Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Suudi Rejim Suriye Konusunda Geri Adım mı Atıyor'

El Ahed haber sitesi, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil Cubeyr'in, Suriyeli muhaliflerden oluşan Riyad heyetiyle yaptığı bir toplantıda, ülkenin Suriye konusundaki geleneksel tutumunu değiştirdiğini işaret eden bazı kararlar alındığını iddia etti 

12 Ağustos 2017
Suudi Rejim Suriye Konusunda Geri Adım mı Atıyor'

Lübnan merkezli El Ahed haber sitesinin haberine göre Suriyeli muhalif kaynaklar, Suudi Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr’in Riyad heyetiyle yaptığı görüşmenin ayrıntılarını açıkladı.
 
Habere göre Suudi Dışişleri Bakanı, Suriyeli muhaliflerle yaptığı görüşmede ülkesinin Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'la ilgili geleneksel tutumundan geri adım attı.
 
Öte yandan, Suriyeli muhaliflere ait el-Cisr adlı uydu kanalı da, Suudi Dışişleri Bakanı Adil Cubeyr’in Suriyeli muhaliflerin Riyad kentinde kurulan müzakere heyetine gönderdiği mesajda “Suriye gerçekliği, Beşşar Esed’in şu dönemde iktidardan çekilmesinin imkansız olduğunu gösteriyor. Şu an onun iktidarda kalış süresini konuşmak gerekiyor” dediğini bildirdi.
 
El Ahed'in, Suriyeli muhalif kaynaklardan edindiği bilgilere göre Adil Cubeyr ve Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Riyad heyeti yaptıkları son görüşmede aşağıdaki maddeler üzerinde anlaşmaya vardı:
 
1- Beşar Esad’in geçiş dönemi olarak 18 ay daha iktidarda kalmasının ve bir sonraki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmasının kabul edilmesi.
 
2- Suriye ordusu ve güvenlik kurumlarının korunması ve Suriye’deki devlet kurumlarının çökmemesi için çaba sarfedilmesi.
 
3- Azınlıkların hayatları ve gelecekteki Suriye hükümetine katılımlarının garanti edilmesi.
 
4- İdlib’de silahlı eylemlere son verilmesi ve buna karşı çıkanlarla mücadele edilmesi.
 
YDH

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.