Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İran ve Rusya'dan Ortak Açıklama

İran ve Rusya, Suriye?de siyasi çözümü vurgulayarak silahlı gruplara verilen silah desteğini eleştirdi. 

19 Kasım 2013
İran ve Rusya'dan Ortak Açıklama

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ortadoğu Özel Temsilcisi Mihail Bugdanov, Moskova’da bir araya gelerek Suriye’de siyasi çözümün görüşüleceği Cenevre-2 konferansını ela aldı.

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, görüşme sonrası yaptığı açıklamada “Tahran ve Moskova, Cenevre-2 konferansı eşiğinde en önemli gündemin siyasi çözüm olduğuna ve bazı tarafların Suriye’deki tekfirci, selefi ve terörist gruplara verdiği silah desteğini durdurması gerektiğine inanmaktadır” dedi.

Rus meslektaşıyla görüşmesinde Suriye’deki insani durumu da ele aldıklarını belirten Abdullahiyan, “Suriye hükümeti, ülkenin ihtiyaç duyulan her noktasına insani yardımları ulaştırmaya hazır olduğunu açıklamıştır” diye konuştu.

Siyasi çözümün, tüm tarafların Cenevre konferansına katılmasını gerektirdiğini belirten Abdullahiyan, Moskova ve Tahran’ın Suriye’ye dışarıdan yapılan her türlü müdahaleye karşı olduğunu söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ortadoğu Özel Temsilcisi Mihail Bugdanov da İran’la Suriye konusundaki istişarelerden memnuniyet duyduklarını belirterek Suriye sorununun siyasi çözümü konusunda Tahran’ın Moskova’nın en önemli ortağı olduğunu söyledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.