de 3. Muhtemel Kadir Gecesi İhya Edildi

Zeynebiye'de 3. Muhtemel Kadir Gecesi İhya Edildi

Zeynebiye'de 2. Muhtemel Kadir Gecesi İhya Edildi

Zeynebiye'de 2. Muhtemel Kadir Gecesi İhya Edildi

Kurum'dan Özgündüz'e Ziyaret

Kurum'dan Özgündüz'e Ziyaret

Zeynebiye'de 1. Muhtemel Kadir Gecesi İhya Edildi 

Zeynebiye'de 1. Muhtemel Kadir Gecesi İhya Edildi 

Halkalı'da İmam Mehdi (a.f) Coşkusu

Halkalı'da İmam Mehdi (a.f) Coşkusu

İmam Zeynel Abidin (a.s) Güneşli’de Anıldı

İmam Zeynel Abidin (a.s) Güneşli’de Anıldı

İmam Hüseyin (a.s) Turgutlu’da Anıldı

İmam Hüseyin (a.s) Turgutlu’da Anıldı

İmam Hüseyin (a.s) Bursa’da Anıldı

İmam Hüseyin (a.s) Bursa’da Anıldı

Risalete Emek Verenler Programı İkitelli'de Düzenlendi

Risalete Emek Verenler Programı İkitelli'de Düzenlendi

Şah-ı Velayet İmam Ali (a.s) Bağcılar'da Anıldı

Şah-ı Velayet İmam Ali (a.s) Bağcılar'da Anıldı

Kurum'dan Özgündüz'e Ziyaret

Kurum'dan Özgündüz'e Ziyaret

Hz. Fatıma’yı (s.a) Anma Ve DMKG Görkemli Bir Törenle Kutlandı

Hz. Fatıma’yı (s.a) Anma Ve DMKG Görkemli Bir Törenle Kutlandı

İFA Spor Kulübü Stat Açılışı Yapıldı

İFA Spor Kulübü Stat Açılışı Yapıldı

Arnavutköy’de Hz. Fatıma’yı (s.a) Anma Merasimi 

Arnavutköy’de Hz. Fatıma’yı (s.a) Anma Merasimi 

Hz. Zeyneb'in (s.a) Viladeti Coşkuyla Kutlandı

Hz. Zeyneb'in (s.a) Viladeti Coşkuyla Kutlandı

CAFERİDER’in Yeni Dernek Merkezi Açıldı

CAFERİDER’in Yeni Dernek Merkezi Açıldı

Zeynebiye'de "Filistin Mitingi" Gerçekleştirildi

Zeynebiye'de "Filistin Mitingi" Gerçekleştirildi

Özgündüz'den Miting Çağrısı

Özgündüz'den Miting Çağrısı

Zeynebiye’de Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Zeynebiye’de Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Filistin'deki Saldırılarda Hayatını Kaybedenler İçin Camilerde Sela ve Kur’an-ı Kerim Okunacak!

Filistin'deki Saldırılarda Hayatını Kaybedenler İçin Camilerde Sela ve Kur’an-ı Kerim Okunacak!

Zeynebiye’de Filistin’e Destek Konvoyu

Zeynebiye’de Filistin’e Destek Konvoyu

Özgündüz, “Coğrafyayı Değiştireceklermiş!”

Özgündüz, “Coğrafyayı Değiştireceklermiş!”

Özgündüz’den İsrail-Hamas Savaşı Açıklaması

Özgündüz’den İsrail-Hamas Savaşı Açıklaması

İFA Spor Sezon Açılışını Gerçekleştirdi

İFA Spor Sezon Açılışını Gerçekleştirdi

Özgündüz’den Ankara’da Gerçekleşen Terör Saldırısına Tepki!

Özgündüz’den Ankara’da Gerçekleşen Terör Saldırısına Tepki!

İFA Spor Kulübü Yeni Sahasına Kavuşuyor

İFA Spor Kulübü Yeni Sahasına Kavuşuyor

Hz. Muhammed’i (s.a.a) Anma Programı

Hz. Muhammed’i (s.a.a) Anma Programı

İmam Rıza (a.s) Camii’nde Eza Meclisi

İmam Rıza (a.s) Camii’nde Eza Meclisi

Azerbaycan Cumhuriyeti Diasporadan Sorumlu Devlet Komitesi'nden İstanbul’da Yaşayan Azerbaycanlılara Çağrı

Azerbaycan Cumhuriyeti Diasporadan Sorumlu Devlet Komitesi'nden İstanbul’da Yaşayan Azerbaycanlılara Çağrı

On Binler Halkalı'da Erbain Merasimi’ne Katıldı

On Binler Halkalı'da Erbain Merasimi’ne Katıldı

Hz. Rugayye (s.a) İkitelli’de Anıldı

Hz. Rugayye (s.a) İkitelli’de Anıldı

İmam Zeynel Abidin (a.s) Güneşli’de Anıldı

İmam Zeynel Abidin (a.s) Güneşli’de Anıldı

Özgündüz’den Bakan Yerlikaya’ya Ziyaret

Özgündüz’den Bakan Yerlikaya’ya Ziyaret

Zeynebiye’de İmam Hüseyin'in (a.s) Şehadetinin Yedinci Günü

Zeynebiye’de İmam Hüseyin'in (a.s) Şehadetinin Yedinci Günü

Zeynebiye’de İmam Hüseyin'in (a.s) Şehadetinin Üçüncü Günü

Zeynebiye’de İmam Hüseyin'in (a.s) Şehadetinin Üçüncü Günü

Zeynebiye’de İmam Hüseyin'in (a.s) Şehadetinin İkinci Günü

Zeynebiye’de İmam Hüseyin'in (a.s) Şehadetinin İkinci Günü

Zeynebiye'de Şâm-ı Gariban!

Zeynebiye'de Şâm-ı Gariban!

Yüzbinler Halkalı’da Hz.Hüseyin'e (a.s) Lebbeyk Dedi

Yüzbinler Halkalı’da Hz.Hüseyin'e (a.s) Lebbeyk Dedi