Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

El Arabiya'da Çifte Standart İstifası

Birleşik Arap Emirlikleri?nden yayın yapan Suudi sermayeli el-Arabiya televizyonunun ünlü spikerlerinden Ziyne el-Yazci, kanalın Bahreyn ve Suriye konusundaki çifte standardına isyan etti. 

13 Mayıs 2011
El Arabiya'da Çifte Standart İstifası

Birleşik Arap Emirliklerinden yayın yapan Suudi sermayeli el-Arabiya televizyonunun ünlü spikerlerinden Ziyne el-Yazci, el-Arabiya televizyonunun Bahreyn ve Suriye konusunda çifte standartlı yayın yapmasını gerekçe göstererek istifa etti.

Suriye kökenli olan ve daha önce Suriye televizyonunda çalışan Bayan Yazci, Facebook’taki sayfası aracılığıyla çalıştığı el-Arabiya kanalından istifa ettiğini açıklayarak, istifasının kanal yönetimi tarafından da kabul edildiğini duyurdu.

Suudi Arabistan sermayeli el-Arabiya televizyonu ile Katar’ın el-Cezire televizyonu, Bahreyn’deki reform taleplerine yönelik şiddet uygulamalarını gölgelemek için Suriye’de yaşanan olayları büyütmekle ve kışkırtmakla suçlanıyor.

El-Arabiya televizyonu, Filistin ve Lübnan direnişleri konusunda Suudi Arabistan’ın resmi tutumunu yansıtan yayınları sebebiyle Gazze’de ve Lübnan’da el-İbriyye (İbrani) televizyonu olarak isimlendiriliyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.