Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Tahtakale’de Kerbela Şehitleri Anıldı

Hz. Peygamberimizin torunu Hz. İmam Hüseyin (a.s) ve 71 yareni, Kerbela çölünde şehit edilişlerinin 40. gününde Zeyneb-i Kubra Camii'nde anıldı. 

26 Eylul 2021
Tahtakale’de Kerbela Şehitleri Anıldı

25 Eylül Cumartesi günü Tahtakale Zeyneb-i Kubra Camii'nde gerçekleşen programa Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan HANÇERLİ, CABİR âlimleri, Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve İmam Hüseyin (a.s) âşıkları katıldı.

Zeyneb-i Kubra Camii gençlerinden Ehed Aymaz'ın sunduğu Kerbela Şehitlerini Anma Programı, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz’ün konuşmasıyla başladı.

Özgündüz konuşmasında; “Allah bizleri Zeynebî davayı anlamaya, iman ve icra etmeye muvaffak etsin. Erbain gecesindeyiz. Bugünün kahramanı Hz. Zeyneb (s.a), kahraman kadın unvanını kıyamete kadar hak etmiştir. Kufe’de haklı mantığıyla, hukuki konuşmasıyla, irfan ve marifet çıtası çok yüksek olan cümleleriyle İbn-i Ziyad’ı kendi dar'ul imaresinde mağlup etti ve İbn-i Ziyad sarayını bırakıp kaçmak zorunda kaldı. Hz. Zeyneb (s.a) aynı mantalite, aynı hukuk bilgisi ve stratejisiyle Yezid’i de sarayında mağlup ve esir etmiştir. Hz. Zeyneb (s.a) Yezid’in sarayını Hüseyniye’ye çevirmiştir. Yeryüzünün ilk Hüseyniyesi Yezid’in sarayı olmuştur. Hz. Zeyneb (s.a) sloganları Kur’anî idi. Allah bizi Zeynebî yaşatsın, Zeynebî öldürsün ve Zeynebî haşr etsin.” dedi.

Ünlü Ehl-i Beyt Meddahı Ali Rıza İsfendiyari’nin mersiye ve sinezenlerle Kerbela Şehitlerini Anma Programı son buldu.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.