Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İran, İnkılabı Kutladı (Foto)

İran İslami İnkılabı Zaferi?nin 33 ncü yıldönümü törenleri, toplumun değişik kesimlerinin oluşturduğu grupların ?Amerika?ya ölüm? ve ?İsrail?e ölüm? sloganları ile ?Azadi (Özgürlük) Meydanı?na doğru yürüyüşleri ile başladı. 

13 Şubat 2012
İran, İnkılabı Kutladı (Foto)

Tahran’ın farklı yerlerindeki Mehr Haber Ajansı muhabirlerinin bildirdiğine göre; soğuk fakat güneşli bir günde, saat 09:00 itibarıyle toplumun değişik kesimlerinin oluşturduğu gruplar ‘Amerika’ya ölüm’ ve ‘İsrail’e ölüm’ sloganları ile ‘Azadi (Özgürlük) Meydanı’na doğru yürüyüşe başladılar.  

Bu büyük yürüyüşe katılanların Azadi Meydanı’na varmasıyla birlikte; Kur’an-ı Kerim ayetlerinin tilaveti, İran İslam Cumhuriyeti Milli Marşı’nın okunmasının ardından ülkenin siyasi ve askeri makamları, İran’daki dini azınlıkların rehberleri ve temsilcileri, Tahran’da görevli yabancı büyükelçiler, askeri ataşeler ve yabancı konukların da katılmasıyla Azadi Meydanı’nındaki özel inkılap programına geçildi.

İran İslami İnkılabı Yıldönümü’ töreninde; paraşüt atlayışları ve hava gösterileri, savaş ve inkılap marşlarının okunması ilgi çekerken; 22 bin genç Besic ve öğrenci, 22 Behmen Bildirisi’ni okudu.

Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, İslam devriminin 33. zafer yıldönümü dolayısıyla düzenlenen kutlama törenlerine katıldı.

Azadi meydanında İran cumhurbaşkanı Mahmud AHmedinejad ile birlikte el ele kürsüye çıkan İsmail Heniyye, burada yaptığı konuşmasında Filistin tamamıyla kurtulana kadar direnişin devam edeceğini ve siyonist  rejimin asla tanınmayacağını söyleyen Heniyye, dünya Müslümanlarına da birlik çağrısında bulundu.

“Batı bizden İsrail’i tanımamızı ve direnişi bırakmamızı istiyor. Bu vesileyle bir kez daha diyorum ki, bu asla olmayacak. Bizim mesajımız, Filistin topraklarında kanı dökülen herkesin mesajı şudur: işgal altındaki Filistin toprakları er geç özgürleşecektir” diyen Heniyye, Filistin İslami direnişine verdiği destekten dolayı İran İslam Cumhuriyeti’ne teşekkür edip İslam dünyasında vahdetin güçlendirilmesi çağrısında bulundu.

İslam devriminin 33. Zafer yıldönümü dolayısıyla İran halkını tebrik eden Heniyye, İran bugün İslam devrimim 33. Yıldönümünü kutlarken diğer halklar da Kuzey Afrika ve Ortadoğu’daki İslami uyanış akımını kutlamaktadır” dedi.

Konuşmasında, İran halkının Filistin İslami direnişinin zaferinde büyük bir pay sahibi olduğunu söyleyen İsmail Heniyye, bu payın aynı zamanda Filistin’in aydın geleceğinde büyük bir oynayacağını söyledi.

Filistin halkının Amerika ve Siyonistlerin İran halkına yönelik tehditlerin karşısında olduğunu ve onlara karşı koyacağını söyleyen Heniyye, bütün Müslüman milletler arasında vahdetin önemini vurgulayarak “Arap ve İslam dünyasındaki dış müdahalelere direneceğiz” dedi.

Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, İran İslam Devriminin 33. yıl dönümü dolayısıyla Azadi Meydanı'nda toplanan yüzbinleri kutlayarak, Filistin halkının da tüm toprakları bağımsızlığına kavuşana kadar direnişe devam edeceğini vurguladı.

Başbakan İsmail Heniyye, Cumartesi Günü yüz binlerce İranlıya hitaben yaptığı konuşmasına şöyle devam etti:

"Size, abluka altında ama hür olan Gazze'den geldik. Size yaralı ama Allah'la, İslam'la, ümmetle ve sizinle izzetlenen Gazze'den geldik. Ablukada, 22 Gün Savaşı'nda, esir takasında düşmana galip geldiğimizi vurgulamak istiyorum. Ey Müslüman halk! Bugün Filistin'deki direniş hattından İran'daki İslam Devrimi'ne kadar var olan zaferleri kucaklamak için size geldik.

Gazze'de 5 yıl süren İsrail ambargosunun, Furkan Savaşı'nın, Filistin'deki direniş ve sabrın ardından size Filistin ve halkından haberler getirmek için geldik. Filistin Direnişi güçlü ve kahramandır. Nasıl Furkan Savaşı'nı kazandıysa aynı şekilde yine zafer elde edecek, halklarını ve topraklarını bağımsızlığına kavuşturacaktır. İran, Gazze'nin farklı savaşlarda verdiği mücadelelerde elde ettiği zaferlerin ortağıdır.

Filistin Halkı, İran İslam Cumhuriyetine karşı yöneltilen Amerika ve Siyonist tehditleri reddetmektedir. Aynı zamanda ümmetimizin iç işlerine batının müdahale etmesini de reddetmekteyiz. Filistin toprakları, Kudüs ve Mescid-i Aksa bağımsızlığına kavuşuncaya, mülteciler kendi vatanlarına dönünceye kadar direnişi sürdüreceğiz. Direniş ve cihat metodu bu ümmetin stratejik tercihidir. Bu tercih ise Allah'ın izni ile Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın bağımsızlığına giden yoldur.”

İsmail Heniyye, İran İslam Devrimi, Filistin Direnişi ve bölgedeki Arap ve İslam halklarının uyanışı arasında bağlantı kurarak, bu üç olgudan çıkartılacak ortak paydanın "Ümmetin yeniden doğrulmasının en iyi formülünün İslam olduğu, halk iradesinin galip olan taraf olduğu ve kimsenin bu iradenin karşısında duramayacağı" olduğunu belirtti.

Törenler İran Hava Kuvvetleri’ne ait helikopterlerden halka çiçekler atılmasıyla sona erdi, törenlerin sonunda yapıldığı gibi bu yıl da bu büyük yürüyüşe katılanlar belirlenen merkezlerde birlikte cemaat namazı kıldılar.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.