Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Azerbaycan, Bağımsızlık Günü'nü Kutluyor

Azerbaycan Cumhuriyeti, bugün Bağımsızlık Günü'nü kutluyor. 

18 Ekim 2011
Azerbaycan, Bağımsızlık Günü'nü Kutluyor

20. yüzyılın sonlarında Sovyetler Birliği'nin yıkılmasının ardından oluşan tarihi ortam ve kaderin bahşettiği imkan sonucunda Azerbaycan halkı 20. yüzyılda 2. kez bağımsızlığını kazandı. Bu, halkımızın siyasi tarihinde 20. yüzyıldaki ikinci parlak zaferiydi.

Azerbaycan Cumhuriyeti Yüksek Meclisi'nin, 18 Ekim'de düzenlediği dönem toplantısında Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Devlet Bağımsızlığına dair Anayasa Kanunu oybirliğiyle kabul edildi.

Bu kutlu gün dolayısıyla camiamızın iki değerli milletvekili Ali Özgündüz ve Sinan Oğan TBMM'de söz alarak Gazi Meclisimizden tebrik mesajlarını tüm dünyaya ilettiler.

CHP İstanbul Milletvekilimiz Ali Özgündüz, Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Bağımsızlık Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda şunları söyledi:

Azerbaycan'ın bağımsızlığının 20. yılını kutluyorum. İnşallah gelecek sene işgal altındaki Azerbaycan toprakları da azad edilerek daha mutlu ve coşkulu bir bayramı tüm dünyadaki Azerbaycan Türkleri olarak kutlariz. Ankara'dan Bakü'ye, Gence'ye, Şuşa'ya, Kelbecer'e, Nahcivan'a ve Karabağ'a selam olsun! Bir millet iki devlet olan Azerbaycan ve Türkiye'nin dostluğu ilelebet sürecek ve bir kere yükselen şanlı bayrak bir daha asla inmeyecektir. Var ol can Azerbaycan!

MHP Iğdır Milletvekili Dr. Sinan Oğan, Azerbaycan'ın Bağımsızlığının 20. Yıldönümü Nedeniyle Bir Basın Açıklaması Yayınladı
 
Bugün modern Azerbaycan bağımsızlığına yeniden kavuşmasının 20. yılını kutlamaktayız. Sovyetler Birliği'nin yıkılmasının ardından 18 Ekim 1991'de Azerbaycan Parlamentosu tarafından kabul edilen "Azerbaycan Cumhuriyetinin Devlet Bağımsızlığı hakkında" Anayasa Kararı kutluyor ve Azerbaycan'ın bağımsızlığının daim olmasını diliyorum. İnşallah Azerbaycan'ın bağımsızlığının 20. Yılını TBMM'de de geniş bir şekilde kutlayacağız. Bunun için ciddi hazırlıklar yapmaktayız.

1991 yılı, bölgede büyük bir Türk varlığının yeniden ortaya çıktığı bir tarih olmuştur. Azerbaycan'ın bağımsızlığını 70 yıllık bir aradan sonra yeniden kazanması bölgesinde büyük ve güçlü bir ülkeyi yeniden tarih sahnesine çıkarmıştır.

Azerbaycan'ın bağımsızlığını ilk tanıyan ülke olan kardeş Türkiye için de Azerbaycan'ın 1991'de kazandığı bağımsızlığın 20. yılı kuşkusuz ki en önemli hadiselerden birisidir. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Azerbaycan'ın sevinci sevincimiz, kederi kederimizdir" ifadesinde de açıkça dile getirilen dostluk bağları iki ülkenin kurulduğu günden bu yana bir nevi kader birliği içerisinde devam etmektedir. Benzer bir şekilde Azerbaycan'ın Milli Lideri Haydar Aliyev de "Azerbaycan ve Türkiye, bir milletin iki devletidir" diyerek iki ülke arasındaki yıkılması imkansız kültürel, sosyal, ekonomik ve siyasi bağlara işaret etmiştir.
 
Türkiye Azerbaycan Derneği'nin Onursal Genel Başkanı olarak, Azerbaycan'ımızın bağımsızlığının 20. yıl dönümünü kutlar, Türk dünyası için önemi büyük olan böyle tarihleri sonsuza kadar kutlamayı temenni ederim. Ayrıca, Türk dünyası ile ilişkilerin geliştirilmesini dış politikasının başındaki hedeflerden biri olduğunu her fırsatta bildiren Milliyetçi Hareket Partisi'nin Azerbaycan'a coğrafi, sosyal ve kültürel anlamdan en yakın illerden biri olan Iğdır'dan seçilen bir milletvekili olarak TBMM çatısı altında da iki ülke ilişkilerinin olumlu yönde gelişmesi için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da üzerime düşen hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacağımı kamuoyunun dikkatine arz ederim.
 
Dr. Sinan OĞAN - MHP Iğdır Milletvekili, TAD Onursal Genel Başkanı

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.