Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Dönüş Yürüyüşü Şehitlerinin Sayısı Arttı

Filistin Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamada, Büyük Dönüş Yürüyüşü sırasında şimdiye kadar 155 kişinin şehit olduğu ve 17 bin 259 Filisitinli'nin de yaralandığını bunlardan 9 bin 71'inin hastaneye kaldırıldığını duyurdu.  

03 Ağustos 2018
Dönüş Yürüyüşü Şehitlerinin Sayısı Arttı

Filistin Sağlık Bakanlığı'nın raporuna göre, şehitler arasında 23 çocuk ve 3 kadın var. Ayrıca yaralılardan 3 bin 279'u çocuk ve bin 553'ü de kadınlardan oluşuyor. Yaralılardan 404'ünün durumunun ağır olduğu bildirildi.
 
Bu arada, Onlarca Siyonist yerleşimci bu sabah El-Mağaribe Kapısı'ndan girerek Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, yerleşimciler gruplar halinde Mescid-i Aksa'ya girdi. Siyonist yerleşimcileri korumak için geniş güvenlik önlemleri alan işgal güçlerinin Mescid-i Aksa'yı adeta askeri kışlaya dönüştürdüğü ve yerleşimcilerden bazılarının baskın sırasında ayin yaptığı bildirildi.
 
Filistin Safa Haber Ajansı, bu sabah 45'i işgal askeri 122 Yahudi yerleşimcinin Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlediğini ifade etti.
 
Öte yandan bugün bir grup Siyonist de Nablus'taki Hz. Yusuf Türbesi'ne baskın düzenledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.