Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Fitne Şeyhi Kan İstiyor!

Şiiler ile Sünniler arasında tefrika çıkartmayı kendisine şiar edinen Safa ve Visal Televizyonu?nda programlar yapan Şeyh Arur, gücü yeten tüm Suriyelilerden isyancı terör çetelerine katılmalarını istedi. 

18 Ekim 2011
Fitne Şeyhi Kan İstiyor!

Şeyh Arur, eylül ayının son günlerinde Safa Televizyonu’na yaptığı açıklamasında isyancı Özgür Suriye Ordusu’nun gönüllü savaşçıları kabule başladığını belirterek, gücü yeten herkesten orduya katılmalarını istemişti.

Şeyh Arur'un bu açıklamasında, tüm çabalara rağmen Suriye ordusunun çözülmemesi, Özgür Suriye Ordusu'nun Suriye ordusuna karşı savaşabilecek askeri er gücüne ulaşamaması etkili oldu.

Şeyh Arur, daha önce yaptığı açıklamalarda da hala orduda görev yapan asker ve subaylardan gelişi güzel bir biçimde ayrılmamalarını, kendilerine bildirilecek talimata göre hareket etmelerini istemişti.

Fitne şeyhinin isyancılarla irtibatı

Şeyh Arur’un Türkiye’deki mülteci kamplarında yaşan Özgür Suriye Ordusu’nun komuta kademesiyle yakın temas halinde olduğu biliniyor.

(Şuanda Türkiye’de bulunan Özgür Suriye Ordusu’nun komuta kademesindeki Suriyelilerin isimleri şunlar: Albay Riyad Es’ad, Albay Ahmed Hicazi, Albay Malik Abdulhalim Kurdi, Yüzbaşı Ammar Abdullah el Vavi, Binbaşı Mahir Rahmun Naimi, Yarbay Abdussettar Yusuf, Yarbay Abdurrazzak Raşid Rahmun Naimi, Yarbay Hüseyin Harmuş.)

Şeyh Arur, Suriye ordusundan ayrıldığını ilan eden subaylarla irtibatını hiçkimseden gizlemedi. Subaylar üzerindeki etkin rolünü, Safa ve Visal Televizyonu'ndaki programlarına telefonla katılan subaylarla gerçekleştirdiği diyaloglarla birçok kez gözler önüne serdi. Subayların rütbelerini yükselten Şeyh Arur, subayların Beşşar Esad rejimine karşı geliştirdiği stratejinin de belirleyicisi oldu.

Şeyh Arur’un Suriye ordusundaki subaylarla ilk teması, Lübnan’daki Hariri davasının yalancı tanığı Zubeyr Sıddık’tı. Şeyh Arur aynı zamanda Cisr Şuğur’daki 120 askerin ölümünden sorumlu olduğunu açıklayan Hüseyin Harmuş’la temasa geçti.

Şeyh Arur, Cisr Şuğur eyleminden ötürü Harmuş’u yarbaylıktan albaylığa terfi ettirdiğini açıkladı. Şeyh Adnan Arur, Özgür Suriye Ordusu Genelkurmay Başkan Yardımcısı Albay Ahmed Hicazi'nin rütbesinin albaylıktan tuğgeneralliğe yükseltildiğini 26 Haziran'da Visal Televizyonu'ndan duyurmuştu.

Şeyh Arur'un, Cisr Şuğur saldırısından sonra Türkiye'ye sığınan komutanları terfi ettirmesinden 2 gün sonra (28.06.2011), Hüseyin Harmuş komutasındaki Özgür Subaylar Hareketi'nin kurulduğu ilan edildi. Şeyh Arur, Visal kanalındaki televizyon programlarında, askeri kanada ilişkin yetkilendirmelerin Harmuş tarafından gerçekleştirileceğini açıkladı.

Özgür Subaylar Hareketi'nin kurulmasının üzerinden uzun bir süre geçmemişti ki askeri kanatta yeni bir oluşum haberi 29.07.2011 tarihinde gündeme düştü.

"Özgür Suriye Ordusu" adındaki bu yeni oluşumun başına 4 Temmuz'da ordudan ayrıldığını açıklayan Albay Riyad Es'ad getirildi. (Uzun bir süre, "Şuan neredesiniz?" sorusuna "Türkiye sınırına yakın Suriye topraklarındayım" yanıtını veren Es'ad, Suriye medyasında çıkan "Es'ad tutuklandı" haberleri üzerine Türkiye'de olduğunu Anadolu Ajansı'na itiraf etmek zorunda kaldı.)

Subaylar Amerika'ya götürüldü!

Özgür Suriye Ordusu'nun kurulmasından bir hafta sonra, Suriyeli devrimcilere yakınlığıyla bilinen "Sooryoon"da, Suriye ordusundan ayrılarak komşu bir devlete götürülen Suriyeli subayların Amerika'ya götürüldüğü, bu subayların Beşşar Esad rejimine karşı mücadelede kullanılacağı haberi yer aldı. (Amerika'ya götürüldüğü iddia edilen subaylar arasında, Türkiye'de yaşaayn subayların yer alıp almadığı hususunda net bir bilgi bulunmuyor.)

Yine aynı günlerde Şeyh Adnan Arur'un televizyon programlarını Suudi Arabistan'da yapması engellendi. Şeyh Arur, söz konusu engellemeden ötürü, programlara devam etmek için Suudi Arabistan'dan ayrılarak başka bir ülkeye geçti.

Silahlı saldırılar ne zaman başladı?

Suriyeli isyancılara yakın kaynakların birçoğu, devrimin(!) sivil başladığını ve hala sivil devam ettiğini iddia ederken Barada TV’nin sahibi Malik el Abde ise Dera’da gösterilerin başladığı ilk günden itibaren, ordudan ayrılan askerlerin Suriye Ordusu’nu hedef alan operasyonlar düzenlediğini, bundan ötürü devrimin tamamen sivil devam ettiğini söylemenin doğru olmayacağını vurgulamıştı.

Rejim kaynakları, Dera ve diğer şehirlerdeki olaylarda, "terörist" grupların etkin olduğunu iddia etmişti. Devrimciler ise rejim iddialarını yalanlayarak, ülkedeki asker ve sivil dahil herkesin ölümünden rejimin sorumlu olduğunu açıklamıştı.

Suriye İnsan Hakları Örgütü Mirsad’ın raporuna göre Suriye’deki devrim gösterilerinin başladığı Mart ayından bugüne kadar 2455 sivil, 754 asker öldü. (Mirsad, açıkladığı raporda, Hama'da 3 Temmuz ile 10 Temmuz arasında düzenlenen operasyonda ölenlerin dahil olmadığını açıkladı.)

İsyancı yüzbaşı: Türkiye, Suriye konusunda olumlu rol oynuyor

Özgür Subaylar Hareketi ve Özgür Suriye Ordusu’nun kuruluşunda aktif olarak bulunan Yüzbaşı İbrahim Mecbur, Soparo'ya yaptığı açıklamada yakında mutlu haberler vereceklerini belirterek “Görevimiz, şebbihanın saldırılarına karşı halkımızı korumaktır” dedi.

Özgür Suriye Ordusu’na bağlı askerlerin sayısını “binler” olarak ifade eden Mecbur, 33 yaşında olup Cisr Şuğur’ludur. Mecbur, Haziran ayının başında cisr Şuğur’da 120 Suriyeli askerin öldürülmesinden sonra Türkiye’ye sığınan subaylar arasında yer alıyor.

Mecbur, Suriye Ordusu’ndan ayrılan subaylar arasında üçüncü sırada yer almakta. Mecbur, Türkiye’ye girdikten sonra 12 Haziran 2011 tarihinde Suriye ordusunda ayrıldığını açıkladı. Mecbur, Temmuz ayında Özgür Suriye Ordusu’nun Idlib şehrindeki el Hurriye Tugayı’nın komutanı görevini üstlendi.

Türkiye ile Özgür Subaylar arasındaki irtibatın sorulması üzerine Mecbur “Bizimle Türkiyeli yetkililer arasında, insani destek kapsamında görüşmeler oldu. Görüşmeler, siyasi çerçevede olmadı. Bununla birlikte, Türkiye’nin Suriye muhalefetine yaklaşımını olumlu görüyorum. Türkiye, Suriye konusunda olumlu rol oynuyor” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.