Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İran Cumhurbaşkanı Ruhani : "Bölge Krizleri İsrail?in Cinayet Ve Işgalinden Kaynaklanıyor ".

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Hükümetinin bölge ve dünyaya ilişkin siyasetinin barış, adalet ve itidalın kurulup güçlendirilmesine dayandığını belirtti. 

06 Ağustos 2014
İran Cumhurbaşkanı Ruhani :

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani dün akşamüstü Lübnan Dışişleri Bakanı Cibran Basil’i kabulünde yaptığı konuşmada, zulüm, korkutma ve işgal yoluyla başkalarına istila kurma politikalarının devam edemeyeceğine değinerek “Hiçbir rejim ve hiçbir örgüt tecavüz, işgal ve halkın haklarını ihlal yoluyla giriştiği bu batil çizgide ilerleyemeyecektir” diye vurguladı.

Ruhani daha sonra “Siyonist İsrail bölgedeki 66 yıllık geçmişinde her gün işgal ve tecavüz politikalarını yürüttü. Bundan dolayı bugün bölgedeki sorun ve krizler bu ırkçı rejimin işgal ve tecavüzlerinden kaynaklanıyor” dedi.

Aynı zamanda Bağlantısızlar Hareketi Dönem Başkanı konumunda olan Cumhurbaşkanı Ruhani ayrıca “Bir halkın uzun yıllar boyunca kendi ana vatanından uzak kalması kabul edilir bir durum değil. Fakat bu arada Lübnan ve Filistin halkları gösterdikleri direnişleriyle Siyonist İsrail’e unutamıyacağı dersler verdi ve yine verecektir” diye vurguladı.

Lübnan Dışişleri Bakanı Basil de bu görüşmede yaptığı konuşmasında, İslami İran’ın Bağlantısızlar Filistin Komitesi Toplantısı düzenlenmesi yolunda gösterdiği çabalarını takdirle anarak “Lübnan bugün, direniş çizgisi ve İran İslam Cumhuriyetinin yanında prensipli tavırları üzerinde duruyor” diye konuştu.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.