Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Başakşehir’de Kutlu Viladet Programı

Ehl-i Beyt İmamlarının sekizincisi, Horasan Şahı Hz. İmam Rıza (a.s) ve O’nun kız kardeşi Hz. Masume (s.a)’nin kutlu viladetleri, Başakşehir İmam Rıza Camii’nde kutlandı. 

30 Mayıs 2023
Başakşehir’de Kutlu Viladet Programı

Viladet programına, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, CABİR Başkanı Ayetullah Seyyid Seccat Karakuş, CABİR alimleri, siyasi parti temsilcileri, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve İstanbul’un dört bir yanından gelen Ehl-i Beyt âşıkları akın etti.

Ehed Aymaz’ın sunduğu program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından, Esenyurt İmam Hasan Camii İmamı Turgut Beyhan’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İmam Rıza Camii Âlimi İbrahim Şeren konuşmasıyla başladı. 

Ehl-i Beyt Meddahı Uğur Ali Tuncay methiyeleriyle, Seyyid Kamil Huseyni şiirleriyle ve İmam Rıza Camii çocuk korosu da seslendirdiği ezgileriyle coşku dolu anlar yaşattı.

Program, Türkiye Caferileri Lideri Selahatin Özgündüz’ün konuşmasıyla devam etti. Özgündüz, İmam Rıza (a.s) ve Hz. Masume’nin (s.a) faziletlerine değindiği konuşmasında: “Peygamberimizin peygamberliğini ve 12 imamın da önderliğini kabul etmek ‘La ilâhe illallah’ın şartı ve şurutudur. Allah bizleri ‘La ilâhe illallah’ diyen ve son nefesimizi de bu şehadetle vermeyi nasip eylesin.

Hz. Ali’nin (a.s) aşkı öyle bir güzelliktir ki, onun olduğu yerde kusurlar görülmez. Hiç bir şey onun eserini silemez. Allah bizleri peygamberimiz ve hanedanının muhabbetinden ayrı etmesin.

Hz. Ali’nin (as) vasiyetlerinden bir tanesi de barıştır. Peygamberimizin de vasiyeti budur. Müslümanlar arasında barışı sağlamak bütün oruç ve namazlardan daha üstündür. Birbiriyle boğuşan Müslümanın orucu da, namazı da kaç para eder? İmamlarımız da azami olarak buna dikkat etmişlerdir. Barışın hâsıl olması için birçok fedakârlıkta bulunmuşlardır.” dedi.

Özgündüz’ün konuşmasının ardından anma programı pasta kesimi ve verilen ihsan yemeği ile son buldu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.