Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Şii Aşiretlerden ABD'ye Rest!

Irak?ın güneyindeki aşiretler, ABD?nin Irak?la yaptığı anlaşma gereği öngörülen sürede Irak?tan çekilmemesi durumunda 1920?deki gibi isyan edeceklerini açıkladı. 

13 Mayıs 2011
Şii Aşiretlerden ABD'ye Rest!

Basra kentinde bir toplantı düzenleyen güneydeki aşiretlerin liderleri, Amerikan askerlerinin Irak hükümetiyle yaptığı anlaşma doğrultusunda bu yılın sonuna kadar Irak’tan çekilmemesi durumunda 1920 yılındaki devrimin tekrar edeceğini açıkladı.

Irak’a ait Akanews haber ajansına demeç veren Şummar aşiretinin lideri Muhammed Kazım eş-Şummari, Iraklı ailelerin çoğunun Irak’a yönelik savaşın bir cinayet olduğuna inandığını belirterek aşiretlerin ABD askerlerinin Irak hükümetiyle Washington arasında 2008 yılında imzalanan anlaşma doğrultusunda öngörülen sürede çekileceği konusunda garanti verilmesini talep ettiklerini söyledi.

Irak Hükümetiyle Amerika arasında 2008 yılında imzalanan anlaşma, Amerika’nın bu ülkedeki askerlerini bu yıl sonuna kadar çekmesini öngörüyor.

Amerika’nın anlaşmanın süresinin uzatılmasına yönelik baskıları sürerken Irak hükümeti, henüz bu konuda bir karar vermiş değil.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.