Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

On Binler Halkalı'da Erbain Merasimi’ne Katıldı 

Hz. Peygamberimizin torunu Hz. İmam Hüseyin (a.s) ve 71 yarenin, Kerbela çölünde şehit edilişlerinin 40. gününde törenlerle anıldı. Törenlerin Türkiye'de ki adresi İstanbul Halkalı oldu. 

26 Eylul 2021
On Binler Halkalı'da Erbain Merasimi’ne Katıldı 

Halkalı Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nde düzenlenen Erbain Matem Merasimi 26 Eylül Pazar günü öğlen namazından sonra Zeynebiye Camii Kültür Merkezi’nin önünde toplanan on binlerce Ehl-i Beyt dostları Zeynebiye Caddesi’nde Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz’ün teşrifleriyle zaman zaman okunan mersiyelerle, Lebbeyk Ya Hüseyin sineleriyle büyük kalabalık “Geleneksel Erbain Yürüyüşü” düzenlendi.

Erbain törenine, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, İran İslam Cum. İst. Kültür Ateşesi Kuroş MUKTADERİ, El Mustafa Üniversitesi Türkiye Temsilcisi Dr. Sey. Vahed KASHANİ, Zeynebiyemizin değerli kurumları Zeynebiye Camii Derneği, Caferi Alimler Birliği,  İfa Spor Kulübü, ATADER, Zehra Ana Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, ve Zeynebiye Hareketi Gençlik Merkezi’nin değerli başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, siyasi parti temsilcileri, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve on binlerce Ehl-i Beyt dostları katıldı.

Yoğun güvenlik önlemleri altında Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'ne giren grup, Erbain Matem Merasimi, Bedir'den Kerbela'ya, Kerbela'dan Çanakkale'ye, Çanakkale'den 15 Temmuz ve Karabağ Şehitlerine kadar tüm şehitler için yapılan saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başladı. Sunuculuğunu camiamızın öğretmenlerinden Muhammed Çaça yaptı.
 
Merasim CABİR üyesi Hüseyin Çaça’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

CABİR Başkanı Seyyid Seccat Karakuş adına selamlama konuşmasını CABİR Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Şeren gerçekleştirdi. 

Şeren Konuşmasında; “Çok değerli Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, CABİR âlimleri ve bu salonu süsleyen değerli Ehl-i Beyt dostları sizleri saygıyla selamlıyorum.
Tertiplemiş olduğumuz Hz. Hüseyin (a.s) ve Kerbela şehitlerinin 40. günü olan Erbain Matem Merasimi’ne teşriflerinizden dolayı sizlere teşekkürlerimi arz ederim. Ayrıca CAFERİDER’in değerli başkanına ve yönetimine bu matem programımıza desteklerinden ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.

Erbain, zalimlerin ve despotlarının kendi zulüm saraylarında; bütün olumsuzluklara rağmen Hz. Hüseyin’in (a.s) varisi Hz. Zeynel Abidin (a.s) ve Hz. Zeyneb (s.a) tarafından mağlup edilerek tarihin kirli çöplüğüne gömülmesi demektir.

Erbain yani yüz yirmi dört bin evliya ve Resul’ün hak davasının adresi olan Hz. Hüseyin (a.s) ile Kerbela’da onurlu insanlar adına yeniden ahitleşmek demektir.
Erbain, ölü vicdanların ve ruhların Hz. Hüseyin (a.s) ve vefalı yarenlerinin kanıyla ve Peygamberimizin can parelerinin gözyaşlarıyla yeniden hayat buluşu ve erdemli insanlar halkasının dönüşü demektir.

Değeri canlar, bu matem programında sizler bu salonumuzda ve evlerinizde yalnız değilsiniz. Çünkü Allah’a and olsun ki gök ehli de burada sizlerle beraberdir. Sizinle aynı duyguları paylaşıyorlar. Biliniz ki Allah Resul’ü sizlere hayırlı dua etmekte ve sizleri görmektedir. Allah yüce milletimizi beladan, afetten uzak etsin.” dedi.

Şeren’in konuşmasının ardından, Törende kısa bir konuşma yapan Cem Vakfı Alevi İslam İnanç Hizmetleri Başkanlığı Genel Sekreteri Serdar Gazi Karababa şunları söyledi; “Salondaki herkesi saygı ve hürmetle selamlıyorum.
Evet, Erbain. İmam Hüseyin’i (a.s) şehit verişimizin kırkıncı günüdür. Ben naçizane, Fermani babanın bir şiiriyle konuşmama başlamak istiyorum;

Kerbela’ya adım adım yürüdüm,
Sana geldim Can Hüseyin,
Düşmüşüz bu âlemin derdine,
Canım kurban Kerbela’nın Mert’ine,
Gözlerimle su getirdim yurduna,
Sana geldim Can Hüseyin…

İmam Hüseyin’e (a.s) sordular ki: “Ya Hüseyin neden Kerbela’ya gitmek zorundasın? Neden Kerbela yerine Yemen tarafına gitmezsin?”  İmam Hüseyin (a.s) dedi ki: “Babamın, dedemin bana bıraktığı mirasın yani o kutsal dinimizin selameti için Kerbela’ya gidiyorum dostlar.” dedi. Ve kimse İmam Hüseyin’i bu yoldan caydırmadı.

İmam Hüseyin (a.s) buyurur ki: “Ölüm, utanca düşmekten iyidir. Utanç ise ateşe girmekten beterdir.” Allah bizleri utançlardan uzak etsin.” dedi.

Karababa’nın konuşmasının ardından, Törende konuşan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin ÖZGÜNDÜZ konuşmasında; “Her insan kendini sorgulamalı ve yanlışlarından arınmalı. Doğruları kabullenmelidir. Ecdat dinine bağlı kalmak yerine Allah’ın dinine bağlı olmalı. Kur’an ile uymayan, Resul-ü Ekrem’in (s.a.a) sünnetine uymayan bid’atlardan arınmalı ve Allah’ın sevmediği, Peygamberin yapmadığı şeyleri yapmamalıdır.

Bizim dinimiz on dört asırlıktır. “Artık eskidi, bin dört yüz sene oldu.” diyorsanız dini toptan bırakmak zorundasınız. Daha eskisi var, yedi bin yıl önceye dayanan dinler var. Sene, asır sayacaksanız çoğu şeyden eski olan Kurban Bayramı’nı konuşmamız lazım. Yaklaşık bin dört yüz sene önceki Peygamber evlatlarının şehit edilmesini değil.

Hz. Hüseyin (a.s) her şeyini Allah yolunda vermiştir. Bu nedenle bu meseleye bid’at katmak yanlıştır. Bir de şunu sorgulayalım; Peygamber’in ağladığı bir olaya tepkisiz kalmak nasıl bir şeydir? Hani gönlümüz Peygamber ile beraber çarpacaktı? Onun sevinci ile sevinip, onun üzüntüsüyle üzülecektik. Hz. Hüseyin’in (a.s) şehit edilişine tarafsız kalan Müslüman’a şu sorulmalı: Peygamber ağlarken sen neden gülüyorsun? Peygamber'in yas gününde sen neden bayram ediyorsun? Tüm yanlışlarımızı Kur’an-ı Kerim ışığında düzeltmeye razıyım ben.

Aşura’nın kahramanı Hz. Hüseyin’dir (a.s). Ama Erbain’in kahramanı Hz. Zeynep’tir (s.a). Allah bizleri sınayacağını birçok ayetinde belirtmiştir. Kufeli’ler korkuyla sınandılar ve kaybedip, teslim oldular. Davet ettikleri Hz. Hüseyin’i (s.a) öldürmek için silahlandılar. İşte bu durumda Hz. Zeyneb (s.a) demiştir ki “Ne afet ne bela... Ben Kerbela’da güzellikten başka bir şey görmedim.” Kûfeliler’in kaldığı sınamadan Hz. Zeynep (s.a) yüz akı ile çıkmıştır. İmtihandan yüz akı ile çıkanlara selam olsun.

Allah birliğimizi bozmasın. Çünkü birliğimizi kaybedersek her şeyi kaybederiz.” dedi.

İran'dan programa katılan Ünlü Ehl-i Beyt Meddahı Ali Rıza İsfandiyari’nin okuduğu mersiyeleriyle salondakiler gözyaşlarına boğuldu.

İmam Hüseyin’in (a.s) ve 71 yareninin Kerbela’da şehit edilişlerinin 40. Günü, Erbain, anısına düzenlenen programdaki tiyatro gösterisini Ehl-i Beyt dostları gözyaşları içinde izlendi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.