Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Irak Ordusu Mahmur Çevresinden Işid?i Bombalıyor

Irak ordusuna ait iki savaş uçağı, Musul'un Mahmur ilçesi çevresine konuşlanan IŞİD militanlarını havadan bombaladı. 

07 Ağustos 2014
Irak Ordusu Mahmur Çevresinden Işid?i Bombalıyor

Bölgedeki güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre Irak Hava Kuvvetlerine ait iki savaş uçağı, Mahmur'a 20 kilometre uzakta bulunan Güver nahiyesindeki IŞİD noktalarını bombaladı. Bombardımanda IŞİD'e ait 4 araç vuruldu ve çok sayıda IŞİD militanı öldürüldü.
IŞİD Mahmur kampına saldırdı

Bu arada IŞİD, sabah saatlerinde Mahmur Kampı'na saldırdırdı. Saldırı üzerine peşmergeler ile IŞİD militanları arasında çatışma çıktı. IŞİD'in püskürtüldüğü çatışmada çok sayıda yaralı olduğu belirtildi.
Mahmur'un çevresine hendekler kazmaya devam eden peşmergeler, yüzlerce askeri araç eşliğinde IŞİD'den gelecek saldırılara karşı hazır bekletiliyor. Peşmergelere, silahlanan bazı Mahmurlular da destek veriyor. Mahmur'un, IŞİD tehdidi altında olması nedeniyle ilçeden binlerce insan dün geceden beri Erbil'e kaçıyor. Kaçış sebebiyle Erbil-Mahmur yolu üzerinde büyük bir yoğunluk yaşanıyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.