Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Mursi Yanlılarından Yumuşama Sinyali

Mısır?da darbe karşıtı koalisyondan, yönetimin iyi niyet adımları atması halinde siyasi süreçlere katılma yönünde açıklamalar gelmeye başladı. 

21 Ağustos 2013
Mursi Yanlılarından Yumuşama Sinyali

Darbeye Karşı Meşruyeti Destekleme Koalisyonu’nun üyesi olan Cemaati İslami liderlerinden Muhammed Yasin, Mısır’daki geçici cumhurbaşkanlığı yönetiminin, güven sağlayıcı adımları atması halinde koalisyonun, hükümetin yol haritasını kabul edeceğini söyledi.

El-Hayat gazetesine konuşan Yasin, “Mısır’daki geçici yönetimin güven sağlayıcı adımlar atması ve icraatlar gerçekleştirmesi, Mursi’yi destekleyen koalisyonu, 3 Temmuz’da ilan edilen Yol Haritası’nı kabul etmeye sevk edebilir” dedi.

Muhammed Yasin ayrıca “Koalisyon’da iki görüş bulunuyor. Birincisi, siyasi çözümü ikincisi ise sonuna kadar tansiyonu yükseltmeyi, her türlü siyasi çözüme karşı çıkmayı ve Mursi’nin yönetime dönmesini istiyor” diye konuştu.

Yasin, “Sisi, olumlu işaretler verse ve güven sağlayıcı adımlar atsa Koalisyon’dan olumlu karşılık görecektir.  Sisi’nin bu adımları, Koalisyon’daki siyasi çözüm yanlılarının elini güçlendirecektir” dedi.

Müslüman Kardeşler Cemaati’nin başını çektiği Darbeye Karşı Meşruyeti Destekleme Koalisyonu, 3 Temmuz askeri darbesinden çoğunluğu İslamcı olan partilerin katılımıyla kuruldu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.