Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Zeynebiye'de 4 Muharrem!

CAFERİDER ve Zeynebiye Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği, Kanal 12 Tv Genel Yayın Yönetmeni Mehdi Atam’ın sunuculuğunu yaptığı “İmam Hüseyin ve Kerbela” paneli, 10 Temmuz Çarşamba 4 Muharrem akşamı binlerce Ehl-i Beyt dostunun katılımıyla başladı. 

11 Temmuz 2024
Zeynebiye'de 4 Muharrem!

Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezi’nde buluşan Ehl-i Beyt dostları, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz ve Yazar/Senarist Ahmet Turgut’un konuşmalarını dinlediler.

Yazar/Senarist Ahmet Turgut panelde yaptığı konuşmasında, “Hüseynî ve Zeynebî Kerbela’da değişik sahneler görüyoruz. Kendi yanıp uzaktakilerini aydınlatan Seyyide Zeyneb’di. Onların kimi Al-i Muhammed’di, kimileri de Al-i Muhammed’e olan vefasıyla kendi yanarken, dünyanın batı ve doğusunu aydınlattı. Gün geldiğinde, an oluştuğunda ve aynı şartlar belirdiğinde Ümmet-i Muhammed’den birileri bundan nasip alıp, iyiyi ve güzeli, hayrı görsün, ona göre kendine-haline şekil versin demişlerdi.

Düşman olduğu ailenin evlatlarının kesik başlarını etrafına dizmiş, gücüyle mağrurlanan Yezid bir şeyler anlatmaya başladığı zaman, Seyyide Zeyneb öyle bir cümle zikretti ve dedi ki, “Zalim! Arkanda yüz binlerce askerim var deme, şunu iyi bil ki sen yalnızsın.” demişti.
Seyyide Zeyneb’i ortaya çıkaran Kur’an’ın ve Resulullah’ın hürmetine riayet eden birileri var. Gazze’de bir teyzeyi gördük kırklı yaşlardaydı. O teyze demişti ki, oğlum İbrahim şehit oldu. Oğlum İbrahim Gazze‘den daha güzel bir yere gitti. Ben bir İbrahim’i toprağa verdim biliyorum ki, Resulullah da oğlu İbrahim’i toprağa vermişti. Benim İbrahim’im Resulullah’ın İbrahim’inden daha kıymetli değil demişti. Şükrü’nü ve rızasını da dillendirmişti. O bunları Kur’an-ı Kerim‘den, Hz. İbrahim’in dilinden öğrenmişti.

İsrail güçlü mü güçlü. İsrail tek başına mı? Hayır asla! Arkasında Dünya Bankası, NATO, Amerika ve İngiltere var. Bizler bir kısmını boykot edebiliyoruz. Bir kısmını da boykot bile edemiyoruz. Seyyide Zeyneb’in bir halini düşünelim. Arkanda yüz binlerce asker var ama yalnızsın diyen Seyyide Zeyneb, ruz-i mahşerde hesap günü karşımıza çıktığında, 21. yüzyılın Müslümanları karşısına bir delil olarak konduğunda, Ali aydır gün Muhammed, okunan seksen bin ayet, o ayetlerden biri olarak karşımıza dikildiğinde diyecek ki; haline bak hiç mi Ali Muhammed’den ilham almadınız? Ben yirmi-otuz tane yetimle Yezid’in sarayını inletirken, karşınızdaki düşman ne kadar büyüktü? Sadece 2 milyar kişiydik diye mi bahane edeceğiz?” dedi.

Panelde konuşan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz konuşmasında, “Lebbeyk Ya Huseyn! diyoruz. Bin dört yüz sene önceki hadiseye mi diyoruz? Yoksa İmam Hüseyin’in (a.s) “Hel min nasirin yensuruna! (Yok mu bize yardım eden!) nidası bize gelip yetiştiğinde, biz başka Kerbelalarla karşı karşıya olduğumuzda, safımızı doğru tutmamız noktasında mıdır? Günün Aşura’sına mı? Gönlü İmam Hüseyin (a.s) ile olan her zaman Yezid’ini karşısında bulacak. Muhammed’in, Ali’nin, Zehra ve Zeyneb’in yanında yüzünüz ak olsun.

Dün akşam İstanbul Valimiz Davut Gül’ün özel davetiyle düzenlenen Yas-ı Matem Orucu programına katılmıştık. Bu sofrada Alevi-Caferi canlarla birlikte aynı sofrada buluşmak çok anlamlıydı. Diğer bakanlarımızı kötülemek anlamında demiyorum ama en başarılı gördüğümüz, iç huzurumuzu ve güvenliğimizi temin ile görevli kılınan İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya’nın da katılımı ve sohbetleri programı apayrı anlamlı kılmıştır.

Sevgili bakanımızın ve valimizin sohbetlerinde çok farklı şeyler okuduk. Bütün kamuoyuna Muhammed evladının yasının sadece Caferi-Alevi kesiminin değil, bütün milletçe hepimizin yası olduğunu çok güzel bir şekilde beyan ettiler. Ayrıca program da şunu da öğrenmiş olduk ki, Türkiye’nin her neresinde Ya Hüseyin! nidası yayılıyorsa, o bölgelerde de özel programlar yapılmış ve değerli valilerimiz böyle bir sofrada canlarla buluşmuş. İnşallah ruz-i mahşerde değerli bakanımız ve valimiz Resul-i Ekrem’den payını alır.” dedi.

Konuşmaların ardından panelde Ehl-i Beyt dostları, Azerbaycan’ın ünlü Ehl-i Beyt meddahı Seyyid Taleh Boradigahi’nin mersiyeleriyle gözyaşlarına boğuldu.

Panel, Kanal 12 TV’den canlı olarak yayınlandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.