Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Riyad İçin Siyonist Rejim Gayri Resmi Müttefik

Suud rejimi 2002 yılından itibaren Siyonist rejimle uzlaşma müzakereleri ve ayrıca aynı yıl Lübnan başkenti Beyrut'ta onaylanan Suudi barış planını takip etmeye başladı. 

12 Ağustos 2017
Riyad İçin Siyonist Rejim Gayri Resmi Müttefik

Ray El-yom gazetesi Wikileaks internet sitesinin açığa vurduğu belgelere dayandırdığı yazısında, "2006 yılında Suudi yetkililer artık Siyonist rejimi düşman değil de gayri resmi bir müttefik olarak bildiklerini duyurdular ve bu söylem 2008 yılında Riyad ve Tel Aviv arasında ilişki kurulmasına yol açtı ve o dönemden itibaren Riyad ve Tel Aviv arasında ilişkilerin daha da yoğunlaşması için karşılıklı adımlar atılmaya başladı."diye kaydetti.
 
Öte yandan 2005 yılında Siyonist yetkililerden birisi Suud rejimi dışişleri bakanına gönderdiği bir mektupta, Suudilerin Siyonist firmalarla ilişkilerinin nasıl olması gerektiğini belirtti.
 
Wikileaks'in yayınladığı belgelere göre, Suudi üst düzey askeri yetkililerden olan Naif Bin Ahmet bin Abdulaziz, Amerika'lı bir gezetede yayınladığı bir makalede Siyonist rejimle ilgili olumlu konulara değinirken, Riyad ve Tel Aviv arasında ilişkilerin geliştirilmesi zaruretinden bahsetmiştir.
 
Gerçekte Suud rejiminin son dönemde siyonist rejimle ilişkileri geliştirmeye yönelik sarfettiği yoğun çaba ve Filistin Direnişini zayıflatma konusunda siyonistlerle işbirliği içinde olması, terörizm hamisi olan Suudilerin asıl mahiyetini gün yüzüne çıkarmış bulunuyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.