Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Amerika'nın Ortaya Çıkarttığı IŞİD Şimdi Kendilerini Tehdit Ediyor

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım Amerika?nın peş peşe aldığı yenilgilerden dolayı Suriye politikasını tamamen değiştirmek zorunda kaldığını ifade etti. 

08 Eylul 2017
Amerika'nın Ortaya Çıkarttığı IŞİD Şimdi Kendilerini Tehdit Ediyor

Amerikalıların Suriye’ye karşı tekfirci grupları kendi naipleri yaptığını ve bugün bu grupların büyük bir tehdit haline dönüştüğünü vurgulayan Şeyh Naim Kasım Amerika’nın Suriye’de nizam değişikliğini isteyen siyasetlerinin açık bir şekilde yenilgiye uğradığını kaydederek “ Trump yenilgiye uğrayan bu politikanın tam tersini Suriye’de hayata geçirmeye çalışmakta” ifadelerini kullandı.
 
Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım Amerika’nın İsrail rejiminin güvenli ve çıkarı için Suriye’ye askeri müdahale, muhalifler ve Arap ülkeleri ile işbirliği gibi tüm seçeneklerinin tek tek yenilgiye uğradığını belirterek “ Bugün Beşar Esad karşısında tersi bir politika uygulamaya çalışmaktalar. Elbette Suriye halkına büyük zararlar vermiş IŞİD terör örgütü bugün kendileri için de bir tehdit halini almış durumda” açıklamasını yaptı.
 
Şeyh Naim Kasım açıklamalarının devamında Amerika’nın halen Esad hakkındaki görüşünün değişmediğini ancak IŞİD gibi bir şeytanla savaşmak dışında başka bir seçiminin kalmadığına dikkat çekerek “ IŞİD terörünü kendileri ortaya çıkarttılar ancak bugün bu grup kendi aleyhlerine dönmüş durumda ve kontrol edemiyorlar” ifadelerini kullandı.
 
Konuşmasında Hizbullah’ın Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad hakkındaki görüşünü de ifade eden Şeyh Naim Kasım Hizbullah’ın Beşar Esad’ı Suriye’nin meşru hakimi ve Suriye halkının seçtiği bir lider olarak gördüğünü belirtti.
 
Beşar Esad’ı Suriye iç savaşında halkını koruyan ve devletini en iyi şekilde idare eden bir lider olarak tanımlayan Şeyh Naim Kasım Amerika’nın Suriye’yi etkisiz kılmak istemesi ve Beşar Esad’ı direniş cephesinden ayırmak istemesinin temel nedeni olarak Amerika-İsrail dostluğuna işaret etti. Ayrıca Beşar Esad’ın geleceğine Suriye halkının kendisinin karar vereceğini vurguladı.
 
Suriye halkının seçimine her zaman saygı duyacaklarını belirten Şeyh Naim Kasım “ seçim zamanı geldiğinde Suriye halkı dışarıdan herhangi bir müdahale olmadan her kimi seçerse biz ona saygı göstereceğiz” ifadelerini kullandı.
 
Suriye, Rusya, İran ve Hizbullah arasında etkili bir işbirliğinin olduğunu belirten Hizbullah’ın önde gelen isimlerinden Şeyh Naim Kasım bu işbirliği neticesinde Suriye’de teröristlerin yenilgiye uğratıldığını açıkladı.
 
Suriye’de İsrail’in de Parmağı Var
 
Açıklamalarının devamında Suriye’ye yönelik saldırılarda İsrail rejiminin önemli etkisi olduğunu belirten Şeyh Naim Kasım İsrail rejiminin özellikle ülkenin güneyinde bulunan silahlı grupları desteklediğini vurguladı.
 
Şeyh Naim Kasım Suriye devleti ile halihazırda savaşan silahlı grupların İsrail rejimi tarafından her türlü mühimmat ve yiyecek ihtiyaçlarının karşılandığını belirterek teröristlerin İsrail hastanelerinde tedavi gördüğüne işaret etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.