Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Azerbaycan Ordusu, Bölgenin En Güçlü Ordusudur

Karabağ Savaşı gazileri ve şehit aileleri için yapılan konutların açılışında konuşan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, savaşın henüz bitmediğini söyledi. 

16 Ekim 2009
Azerbaycan Ordusu, Bölgenin En Güçlü Ordusudur

Bugün Azerbaycan ordusunun bölgenin en güçlü ordusu olduğunu vurgulayan Aliyev, seksenlerin sonunda, doksanların başında böyle bir orduya sahip olsaydık topraklarımız hiçbir zaman işgal altına düşmezdi, dedi. Azerbaycan cumhurbaşkanı sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün Azerbaycan ekonomisi, Ermenistan ekonomisi ile karşılaştırılamaz seviyededir. Biz her alanda onlardan üstünüz. Hem siyasi imkanlarımız çok geniştir, hem uluslararası arenada dayanaklarımız çok güçlüdür, hem de ekonomik potansiyelimiz kat kat büyüktür. Askeri güce baktığımızda ise, bir kez daha belirtmek istiyorum, Azerbaycan ordusu bölgenin en güçlü ordusudur. Biz askeri gücümüzü sürekli artırıyoruz. Doğrudur, bu birçok masrafı da beraberinde getiriyor; ancak bunu yerine getirmek durumundayız. Çünkü bir savaş şartları altında yaşıyoruz."

Savaşın henüz sona ermediğini söyleyen Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, "Savaşın birinci bölümü tamamlandı ve Azerbaycan vatan topraklarını işgalden kurtarmaya her an hazır olmalıdır." dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.