Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İran'dan Suud'a "Amerika'nın Tuzağına Düşme!"

İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, Suudlu yetkilileri Amerika'nın tuzağına düşmemeleri noktasında uyarılarda bulundu. 

18 Ekim 2011
İran'dan Suud'a

İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, Amerika'nın Washington'daki Suudi Arabistan büyükelçisini hedef alan suikast planına ilişkin iddialarının bölge ülkeleri arasında tefrika be bölücülük çıkarmak olduğunu belirterek Suudlu yetkilileri, Amerika'nın tuzağına düşmemesi noktasında uyardı.

Amerika'nın söz konusu iddialar üzerinden içeride ve dışarıda siyasi kazanç elde etmeyi amaçladığını savunan Salihi "İslam Cumhuriyeti, kurulduğu günden beri siyasi etik üzerine kurulmuş, rasyonel ve insani bir rejim olduğunu göstermiştir. Başkalarına karşı bilgece yaklaşmaktadır. Suudlu büyükelçiye suikast planının aslı yoktur. Terör kurbanı olan İran, terör eylemleri gerçekleştirmemiştir" dedi.

Ahmedinejad suikast iddiasını yalanladı

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, Suudi Arabistan'ın Washington Büyükelçisi'ne suikast planı iddiasının Washington'ın ürettiği bir yalan olduğunu söyledi.

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Suudi Arabistan'ın Washington Büyükelçisi'ne suikast planı iddiasının, İran ile Suudi Arabistan'ın arasını bozmak ve dikkati ABD'deki ekonomik sorunlardan başka yöne çekmek için Washington'ın ürettiği bir yalan olduğunu söyledi.     

Ahmedinejad, El Cezire televizyonuna verdiği demeçte, İran'ı suçlamakla hiçbir şey elde edemeyeceklerini belirtti.

Mahmud Ahmedinejad, İran ve ABD'nin kaçınılmaz bir "çarpışma rotası"nda olup olmadığına ilişkin bir soruya, "sanmıyorum" karşılığını verdi.

Ahmedinejad, Amerikan yönetiminde bunun olmasını isteyen kişiler bulunduğunu sandığını, ancak aynı zamanda bunu yapmaması gerektiğini bilen akıllı kişiler de olduğunu ifade etti.

ABD'de geçen hafta ürettiği senaryolar çerçevesinde iki İranlı'nın Suudi Arabistan Büyükelçisine suikast planı ortaya çıkardığını iddia etmişti.

İran İslam Cumhuriyeti ise bunu kesin dille red ederek bu iddianın ABD'nin ürettiği hayali senaryolardan olduğunu ve komplodan başka bir şey olmadığını belirtmektedir.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.