Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Reuters'tan Suriye Özrü

Reuters haber ajansı, Lübnan?la ilgili arşiv görüntülerini Suriye?de yaşanan olaylarmış gibi gösterdiği ve bu görüntüleri abonelerine servis ettiği için özür dilemek zorunda kaldı. 

13 Mayıs 2011
Reuters'tan Suriye Özrü

Fransız televizyonu, İngiliz Reuters haber ajansının pazar günü Lübnan’a ait arşiv görüntülerini Suriye içerisinde yaşanan olaylarmış gibi göstererek abonelerine servis etmiş olmasından dolayı kendilerinden özür dilediğini duyurdu.

Habere göre Lübnan’la ilgili arşiv görüntülerini Suriye’de bugünlerde yaşanan olaylarmış gibi abonelerine servis eden Reuters haber ajansı, görüntülerin Lübnan’a ait olduğunun ortaya çıkmasından sonra sebep olduğu bu habercilik skandalından dolayı Fransız televizyonundan özür diledi.

Suriyeli yetkililer ise yabancı haber ajanslarıyla el-Arabiya ve el-Cezire gibi televizyon kanallarının ülkede yaşanan sınırlı olayları abartmasının olayların büyümesine sebep olduğunu belirtti.

Reuters’in Fransız televizyonundan Beyrut’un Dahiye semtinde Hizbullah’ın düzenlediği bir mitingin görüntülerini Suriye’nin Humus kentinde yapılan rejim karşıtı gösteri gibi sunmasından dolayı özür dilediğinin haberini veren “uprootedpalestinians” adlı internet sitesi Reuters’in geçtiği fotoğrafın altına “Dahiye mi? Humus mu? Domates mi? Patates mi?” yorumunu yazdı.
 
Suriye ordusu Humus kentinden çekildi

Rejim karşıtı olayları bastırmak için Humus kentine giren Suriye ordusuna ait birliklerin dün sabah kenti terk ettiği bildirildi.

El-Alem televizyonu, rejim karşıtı olayları bastırmak üzere Humus kentine giren Suriye ordusuna ait birliklerin bu sabah kenti terk ettiğini duyururken Suriye resmi haber ajansı SANA da Der’a ve Humus kentlerinde güvenliğin sağlandığını bildirdi.

Suriye resmi haber ajansı SANA’ya açıklamada bulunan bir askeri yetkili, Der’a ve Humus kentlerinde olaylara sebebiyet veren onlarca kişinin tutuklandığını, yaşanan çatışmalarda iki güvenlik görevlisinin öldüğünü beşinin de yaralandığını açıkladı.

Çeşitli kentlerdeki halk temsilcileriyle bir araya gelen Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed ise öngörülen siyasi reformlara değinerek, özgürlüklerin yabancılar tarafından değil, Suriye halkı tarafından belirleneceğini söyledi.

Suriyeli resmi yetkililer, öngörülen reformlar kapsamında uluslar arası standartlarda yeni bir seçim yasası hazırlanması için iki hafta içerisinde bir komisyon oluşturulacağını bildirdi.

Suriye Başbakanı Adil Sefer de yeni seçim yasasının uluslar arası standartlara uygun olarak hazırlanacağını vurguladı.

Yeni seçim yasasını hazırlayacak komisyonun iki hafta içerisinde yaptığı çalışmayı meclis başkanına sunacağı bildiriliyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.