Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Fitne Şeyhi Hama'yı Karıştırdı

Şiiler ile Sünniler arasında tefrika çıkartmayı kendisine şiar edinen Safa ve Visal Televizyonu?nda programlar yapan Şeyh Arur, Suriye?deki devrim(!)cilerin desteğine sahip. 

01 Ağustos 2011
Fitne Şeyhi Hama'yı Karıştırdı

Hamalı Şeyh Adnan Arur'un çağrısı üzerine Hamalılar, şehrin giriş çıkış noktalarına barikatlar kurup, emniyet güçlerinin şehre girmesine engel olunca, Suriye ordusu Hama'ya girdi.

Hama ve diğer şehirlerde bugün yaşanan çatışmada 121 kişinin öldüğü bildirildi. Suriye ordusunun bugün sabah saatlerinde Hama'ya girmesiyle başlayan çatışmalarda ise 95 kişi ölürken 90 kişi de yaralandı.

Hama'daki çatışma, Suriye Devrimi'nin öncü isimlerinden Şeyh Adnan Arur'un çağrısı üzerine Hama ve diğer şehirlerin giriş çıkış noktalarına barikatlar kurulması üzerine şiddetlendi. Ordu, barikatları yarmak için Hama'ya girmek isteyince Riyad Esad komutasındaki Özgür Suriye Ordusu güçlerinin direnişiyle karşılaştı. Muhalif kaynakların bildirdiğine göre şimdiye kadar 100'ü aşkın Suriyeli, Hama'da çıkan çatışmada yaşamını yitirdi.

Hizbullah ve İran'la İlgili Asılsız Haberlerin Kaynağı: Şeyh Arur

Safa ve Visal kanalındaki programlarında Lübnan’la ilgili gelişmelere de değinen Şeyh Arur’un açıklamalarında koyu bir Hizbullah karşıtı olduğu net bir şekilde görülecektir. Şeyh Arur, Lübnan’daki gösterilere Hizbullah mensuplarının katıldığı iddialarının yayılmasında büyük çaba sarfetmişti. Elle tutulur hiçbir delilin olmamasına rağmen Hizbullah savaşçılarının Şam Üniversitesi’ndeki gösterileri bastırdığı, İranlı doktorların ise hastanelere yaralı olarak giren Suriyeli göstericileri bir bir katlettiğini, Suriyeli göstericilere karşı kullanılmak üzere İran'ın Suriye'ye uçak ve gemiyle kimyasal silah gönderdiği haberlerini ortaya atan kişiler arasında yer almaktadır.

Safa ve Visal Televizyonu'ndan Suriye halkına hitap ettiği sırada, telefonla programa bağlanan Suriyeliler, "Etrafta garib şahıslar dolaşıyor. Onlar, Hizbullahçılar ve İranlılar. Suriye halkını katlediyorlar" bilgisini paylaşınca Şeyh Arur, koltuğundan kalkarak "İran ve Hizbullah"ı hedef alan provokatif açıklamalar yapıyor.

Şeyh Arur, 11 Haziran’da Visal Televizyonu'nda yayınlanan programında, Akdeniz'e gönderilen İran donanması'na ait savaş gemilerinin, Suriye deniz sularına girerek Lazikiye'deki devrim yürüyüşünün bastırılmasında kullanıldığını iddia etmişti. Şeyh Arur, "Süveyş kanalını geçen İran'a ait 2 gemi, fasid olan mezhepçi akidelerini gerçekleştirmek için Suriye'ye geldi. Gemilerle, Lazikiye bombaladılar. Müslümanları, Arapları, Hristiyanları herkesi katlediyorlar" demişti.

Şeyh Arur’un bu açıklaması, facebook sayfalarında dolaşarak doğru bir habermiş gibi Türkiye’deki kullanıcılar tarafından da paylaşıldı. Şeyh Adnan’a ait söz konusu iddianın, ülkemizde de gündemleştirilmesi, Türkiye’de “İran ve Hizbullah’ın Suriye’deki kanlı eylemlere bilfiil katıldığını savunan yazarların kaynaklarının ne derece güvenilir olduğunun en önemli delili olduğunu düşünüyoruz.

Suudi Arabistan Ulusal Güvenlik Danışmanı Bender Bin Sultan'a yakınlığıyla bilinen Şeyh Arur, Şiilerin iktidara gelme hakkına karşı çıkan Suriyeli bir alim. Bahreyn’de halk gösterilerinin sürdüğü bir dönemde Kuveytli Dr. Tarık Suveydan, Bahreyn’deki nüfusun çoğunluğu Şiilerin oluşturduğunu hatırlatarak, Şiilerin de iktidara gelme haklarının olduğunu savunmuştu. Suveydan’ın bu hakkane duruşuna karşı Hamalı Şeyh Adnan Arur tepki göstererek Şiilere iktidarı teslim etmenin meşru olmadığını söylemişti.

Şeyh Arur'un en yakın takipçisi, Lübnan eski başbakanı Refik Hariri suikastinin yalancı tanığı Zuheyr Sıddık. Hollanda'da yaşayan Sıddık, Şeyh Arur'un hemen hemen her programına telefonla katılarak, Hizbullah ve İran'a meydan okuyor. Sıddık, yer yer Suriye’de düzenlediği silahlı saldırılardan bahsediyor yer yer ise silahlı mücadele için Şeyh Adnan’ın vereceği cihad fetvasını sabırsızlıkla beklediğini söylemekte.

Suriye'deki devrimcilere Visal ve Safa Televizyonu'ndaki programları aracılığıyla seslenen Şeyh Arur, Suriye rejimini şoke edecek eylemlerin daha önceden haber vermeksizin düzenlendiğini hatırlatmakta, eylemlere geniş katılımın sağlanması için devrimcilerden Visal ve Safa Televizyonu'nu sürekli takip etmelerini istemektedir.

Görüldüğü üzere tekfirci İbn Baz’ın öğrencisi Şeyh Adnan Arur, Suriye'deki devrimi yönlendiren zaman zaman da doğrudan müdahale eden birisidir. Suriye'de olup bitenleri çok iyi bildiğini iddia edenlerin, Şeyh Adnan Arur'dan bihaber olmaları mümkün mü?

Şeyh Arur'un mezhebi provoke söylemlerinden ötürü "Şeyhul Fitne - Fitne Şeyhi" olarak anılmaktadır.

Hamalı Şeyh Adnan Arur'un, tekfirci akıma mensup kişilerle yaptığı gizli görüşmede, Suriye toplumundaki Beşşar Esad karşıtlığını tırmandırmak için Suriye’deki taraftarlarına, Suriyeli çocukları katletme ve kadınlara tecavüz etme emrini verdiği iddia edildi. Habere göre söz konusu fetvayla, işlenen katliam ve suçlar Beşşar Esad rejimine mal edilerek halkın Esad'a olan öfkesinin artırılması hedefleniyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.