Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Suudi Arabistan, Kızıldeniz'de Ateşkesi İhlal Etti

Kızıldeniz'de ilan edilen tek taraflı ateşkesin ilk gününde Suudi savaş uçakları bir kayıkçı teknesini hedef alarak 9 Yemenli balıkçıyı katletti.  

03 Ağustos 2018
Suudi Arabistan, Kızıldeniz'de Ateşkesi İhlal Etti

Yemen Yüksek Devrim Komitesi tarafından sunulan ve Sana tarafından kabul edilen tek taraflı ateşkes Çarşamba günü sabahından itibaren yürürlüğe girdi. Ancak mütecaviz Suudi savaş uçakları ateşkese aldırış etmeden dün akşam saatlerinde Zugar Adası açığında avlanan balıkçı teknesini hedef aldı.
 
Yemen yönetimi, Yüksek Devrim Komitesi Başkanı Muhammed Ali Husi'nin 15 gün süreyle denizde askeri operasyonların tek taraflı olarak durdurulmasına ilişkin önerisini kabul etti.
 
Husi daha önce 31 Temmuz tarihinden 15 Ağustos'a kadar deniz operasyonlarının Suudi koalisyonun Yemen'e saldırılarının tırmanmaması kaydıyla durdurulması teklifinde bulunmuştu.
 
Fars Haber Ajansı'nın haberine göre, Sana, tek taraflı ateşkes önerisini kabul etti.
 
Husi, bu planın mütecaviz Suudi koalisyonunun eşlik etmesi halinde tüm cephelerde uygulanabileceğini ve sürenin uzatılabileceğini söylemişti.
 
Öte yandan Yemen Yüksek Siyasi Konseyi Enformasyon Danışmanı Ahmed Ceyşi yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı sonrasında ateşkes ilan edilebileceğini kaydetti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.