Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Suriye'de 10 Bin Yabancı Militan Var

Suriye?de 150?si İngiliz vatandaşı yaklaşık 10 bin yabancı militanın bulunduğu bildirildi. 

21 Ağustos 2013
Suriye'de 10 Bin Yabancı Militan Var

Ria Novosti haber ajansının bildirdiğine göre Times’e açıklamada bulunan Amerikalı bir İstihbarat kaynağı, Suriye’de yönetime karşı savaşan yaklaşık 10 bin yabancı militanın bulunduğunu söyledi.

Suriye yönetimine karşı savaşan yabancılar içerisinde yaklaşık olarak 150 İngiltere vatandaşının da bulunduğunu belirten kaynak, Irak’tan ve Çeçenistan’dan çok sayıda savaşçının da Suriye’de bulunduğunu ifade etti.

El Kaide bağlantılı en önemli grup olan Nusra Cephesi’nin militanlarının çoğunluğunun Suriyeli olduğunun belirtildiği haberde Çeçen asıllı Ebu Ömer liderliğindeki “Muhacirler ve Ensar Ordusu” adlı grubun  neredeyse tamamının yabancı savaşçılardan oluştuğu belirtildi.

Rusya Federasyonu İstihbarat Servisi Başkanı Aleksander Bortnikov, Suriye’de yaklaşık 200 Rusya vatandaşı militanın bulunduğunu açıklamıştı.

Lazkiye’de Öldürülenlerin Kimlik Tespitine Başlandı

Lazkiye’de öldürülenlerin kimlik tespitine başlandıÖzgür Suriye Ordusu’nun el-Kaide bağlantılı gruplarla Lazkiye kırsalında öldürdükleri köylülerin kimliklerinin tespit edilmesi için çalışmaların başladığı bildirildi.

Silahlı mücadeleye karşı çıkan muhaliflere ait el-Hakika adlı internet sitesi, Suriye ordusunun Lazkiye kırsalında silahlı gruplardan geri aldığı 10 köyde öldürülenlerin cesetlerinin bir klinikte toplandığını bildirdi.

Hastane kaynaklarına dayandırılan haberde silahlı gruplar tarafından öldürülen çoğunluğu kadın ve çocuklara ait olan 200 cesedin sokaklardan ve evlerden toplanarak bir sağlık merkezine taşındığı, Kızılhaç ve Kızılay ekiplerinin bölgeye intikal ettiği ve kimlik tespiti için öldürülenlerin yakınlarının bilgisine başvurulduğu bildirildi.

Bazı köylerde köy sakinlerinin tamamının öldürülmesinden dolayı kimlik tespitinde zorluk yaşandığı bildirilirken, silahlı grupların Lazkiye kırsalına düzenlediği ortak saldırı sebebiyle 20 bin kişinin yaşadığı köyleri terk etmek zorunda kaldığı ifade ediliyor.

Çoğu kişinin ateşli silah kullanılmadan öldürüldüğünü, cesetlerin parçalandığını ve 16 gün boyunca açık havada kalan bazı cesetlerin çürüdüğünü belirten hastane kaynakları, kimlik tespiti için otopsi yapıldığını açıkladı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.