Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Azerspace Göklerde

8 şubat gecesi ilk Azerbaycan telekomünikasyon uydusu Azerspace-1 uzaya gönderildi. Uydu Güney Amerika?da bulunan Kourou uzay merkezinden Ariane 5 roketi ile yörüngeye fırlatıldı. 

09 Şubat 2013
Azerspace Göklerde

Azerbaycan Haberleri Haber Ajansı’nın aktardığına göre uydu Moskova saati ile yaklaşık 02.00’da taşıyıcı roketten ayrıldı. Daha sonra Azerbaycan Haberleşme Bakanlığı fırlatmanın başarılı olduğunu ve uydunun hesaplanan yörüngeye yerleştirildiğini açıkladı.

Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev, bu konuda şunları söyledi: “Uydunun fırlatılması tarihi bir olaydır ve Azerbaycan halkının büyük bir başarısıdır. Biz de artık uzay klübüne üyeyiz”.
Azerspace-1, Amerikan Orbital Sciences şirketi tarafından GeoStar-2 platformu esas alınarak üretildi. Azerkosmos tarafından işletilecek olan uydu BDT, Doğu Avrupa, Kuzey Afrika, Merkez ve Doğu Asya’daki kullanıcılara hizmet verecek.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.