Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Almanya'da Kurban Bayramı Tatiline Protestanlar Karşı

Almanya'da Türk derneklerinin Kurban bayram tatili teklifine Protestan Kilisesi karşı çıktı. 

17 Ekim 2009
Almanya'da Kurban Bayramı Tatiline Protestanlar Karşı

Kur’an Haber Ajansı İKNA “dünyabülteni” sitesinden aktardığı habere göre, Berlin Türk Cemaati genel başkanı Kenan Kolat'ın Kurban bayramında Almanya'da tüm okulların tatil edilmesi teklifine Almanya Protestan Kilisesi ve Kuzey Ren Westfalya Entegrasyon bakanı karşı çıktı.

Protestan Kilisesi Şura başkanı Bischof Wolfgang Huber Frankfurter Allgemeine gazetesine yaptığı açıklamada, 'Bizim kültürümüzde Hristiyan bayramlarının öncelik hakkı vardır' dedi.

Öte yandan Yahudi Merkez Şurası, Almanya'da okullardaki dini tatillere Yahudi dini bayramının eklenmesini talep etti. Şura genel sekreteri Stephan Kramer, Yom Kipur adı verilen Barış Bayramı'nda bütün öğrencilere okulun tatil edilmesini teklif etti. Kramer aynı zamanda Müslümanlara ait bir bayram gününün de tatil edilmesi gerektiğini söyledi. Genel Sekreter Kramer bunun Almanya'da diğer dinlere saygı ve hoşgörü gösterildiğinin güzel bir işareti olacağını ifade etti.

Kuzey Ren Westfalya (NRW) Entegrasyon bakanı Armin Laschet (Hristiyan Demokrat CDU'lu) Kolat'ın teklifini kötü bir şaka olarak değerlendirdiğini, daha ciddi problemlerin çözüm beklediğini söyledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.