Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Tevhid Tugayı?na Ağır Darbe

Halep civarındaki en etkin silahlı gruplardan biri olan Tevhid Tugaylarının Lideri Abdulkadir Salih öldürüldü.  

19 Kasım 2013
Tevhid Tugayı?na Ağır Darbe

El Cezire televizyonu dün sabah 2 civarlarında yaralı olan Tevhid Tugayları Lideri Abdulkadir Salih’in öldüğünü duyurdu.

Abdulkadir Salih’in örgütün Neyreb’de üst düzey liderleriyle toplantı halindeyken Suriye ordusunun operasyonu sonucu yaralandığı ve tedavi için Türkiye’ye getirildiği bildirilmişti.

Muhalif Yerel Koordinasyon Komiteleri de Abdulkadir Salih’in Türkiye’de bir hastanede öldüğünü açıkladı.

Türkiye'ye de sıkça gelen Abdulkadir Salih'in Türk istihbarat servisiyle koordineli hareket ettiği iddia ediliyordu.

Tevhid Tugayı, 18 Temmuz 2012’de kurulmuştu. Abdulkadir Salih, 5-8 Aralık tarihlerinde Dostlar Gurubu çekirdek üyelerinin istihbarat yetkililerinin de katıldığı bir toplantıyla Antalya’da kurulan Özgür Suriye Ordusu birleşik komutanlığına katılmış ve Abdulkadir Salih de ÖSO Genelkurmay başkanı olarak nitelenen Selim İdris’in yardımcısı olarak seçilmişti.

Ancak Tevhid Tugayları, 25 Eylül’de aralarında el-Kaide’nin Suriye kolu olan Nusra Cephesi’nin de yer aldığı 13 silahlı grupla birlikte Ulusal Koalisyonu tanımadığını açıklamıştı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.