Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

On Binler Halkalı'da Erbain Merasimi’ne Katıldı

Caferi Âlimler Birliği (CABİR) ve CAFERİDER tarafından, Hz. Peygamberimizin torunu Hz. İmam Hüseyin (a.s) ve 71 yareninin, Kerbela çölünde şehit edilişlerinin 40. günü olan Erbain Matem Merasimi Halkalı’daki Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde düzenlendi. 

25 Ağustos 2024
On Binler Halkalı'da Erbain Merasimi’ne Katıldı

25 Ağustos Pazar günü öğlen namazının ardından Zeynebiye Camii Kültür Merkezi’nin önünde toplanan on binlerce Ehl-i Beyt dostları Zeynebiye Caddesi’nde zaman zaman okunan mersiyelerle, Lebbeyk Ya Hüseyin sineleriyle “Geleneksel Erbain Yürüyüşü” gerçekleştirdi.

Erbain törenine, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Sülün, Araştırmacı – Yazar Ayetullah Mehdi Ensari, Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara, 24. Dönem CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Faysal Güler, İran İslam Cumhuriyeti İstanbul Kültür Ateşesi Hasan Didaban, Caferi Âlimler Birliği (CABİR) Üyeleri, Zeynebiye camiasının kurumlarının başkanları ve yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri ve on binlerce Ehl-i Beyt dostları katıldı.

Sunumunu Muhammed Çaça’nın yaptığı Erbain töreni, Bedir'den Kerbela'ya, Kerbela'dan Çanakkale'ye, Çanakkale'den 15 Temmuz ve Karabağ Şehitlerine kadar tüm şehitler için yapılan saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Ehl-i Beyt Alimi Anar Memmedov’un Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Tören Caferi Âlimler Birliği (CABİR) Başkanı Ali Salmanlı'nın selamlama konuşmasıyla devam etti. Salmanlı konuşmasında, “Bugün milyonlar Kerbela’ya akın etmektedir. İmam Hüseyin (a.s) aşkı ilahi bir aşktır. Yüce Allah o aşkı gönüllere yerleştirmiştir. Bugün Erbain yani, İmam Hüseyin (a.s) şehadetinin kırkıncı günü. Bugün Kerbela’nın şahitleriyle, Aşura günü ilahi rahmette kavuşan şehitlerin buluşma günüdür. İmam Hüseyin’in (a.s) bu hareketi kıyamete kadar devam edecektir. Ne mutlu bu mücadele bayrağını taşıyanlara! Ne mutlu İmam Hüseyin (a.s) gibi zalimlerin karşısında dik duranlara.” dedi.

Cem Vakfı Alevi İslam İnanç Hizmetleri Başkanı Mesut Yıldırım, “İmam Hüseyin (a.s) Kerbela’da hak ile batıl arasını kanıyla ayırmıştır. Kerbela'da bir tarafta zalimler bir tarafta mazlumlar vardır. İmam Hüseyin’i (a.s) sevenler bin defa mazlum olmuştur. Ama hiçbir zamanda zalim olmamıştır. Kerbela matemini yaşayanlar masumun, mazlumun ve zalimin kim olduğunu iyi bilirler. İmam Hüseyin’i (a.s) sevenler hak ile hakikatten hiçbir zaman ayrılmazlar. İmam Hüseyin’i (a.s) sevenler zalime değil Peygamberimizin tebliğ ettiği İslam dinine teslim olurlar.” dedi.

Ayetullah Mehdi Ensari, “Aşura’nın üzerinden bin yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen bugün hala o canlılığını korumaktadır. İslam düşmanları Aşura günü hakkı, hakikati ve Yüce Allah’ın hükümlerini ortadan kaldırmak istediler. İmam Hüseyin’i (a.s) şehit etmekle Allahın hükmünü yok etmeye çalıştılar.“ dedi.

Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara, “İmam Hüseyin’in (a.s) mirasını yeniden hatırlamak ve onun yüce davasını kalbimizde derinleştirme gayreti içerisindeyiz. Erbain sadece bir matem günü değil aynı zamanda İmam Hüseyin’in (a.s) şahsında insanlığın onuru, adaletin ve duruşun sembolüdür. İmam Hüseyin (a.s) bize kendini bilme manevi arınmayı mirası kılmıştır. İmam Hüseyin (a.s) beraberindeki yoldaşlarının çektiği acıları düşünerek kendi yaşamımızda adalet halk ve doğruluğu aramanın önemini bir kez daha ibret almaktayız.” dedi.

Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, “Bizler Emevîlerin yanında değil, peygamberimiz Muhammed Mustafa (s.a.a.) ve hanedanının yanındayız. Ehl-i Beyt'le savaşan peygamberimizle savaşmış, Ehl-i Beyt'le barışan peygamberimizle barışmaktadır. Bizler Resul-i Ekrem’le hemderdiz. Resul-i Ekrem Muhammed Mustafa (s.a.a) İmam Hüseyin'in (s.a) doğduğu gün ağlamıştır. Gönlümüz de peygamberimizle çarpıyorsa inşallah akıbetimiz de hayırlı olacaktır. Peygamberimize uymak pratikle beraber gönül meselesidir. Gönlümüz ne kadar Resul-i Ekrem Muhammed Mustafa (s.a.a) ile çarpıyorsa o kadar Muhammedisinizdir. İmam Hüseyin (a.s) bu yola fitne-fesat çıkarmak için çıkmadı.” dedi.

Ehl-i Beyt dostları Ünlü Ehl-i Beyt Meddahı Mesud Gufrani’nin okuduğu mersiyelere ağlayıp, sine vurarak eşlik etti. Tören, Erbain anısına Zeynebiye Gençlik Tiyatrosu'nun hazırladığı tiyatro gösterisiyle son buldu.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.