Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Bakü?nün Şifreleri

Azerbaycan, Türkiye-Ermenistan sınırının açılabilmesi için Erivan?ın Karabağ, soykırım ve toprak talebi konularında geri adım atması gerektiğini düşünüyor 

30 Ekim 2009
Bakü?nün Şifreleri

Azerbaycan yönetiminde “dış politikanın ağır topları” arasında sayılan Cumhurbaşkanlığı Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Novruz Memmedov, Türk-Azeri ve Türk-Ermeni ilişkilerini değerlendirdi. Azerbaycan’ın bağımsızlığını kazanmasından bu yana geçen 17 yılda dış politikasını tümüyle Türkiye üzerine kurduğunu belirten Memmedov, “Bir zamanlar hayal gibi görünen şeyleri birlikte gerçekleştirdik. Yapılamaz sanılan Bakü-Tiflis-Ceyhan boru hattını yaptık. Biz Türkiye’nin geleceğiyle kendi geleceğimiz gibi ilgileniyoruz. Günlük değil uzun vadeli düşünüyoruz” dedi.

Erivan’dan istenenler
Azeri Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in “dış politikadaki sözcüsü” olarak da kabul edilen deneyimli diplomat, Ermenistan’ın Türk-Ermeni sınırının açılmasından önce Türkiye’den toprak talebinde bulunmayacağı konusunda güvence vermesi, Karabağ’daki işgalin son bulması ve 1915 olaylarını soruşturacak tarihçiler komisyonunun kararını kabul edeceğini peşinen açıklaması gerektiğini düşündüklerini söyledi.

Milliyet

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.