Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Anayasaya Uygun Talepleri Karşılanacak

Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, İyad Allavi liderliğindeki el-Irakiye ittifakının ulusal diyalog konferansa katılması durumunda ortaya koyacağı tüm talepleri yerine getireceklerini açıkladı. 

05 Mayıs 2012
Anayasaya Uygun Talepleri Karşılanacak

Kurdpress haber ajansının bildirdiğine göre dün gece Irak İslami Yüksek Konseyi Başkanı Ammar el-Hekim ile ortak bir basın toplantısı düzenleyen Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, sorunun çözümü için en iyi yolun anayasaya başvurmak olduğunu belirterek el-Irakiye’den ulusal konferansa katılmasını ve taleplerini orada dile getirmesini istedi.

Başbakan Nuri el-Maliki, anayasaya uygun olması halinde el-Irakiye’nin tüm taleplerini karşılayacağına dair söz verdi.

Irak İslami Yüksek Konseyi Başkanı Ammar el-Hekim de hükümete verilen güvenoyunun geri alınmasına ilişkin taleplere değinerek Irak İslami Yüksek Konseyi ve Irak Ulusal Konseyi’nin görüş ayrılıklarını gidererek Nuri el-Maliki hükümetini güçlendirmeyi amaçladığını söyledi.

Irakiye ulusal diyalog konferansına katılım için Tarık Haşimi meselesininin çözümünü, yargı müdahale edilmemesini ve Erbil anlaşmasına uyulmasını ön şart olarak koymuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.