Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Erdoğan'dan Maliki'ye Sürpriz Davet

Başbakan Erdoğan'ın, son dönemde karşılıklı açıklamalarla ilişkilerin gerildiği Irak'ın başbakanı Maliki'yi Türkiye'ye davet ettiği belirtildi. 

26 Eylul 2012
Erdoğan'dan Maliki'ye Sürpriz Davet

'Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Irak Başbakanı Nuri El Maliki'yi Türkiye'ye davet etti.'

İddianın sahibi olan Iraklı üst düzey yetkili, Maliki'nin teklifi kabul edip etmeyeceğinin henüz netleşmediğini söyledi.

Bilindiği gibi Türkiye-Irak ilişkileri son dönemde kritik bir dönemden geçiyor.

Türkiye’nin Irak bağımsız yargısı tarafından terör suçları kesinleştiği için idam cezası alan firari Tarık Haşimi'ye kapılarını açması ve Kuzey Irak'tan gelen ham petrolün Irak devletini hiçe sayarak Türkiye üzerinden transfer edilmesi gibi nedenlerle iki ülke arasında son dönemde gerginlik yaşanıyor.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun Irak makamlarına bilgi vermeden yaptığı Kerkük ziyareti nedeniyle Türkiye'ye nota veren Bağdat yönetimi, ayrıca hava sahasını ihlal ettiği iddiasıyla Türkiye'ye yönelik sert açıklamalarda bulunmuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.