Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Sünnilerle Şiilerin Düşmanları Birdir

İran İslami İnkılap Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamanei, Sünni ve Şiilerin aynı kıbleye yönelen, düşmanları ortak olan müslümanlar olduklarını söyledi. 

18 Ekim 2011
Sünnilerle Şiilerin Düşmanları Birdir

İslam Devrimi lideri Ayetullah Ali Hamanei, Paveh şehrinde çoğunluğunu Sünni Müslümanların oluşturduğu büyük bir kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulundu.

İşte o konuşmanın ana başlıkları:

“İran İslam Cumhuriyeti bize uyguladıklara baskıya rağmen bir adım bile geri adım atmayacağının onurunu yaşamaktadır. Bizim atacağımız her geri adım düşmanlarımıza planlarını uygulamakta cesaretlendirecek ve güçlendirecektir.

Düşmanın plan ve oyunlarına karşı İran halkı ve tüm İslam ümmeti birlik halinde olmalıdır. Düşmanlarımız hedeflerine ulaşmak için mezhepler arası çatışmalar oluşturma girişimlerinde başarısız olmuşlardır. Düşmanlarımız bizim kalkınmamıza, bölgedeki Müslüman halklarımızın uyanışına komplo kuruyorlar ve kardesler arasında fitne tohumu ekiyorlar.

Elhamdulillah bölge halkı uyandı ve tağuti rejimlere karşı baş kaldırmayı başarabildi. Bundan dolayı düşman güruhu ümmetin birliğini bozmaya böylece bölgedeki zenginlikleri istila etmeyi planlamaktadırlar. Bölgedeki Sünni ve Şia halkı birbirinden ayırarak bölge halkının elini zayıflatmayı ardından kolayca onları kontrolleri altına almayı hedeflemektedirler. İran İslam Cumhuriyeti devrimden bu yana, bu oyunların karşısında durdu.

Sünni ve Şia mezhepleri bir çok ortak noktaları var. Her ikisi de aynı kıbleye yönelmekte,aynı kitabı okumakta, aynı hedefleri edinmekte ve aynı düşmanlara sahiptirler.

Şia , Filistinli Sünni kardeşlerinin yanında durmuştur. Düşmanın engellerine rağmen biz İran olarak Şia ve Sünni saflarını birleştirebildik. İran’daki Ehli sünnetin İslami birliğe olan bağlılığı, düşmanın yüzüne vurulan tokat mesabesindedir.

Ehli sünnet Müslümanlar, Şia Müslümanlarla İran’ın her bölgesinde iç içe, birlik ve beraberlik içerisinde sorunsuzca yaşamaktadırlar. Tüm İran birlik içerisinde haraket etmeli ve bundan taviz vermemelidir.

İran 30 yıldan fazla bir süredir kendisine askeri, ekonomik, siyasi baskılar uygulanmasına rağmen, düşman önünde bir kere bile geri adım atmamıştır.

Düşmanlar eğer Ehli Sünneti ve Şia’yı ayırmayı başarabilirlerse emin olun bununla yetinmeyecektir. Bundan sonra Sünnilere yönelerek onlar arasında ayırımcılık oluşturmaya çalışacaktır. Düşmanın önünde atılacak tek bir geri adım onu sömürü isteklerine ulaşması noktasında cesaretlendirecek ve güçlendirecektir.”

isra haber

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.