Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Bahreyn'de Büyük Protesto

Bahreyn'in başkenti Manama'da, ülkenin önde gelen Şii partisinin çağrısıyla düzenlenen gösteriye 10 binin üzerinde kişi katıldı. 

13 Haziran 2011
Bahreyn'de Büyük Protesto

Bahreyn'de, hükümet karşıtı gösterileri bastırmak için Mart ayında ilan edilen olağanüstü halin Mayıs ayında kaldırılmasından sonra siyasi hakların genişletilmesi ve daha fazla özgürlük talebiyle düzenlenen ilk kitlesel gösteriye, güvenlik güçleri müdahale etmedi.

Polis helikopterlerinin protestocuların üzerlerinden geçtiği gösteride olay çıkmadı.

Nüfusun çoğunluğunu oluşturan Şiiler öncülüğünde Şubat ayında düzenlenen gösterilere güvenlik güçleri sert müdahale etmiş, 30'dan fazla kişi hayatını kaybetmişti. Bahreyn'deki işbirlikçi hanedan yönetimi, protestoları bastırmak için Mart ayında olağanüstü hal ilan etmiş ve protestoların kendi ülkesine sıçramasından korkan Suudi Arabistan'dan da askeri destek almıştı.

ABD'nin 5. filosuna ev sahipliği yapan, Washington'ın yakın müttefiki olan Bahreyn yönetiminin ülkedeki gerilimi azaltmak ve Şiilerin liderliğindeki örgütlerle diyalog başlatmak için son gösteriye izin verdiği yorumları yapılıyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.