Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

El-Kaide, Saldırıyı Üstlendi

Nusra Cephesi lideri el Fatih Ebu Muhammed el Golani, askeri güvenlik şubesine ve asayişi sağlama güçleri taburuna düzenlenen saldırının sorumluluğunu üstlendi. 

05 Mayıs 2012
El-Kaide, Saldırıyı Üstlendi

Nusra Cephesi'nin bir hafta önce yayınladığı videoda konuşan el Golani, saldırıyı "mübarek bir eylem" olarak niteledi.

Videoda bomba yüklü aracın görüntüsüne de yer verilirken Nusra Cephesi savaşçılarından Ebu Malik eş Şami ve Ebu Seyyaf eş Şami'nin saldırı öncesi saldırıyı neden gerçekleştirdiklerine dair sözlerine yer verildi. Bomba yüklü aracı kullanan Ebu Seyyaf, "Homs katliamının intikamını almak için kendimizi feda edeceğiz" dedi.

2 Şubat 2012'de düzenlen saldırıda aralarında sivil ve askerlerin de bulunduğu 28 kişi hayatını kaybederken 235 kişi de yaralanmıştı. Saldırıda Halep'in Muhallak bölgesindeki askeri güvenlik şubesi ve ardından Arkub bölgesinde bulunan asayişi sağlama güçleri taburu hedef alınmıştı.

Nusra Cephesi ayrıca 17 Mart'ta Şam'da iki farklı bölgede düzenlenen ve 27 kişinin ölümü, 140 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan saldırının sorumluluğunu üstlenmişti. Nusra Cephesi 6 Ocak'ta ise yine Şam'da düzenlenen ve 26 kişinin ölümü, 63 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı saldırının sorumluluğunu üstlenmişti. Bağımsız kaynaklara göre saldırıda ölenlerin çoğunluğu sivillerden oluşmaktaydı.

İnsan Hakları Örgütü Mirsad'ın yayınladığı son rapora göre Suriye'de 1 yılı aşkın süredir yaşanan şiddet olaylarında 8365 sivil ve 3364 asker olmak üzere 11729 kişi yaşamını yitirdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.