Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Hindular Keşmir'i Kan Gölüne Çevirdi

Keşmir savaş alanına döndü. Hindular, Keşmir'de düzenlenen sivil gösteride 14 Müslümanı katletti.  

14 Eylul 2010
Hindular Keşmir'i Kan Gölüne Çevirdi

Keşmir'de ilan edilen sokağa çıkma yasağına aykırı hareket ederek Hindu işgalinin sona ermesi ve Kur'an-ı Kerim'lerin yakılmasına tepki göstermek için sivil protesto gösterisi düzenleyen 14 Keşmirli, Hindu askerlerin açtığı ateş sonucu şehid oldu.

Hindistan, bayram günü Keşmir'de onbinlerce kişinin katıldığı dev yürüyüşlerden sonra süresiz olarak sokağa çıkma yasağı ilan etmiş, Keşmir direnişinin ruhani lideri Seyyid Ali Gilani'yi göz altına almıştı. Dün düzenlenen yürüyüşe saldıran Hindular, 20 Keşmirliyi yaralamıştı.

Mirvaz Ömer Faruk: Hapse Girmeye Hazırım

Hindu rejimin tutuklama tehditlerine yanıt veren Bütün Partiler Hürriyet Konferansı lideri Mirvaz Ömer Faruk "Keşmirliler ve benim için tutuklanmak yeni bir şey değil. Ben, hepse girmeye hazırım. Hepimiz, Keşmir davası için hapse girmeye hazırız" yanıtını verdi.

Keşmir'deki Hindu yanlısı hükümet, Mirvaz Ömer Faruk'u halkı hükümete karşı kışkırtmakla suçluyor

Ağustos ayında çıkan çatışmalarda 31 tanesi çocuk olmak üzere 72 kişi şehit olmuştu. Böylece 21 yıl önce Keşmir ile Hindistan arasında başlayan çatışmalarda şehid olanların sayısı 93.379'a yükseldi.

Press Tv'ye Yayın Yasağı

Keşmir davasını tüm yönleriyle dünyaya duyuran İran'ın ingilizce yayın yapan kanalı Press Tv'ye Hindistan'dan yayın yasağı geldi. Özellikle de son üç ay içerisinde yaşanan olayları tüm çıplaklığıyla yansıtan Press Tv'nin Keşmir'deki ofisinin çalışmaları süresiz olarak kapatıldı.

Keşmir Halkı Plebisit Hakkını İstiyor

Keşmir halkı, BM'in 21 Nisan 1948'da aldığı Plebisit kararının hayata geçirilmesini istiyor.

Hindistan ise her zaman bu kararın uygulanmasının önünde engel olarak durmaktadır. İşgal altındaki Keşmir topraklarında yaptığı göstermelik seçimle, Plebisit'i uyguladığını iddia etmektedir.

Bütün Partiler Hürriyet Konferansı gibi silahlı direniş yanlısı olmayan özgürlük hareketleri ise seçimlerin plebisit kararının uygulanması anlamına gelmeyeceği gerekçesiyle, seçimleri boykot etmektedir.

62 Yıldır Devam Eden Keşmir Direnişi

Hindistan ve Pakistan'ın 1947 yılında ayrıldığı zaman, müslümanların hakim olduğu bölgelerin Pakistan'a, Hinduların hakim olduğu bölgelerin ise Hindistan'a katılmasına karar verilmişti.

Haydarabat gibi nüfusun çoğunluğu Hindularda olan bölgeler Hindistan'a katılırken, %80'i müslüman olan Keşmir'in sadece 3/1'i Pakistan'a katılabilmişti.

Pakistan'a katılan Keşmir, Azad Keşmir; Hindistan işgali altında kalan ve sık sık çatışmaların yaşandığı Keşmir ise Camu Keşmir olarak adlandırılmaktadır.

12 milyona yakın nüfusu olan işgal altındaki Keşmir'de bulunan Hindu asker sayısı 750 bin ile bir milyon arasında değişmektedir.

Hindu yönetimi, sivil direniş hareketlerinin protestolarını ya liderleri göz altına alarak yada zor kullanarak bastırmaktadır.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.