Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Çin Uygur'da Depremi Bahane Ederek Tarihi Yıkıyor

Çin yeni deprem projesiyle Uygurların tarihi evlerini yıkıp yeni evler yapacak... 

17 Ağustos 2009
Çin Uygur'da Depremi Bahane Ederek Tarihi Yıkıyor

Çin hükümetinin Uygur'un güney kesiminde sürdürülen Depreme Dayanıklı Ev Projesi'ne 900 milyon yuan (134 milyon dolar) daha harcayacağı iddia edildi.Proje kapsamında tarihi Uygur evlerinin de yıkılması Uygur halkını tedirgin ediyor.

Çin medyasında yeralan haberlere göre Çin proje kapsamında Kaşgar, Hotan ve Kızılsu Kırgız'da yaşayan yoksul köylü ve çobanlar için yaklaşık 400 bin 'depreme dayanıklı' ev inşa edileceği öne sürüldü

Eski toprak evlerin yıkılıp yerlerine yenilerinin yapılması projesi, Uygurlar tarafından bölgedeki Uygur mimarisi ve kültürüne yönelik bir müdahale olarak nitelendiriliyor. Söz konusu yerler aynı zamanda bölgenin en fakir yerleri arasında geliyor ve Pakistan ve Kırgızistan gibi ülkelere sınırı bulunuyor.

Dünyabülteni

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.